Ciocolata Mörk

Mörk este o companie din Melbourne, Australia. Este specializata in producerea de amestecuri de cacaco de origine pentru ciocolata calda de specialitate.

Inspirați de cultura cafelei din Melbourne – care este considerata de multi drept cea mai buna din lume – Mörk si-a propus sa aduca pe scena aceste amestecuri care sunt special concepute pentru a crea cea mai buna cana de ciocolata calda de specialitate pe care ti-o poti imagina.

Cum prepar ciocolata Mörk?

Trasabilitate

Trasabilitatea ingredientelor este pilonul Mörk. Ei  privesc cu atentie spre modul cum sunt produse materiile prime. Odata cu asta, privesc si spre impactul asupra oamenilor implicați în proces.

Mörk foloseste aceeasi abordare adoptata de producătorii de cafea de specialitate. Respecta calitatea si originea unica a ingredientelor, de la boabele de cacao pana la bautura din ceasca. Asta face ciocolata Mörk diferita de ciocolata pe care o gasesti in supermarketuri.

Comertul echitabil si organic

Desi unele dintre produsele Mörk sunt certificate in comertul echitabil si organic, alegem sa nu evidentiem acest lucru pe ambalaje. Desi credem ca conceptul din spatele comertului echitabil este important, nu este suficient sa spunem ca acel produs a fost realizat si preparat etic ori calitatea acestuia este garantata.

Un motiv pentru aceasta este lipsa unei reglementări universale cu privire la utilizarea etichetei. Aceasta poate face lucrurile confuze pentru consumatorii care doresc să faca alegeri in cunostinta de cauza. Un alt motiv este acela ca, in industria cacaoului aromat si a ciocolatei de inalta calitate, multi fermieri nu isi pot permite o certificare de comert echitabil (spre deosebire de companiile mai mari).

Iti place ceva special

Mörk consideta ca angajamentul fata de trasabilitatea ingredientelor este un model mai bun de urmat. Pentru Mörk, asta inseamna aprovizionarea atenta a fiecărui ingredient folosit. Inseamna colaborarea directa cu producatori independenti din intreaga lume, intr-un mod care sustine practicile comerciale etice si durabile. In acest fel, Mörk poate fi sigur ca micii producatori de la care cumpara materia prima sunt capabili sa concureze pe piata. Dar si sa primeasca preturi corecte pentru ingredientele lor.

Asta inseamna ca poti fi sigur ca, de fiecare data cand te bucuri de ciocolata artizanala Mörk, iti place ceva special.