ceai verde china pinhead gunpowder

corp surprinzator de bun, cu note discrete de nuci verzi

12,50 lei159,58 lei

ceai verde China Pinhead Gunpowder

Se crede ca Ceaiul verde China Pinhead Gunpowder, cunoscut si sub denumirea de ceai verde Pingshui, a fost numit „praf de pusca”, dupa ce un functionar englez a crezut ca minusculele bile de frunze verzi aratau exact ca praful de pusca. Este recoltat primavara devreme, doar in lunile aprilie si mai. In aceasta perioada calitatea frunzelor este la cel mai inalt nivel. Infuzia ce rezulta este de un verde puternic, inchisa, cu un parfum memorabil. Ceaiul are aroma usor amaruie, dar placuta. Este important sa retineti ca ceaiul verde Gunpowder este mai dens decat alte ceaiuri verzi si, ca atare, necesita mai putin timp pentru a fi infuzat. Totodata, se paote extrage de mai multe ori din aceeasi infuzie.

originea ceaiurilor Gunpowder

Originea ceaiurilor Gunpowder: provincia Zhejiang, China, Taiwan, dar Sri Lanka si Indonesia. Producția de ceai Gunpowder datează din dinastia Tang 618–907. A fost introdus pentru prima data în Taiwan in secolul al XIX-lea.

procesarea ceaiurilor Gunpowder

Frunzele de ceai Gunpowder sunt ofilite, aburite, rulate si apoi uscate. Apoi, sunt rulate manual. Rularea face frunzele mai putin susceptibile la deteriorare fizica și rupere si le permite sa-si pastreze mai mult timp aroma.

varietati de ceai Gunpowder

  • Pingshui Gunpowder – este varietatea originala si cea mai comuna cu perle mai mari. Are o culoare mai buna si o infuzie mai aromata, care este comercializata in mod obisnuit ca Gunpowder Temple of Heaven sau Gunpowder Pinhead, primul fiind o marca comuna
  • Formosa Gunpowder – este un tip de ceai cultivat in Taiwan langă Keelung, despre care se pretinde ca are propria sa aroma caracteristica. Aceasta este diferita de cea a ceaiului din provincia Zhejiang cultivat in China continentală. Ceaiurile Gunpowder Formosa sunt de obicei ceaiuri oolong proaspete sau prajite
  • Gunpowder de Ceylon – o variantă de ceai cultivata in Sri Lanka, de obicei la altitudini care depășesc 1800 m

Mai multe tipuri de ceaiuri verzi sunt de obicei rulate sub formă de Gunpowder, inclusiv Chunmee, Tieguanyin, Huang Guanyin si Dong Ding, precum si multe alte ceaiuri de Iasomie si Oolong.

 

ambalare

– in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine frunzele de ceai vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu frunze de ceai
– mostrele contin 10 grame de frunze vrac (aproximativ cinci portii) si sunt ambalate in pungi tip zip-lock
– pachetele destinate sectorului HORECA, cu capacitate de 500g, sunt sigilate ermetic, in vid, folosind tehnologia "JenFresh"; scopul acestei proceduri este de a mentine prospetimea si a pastra frunzele intacte, unul dintre secretele calitatii exceptionale ale ceaiurilor noastre

ingrediente

ceai verde de cea mai buna calitate

origine

provincia Zhejiang, China. Cultivat intre 300 – 600 m altitudine

cofeina

aproximativ 20 mg per portie

frunze

Pinhead Gunpowder

aroma

vegetala, nuca

culoare

verde mediu

gust

corp surprinzator de bun, cu note discrete de nuci verzi

stare generata

detoxificat, revigorat, energizat

infuzia 1
gramaj: 2.2 g (1 lingurita) la 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 80 °C
timp de infuzare: 2 minute

infuzia 2
gramaj: se refolosesc frunzele de la Infuzia 1 in 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 80 °C
timp de infuzare: 3 minute

