esente matcha, grad ceremonial, bio, 30g

esente matcha, grad ceremonial, bio, 30g

matcha premium, bio, destul de rar, recolta: Shizuoka

200,00 lei

94 în stoc

Ceaiul verde Matcha Ceremonial

Esente Matcha Ceremonial este un ceai Matcha bio, destul de rar. Este recoltat din regiunea Chūbu, prefectura Shizuoka. Aceasta este cea mai mare regiune de cultivare a ceaiului verde din Japonia si produce unele dintre cele mai bune pudre de Matcha din lume. Frunzele din care este facut acest Matcha se numesc Tencha si sunt umbrite cu o luna inainte de recoltare, apoi macinate usor si fin in mori cu placi de granit. Acest ceai are un gust plin, corpolent, dulce si delicat, cu o notă distinctă de umami. O calitate superioară absoluta!

Matcha, elixirul verde vibrant

Matcha, elixirul verde vibrant care ne aprinde sufletul! Cu fiecare inghititura, suntem transpusi intr-o lume de fericire si liniste pura. Aroma delicata si gustul pamantos ne trezesc simturile si ne revigoreaza spiritul, lasandu-ne sa ne simtim reinnoiti si vii. Matcha nu este doar o bautura; este o experienta, un moment de indulgenta altruista pe care il pretuim cu fiecare fir de fiinta. Matcha, tu ești doza noastra zilnica de fericire, sursa noastra de pace interioara.

Certificare

Matcha Ceremonial este certificat organic, avand seria: JP-BIO-041

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

pudra de matcha bio de grad superior din frunze tencha

origine

regiunea Shizuoka, Japonia

cofeina

aproximativ 68 mg per portie

frunze

Tencha bio, de grad superior

aroma

proaspata, delicata

culoare

verde foarte deschis

gust

corpolent, cu note dulci de umami

stare generata

detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat

Matcha ceremonial clasic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 – 80 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat. Pentru a va bucura la maxim de gustul Matcha, se recomanda servirea dintr-un bol sau o ceasca cu diametru mare, cum sunt cele destinate servirii cappuccino. Fiecare inghititura este ca o calatorie a bauturii pe toate partile  limbii, sarutand fiecare extremitate si intalnind cu bucurie fiecare papila gustativa.

Matcha ceremonial latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Matcha ceremonial tonic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
  •  Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet Matcha preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.

Ceaiul verde Matcha Ceremonial

Esente Matcha Ceremonial este un ceai Matcha bio, destul de rar. Este recoltat din regiunea Chūbu, prefectura Shizuoka. Aceasta este cea mai mare regiune de cultivare a ceaiului verde din Japonia si produce unele dintre cele mai bune pudre de Matcha din lume. Frunzele din care este facut acest Matcha se numesc Tencha si sunt umbrite cu o luna inainte de recoltare, apoi macinate usor si fin in mori cu placi de granit. Acest ceai are un gust plin, corpolent, dulce si delicat, cu o notă distinctă de umami. O calitate superioară absoluta!

Matcha, elixirul verde vibrant

Matcha, elixirul verde vibrant care ne aprinde sufletul! Cu fiecare inghititura, suntem transpusi intr-o lume de fericire si liniste pura. Aroma delicata si gustul pamantos ne trezesc simturile si ne revigoreaza spiritul, lasandu-ne sa ne simtim reinnoiti si vii. Matcha nu este doar o bautura; este o experienta, un moment de indulgenta altruista pe care il pretuim cu fiecare fir de fiinta. Matcha, tu ești doza noastra zilnica de fericire, sursa noastra de pace interioara.

Certificare

Matcha Ceremonial este certificat organic, avand seria: JP-BIO-041

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

pudra de matcha bio de grad superior din frunze tencha

origine

regiunea Shizuoka, Japonia

cofeina

aproximativ 68 mg per portie

frunze

Tencha bio, de grad superior

aroma

proaspata, delicata

culoare

verde foarte deschis

gust

corpolent, cu note dulci de umami

stare generata

detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat

Matcha ceremonial clasic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 – 80 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat. Pentru a va bucura la maxim de gustul Matcha, se recomanda servirea dintr-un bol sau o ceasca cu diametru mare, cum sunt cele destinate servirii cappuccino. Fiecare inghititura este ca o calatorie a bauturii pe toate partile  limbii, sarutand fiecare extremitate si intalnind cu bucurie fiecare papila gustativa.

Matcha ceremonial latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Matcha ceremonial tonic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
  •  Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet Matcha preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.

Recenzii

din 0 recenzii
Fii primul care lasa o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu există recenzii până acum.