ceai de plante peppermint
patrunzator, proaspat si racoritor, mentolat
12,50 lei – 91,63 lei
Remarcabile frunze de peppermint din cele mai bune plante ale sezonului, produc o ceasca de ceai racoroasa si patrunzatoare, ce izbucnește cu o aroma mentolata. Ceaiul de peppermint este o bautura foarte racoritoare, cu totul libera de cofeina, care are acelasi gust cald sau rece, mai ales dupa mese.
Mentha x piperita
Peppermint (Mentha x piperita, cunoscuta si sub numele de Mentha balsamea Wild) este o mentă hibrida, o incrucisare intre watermint (menta de apa) si spearmint (menta verde). Originara din Europa si Orientul Mijlociu, planta este acum raspandita si cultivata pe scara larga in multe regiuni ale lumii. Se gaseste ocazional in salbaticie impreuna cu speciile sale inrudite.
Desi genul Mentha cuprinde mai mult de 25 de specii, cea mai utilizata este peppermint. In timp ce menta occidentala este derivata din Mentha piperita, menta chinezească sau „Bohe” este derivata din frunzele proaspete de Mentha haplocalyx. Mentha piperita si Mentha haplocalyx sunt ambele recunoscute ca surse vegetale de mentol si mentona si sunt printre cele mai vechi ierburi folosite atat pentru produse culinare, cat si pentru medicamente.
ambalare | – in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine infuziile de plante vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu infuziile de plante pentru ceai |
---|---|
ingrediente | frunze de peppermint de calitate superioara |
origine | SUA |
cofeina | fara cofeina |
frunze | frunze integrale, frunze taiate (a doua taiere – cea mai buna) marunt, uscate la soare |
aroma | o aroma fermecatoare si patrunzatoare de menta |
culoare | Galben verzui, cu o frunza infuzata verde luminos |
gust | patrunzator, proaspat si racoritor, mentolat |
stare generata | revigorat |
infuzie
- gramaj: 1.2 g (2 lingurite) la 200 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 5 minute
Remarcabile frunze de peppermint din cele mai bune plante ale sezonului, produc o ceasca de ceai racoroasa si patrunzatoare, ce izbucnește cu o aroma mentolata. Ceaiul de peppermint este o bautura foarte racoritoare, cu totul libera de cofeina, care are acelasi gust cald sau rece, mai ales dupa mese.
Mentha x piperita
Peppermint (Mentha x piperita, cunoscuta si sub numele de Mentha balsamea Wild) este o mentă hibrida, o incrucisare intre watermint (menta de apa) si spearmint (menta verde). Originara din Europa si Orientul Mijlociu, planta este acum raspandita si cultivata pe scara larga in multe regiuni ale lumii. Se gaseste ocazional in salbaticie impreuna cu speciile sale inrudite.
Desi genul Mentha cuprinde mai mult de 25 de specii, cea mai utilizata este peppermint. In timp ce menta occidentala este derivata din Mentha piperita, menta chinezească sau „Bohe” este derivata din frunzele proaspete de Mentha haplocalyx. Mentha piperita si Mentha haplocalyx sunt ambele recunoscute ca surse vegetale de mentol si mentona si sunt printre cele mai vechi ierburi folosite atat pentru produse culinare, cat si pentru medicamente.
ambalare | – in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine infuziile de plante vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu infuziile de plante pentru ceai |
---|---|
ingrediente | frunze de peppermint de calitate superioara |
origine | SUA |
cofeina | fara cofeina |
frunze | frunze integrale, frunze taiate (a doua taiere – cea mai buna) marunt, uscate la soare |
aroma | o aroma fermecatoare si patrunzatoare de menta |
culoare | Galben verzui, cu o frunza infuzata verde luminos |
gust | patrunzator, proaspat si racoritor, mentolat |
stare generata | revigorat |
infuzie
- gramaj: 1.2 g (2 lingurite) la 200 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 5 minute
Madalina
Aceasta infuzie de menta are un gust pronuntat, racoritor si proaspat. Se simte diferenta de calitate, atat in culoare cat si in aroma. L-am consumat cald.
Anca E.
O infuzie perfecta atunci cand esti racit, iti calmeaza gatul, iti desfunda nasul. Pepermintul asta este extraordinar. Am incercat si rece, foarte racoritor si iti lasa in gura un gust placut si fin de menta proaspata.