ceai verde China Pinhead Gunpowder

Se crede ca Ceaiul verde China Pinhead Gunpowder, cunoscut si sub denumirea de ceai verde Pingshui, a fost numit „praf de pusca”, dupa ce un functionar englez a crezut ca minusculele bile de frunze verzi aratau exact ca praful de pusca. Este recoltat primavara devreme, doar in lunile aprilie si mai. In aceasta perioada calitatea frunzelor este la cel mai inalt nivel. Infuzia ce rezulta este de un verde puternic, inchisa, cu un parfum memorabil. Ceaiul are aroma usor amaruie, dar placuta. Este important sa retineti ca ceaiul verde Gunpowder este mai dens decat alte ceaiuri verzi si, ca atare, necesita mai putin timp pentru a fi infuzat. Totodata, se paote extrage de mai multe ori din aceeasi infuzie.

originea ceaiurilor Gunpowder

Originea ceaiurilor Gunpowder: provincia Zhejiang, China, Taiwan, dar Sri Lanka si Indonesia. Producția de ceai Gunpowder datează din dinastia Tang 618–907. A fost introdus pentru prima data în Taiwan in secolul al XIX-lea.

procesarea ceaiurilor Gunpowder

Frunzele de ceai Gunpowder sunt ofilite, aburite, rulate si apoi uscate. Apoi, sunt rulate manual. Rularea face frunzele mai putin susceptibile la deteriorare fizica și rupere si le permite sa-si pastreze mai mult timp aroma.

varietati de ceai Gunpowder

  • Pingshui Gunpowder – este varietatea originala si cea mai comuna cu perle mai mari. Are o culoare mai buna si o infuzie mai aromata, care este comercializata in mod obisnuit ca Gunpowder Temple of Heaven sau Gunpowder Pinhead, primul fiind o marca comuna
  • Formosa Gunpowder – este un tip de ceai cultivat in Taiwan langă Keelung, despre care se pretinde ca are propria sa aroma caracteristica. Aceasta este diferita de cea a ceaiului din provincia Zhejiang cultivat in China continentală. Ceaiurile Gunpowder Formosa sunt de obicei ceaiuri oolong proaspete sau prajite
  • Gunpowder de Ceylon – o variantă de ceai cultivata in Sri Lanka, de obicei la altitudini care depășesc 1800 m

Mai multe tipuri de ceaiuri verzi sunt de obicei rulate sub formă de Gunpowder, inclusiv Chunmee, Tieguanyin, Huang Guanyin si Dong Ding, precum si multe alte ceaiuri de Iasomie si Oolong.

 

ambalare

– in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine frunzele de ceai vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu frunze de ceai
– mostrele contin 10 grame de frunze vrac (aproximativ cinci portii) si sunt ambalate in pungi tip zip-lock
– pachetele destinate sectorului HORECA, cu capacitate de 500g, sunt sigilate ermetic, in vid, folosind tehnologia "JenFresh"; scopul acestei proceduri este de a mentine prospetimea si a pastra frunzele intacte, unul dintre secretele calitatii exceptionale ale ceaiurilor noastre

ingrediente

ceai verde de cea mai buna calitate

origine

provincia Zhejiang, China. Cultivat intre 300 – 600 m altitudine

cofeina

aproximativ 20 mg per portie

frunze

Pinhead Gunpowder

aroma

vegetala, nuca

culoare

verde mediu

gust

corp surprinzator de bun, cu note discrete de nuci verzi

stare generata

detoxificat, revigorat, energizat

infuzia 1
gramaj: 2.2 g (1 lingurita) la 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 80 °C
timp de infuzare: 2 minute

infuzia 2
gramaj: se refolosesc frunzele de la Infuzia 1 in 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 80 °C
timp de infuzare: 3 minute

Recenzii

din 1 recenzie
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Cosmin

    Un ceai cu adevarat bun! Note discrete de nuci verzi. Sunt tare incantat de alegere, iar livrarea… am dat comanda la 16:00, a doua zi am avut produsele acasa. Cum ati reusit, nu stiu. 🙂