despre noi

povestea esensis

Drumul ceaiului de pe cele mai renumite plantatii pana in ceasca ta a luat nastere intr-un orasel situat in partea centrala a Podisului Transilvaniei – la 44 km de municipiul Targu Mures, in localitatea Ludus.

Dragostea noastra pentru ceai a inceput in familie, asa cum se intampla de obicei. Am vrut sa aducem aceasta pasiune si in atentia celor care ar dori sa invete mai multe despre aceasta cultura cu origini asiatice si astfel am conceput magazinul online Esensis.

Alin, cel care se afla in spatele acestui proiect, a descoperit ca ceaiul este la fel de bogat in istorisiri, emotii si trairi precum o carte buna pe care o citesti pe nerasuflate. Iar fiecare fila parcursa incanta nu doar imaginatia cat si simturile si starea de bine. Un ceai bun este o incantare si o adiere de sanatate intr-o zi care pare ca nu se mai sfarseste.

Dar ceaiul este mai mult decat himera pe care o trezeste in fiecare dintre noi. Este o planta cu reale beneficii pentru sanatate. Mai exact vorbim despre planta perena Camellia sinensis din care se prepara ceaiul alb, verde, negru si oolong. Iar magazinul nostru online vrea sa creeze aceasta punte dintre ceaiul propriu-zis si delectarea pe care o simti cu fiecare inghititura.

Si astfel totul a inceput intr-un mic depozit din Cluj-Napoca. Unii au crezut ca este o mica nebunie sa renunti la job pentru a ne dedica acestei pasiuni, dar entuziasmul pe care l-am aratat ne-a ajutat sa ii convingem si pe altii sa descopere beneficiile unui ceai bun si de calitate.

Primele luni au adus si primele provocari, insa am reusit sa gasim un furnizor care pune la dispozitie ceaiuri si infuzii in care credem cu tarie ca sunt produse cu adevarat speciale. Iar de aici totul a decurs asa cum ne doream cu totii.

cine suntem astazi si ce oferim

Intre timp ne-am mutat intr-un depozit clasa A dotat cu instalatii performante, avand o flexibilitate mare privind capacitatea de depozitare, in vederea unor operatiuni eficiente. Aceasta locatie este situata intr-un parc logistic din judetul Ilfov si pentru aceasta va multumim – doar datorita comenzilor pe care le primim zi de zi am fost „nevoiti” sa gasim un spatiu mai mare pentru depozitare, dar si mai performant.

Inca ne imbunatatim serviciile pe care le oferim si incercam mereu sa ne perfectionam. Lucram cu entuziasm si voie buna iar in suflet pastram aceeasi dragoste si pasiune pentru ceai. De aceea, afacerea noastra are mereu de oferit un zambet si un sfat bun.

Prin intermediul magazinului online Esensis oferim multe tipuri de ceaiuri de specialitate cu provenienta din toate colturile lumii. Alegerea si testarea ceaiurilor si infuziilor a devenit o adevarata delectare atat pentru cunoscatori cat si pentru cei ce descopera pentru prima data beneficiile unui ceai de calitate.

Am marit orizonturile noastre si ne-am aventurat in industria HORECA, furnizand produse catre cele mai prestigioase cafenele de specialitate si restaurante de top. Am inclus in portofoliul nostru ciocolata calda de specialitate, obtinută prin metode traditionale, de la Mork din Melbourne, Australia. De asemenea, am adaugat pudra organica de Matcha de pe cele mai bune plantatii de ceai verde din Japonia, care se mandreste cu multiple grade de calitate, satisfacand toate gusturile. Nu in ultimul rand, suntem bucurosi sa oferim masala chai, produs artizanal de Prana Chai din Melbourne, Australia. Si nu ne oprim aici.

Din preocuparea furnizorilor nostri pentru a obtine cel mai bun ambalaj pentru ceaiurile destinate domeniului HORECA, s-a nascut tehnologia de ambalare JenFresh, la care s-a lucrat o lunga perioada de timp. JenFresh este o tehnologie prin care ceaiurile sunt ambalate si sigilate sub vid chiar pe domeniile de ceai de unde acestea provin. Prin acest remarcabil proces, oxigenul este scos din punga pentru a pastra ceaiul la fel de proaspat precum era in primele ore de la culegere, acesta fiind unul dintre secretele calitatii deosebite ale ceaiurilor noastre.

va invitam sa faceti parte din povestea esensis

Dupa cum ati putut afla, facem ceea ce facem din pasiune. Vrem sa va bucurati de produsele de specialitate asa cum o facem si noi de fiecare data si de aceea va invitam sa descoperiti ceea ce oferim. Daca aveti intrebari sau vreti sa aflati mai multe informatii despre bunatatile pe care le iubiti, suntem aici pentru voi.

Asa ca, veniti sa ne cunoastem si sa vorbim despre calitatea premium a produselor noastre pe esensis.ro!