megumi matcha, grad ceremonial, bio, 30g

matcha premium bio, destul de rar, recolta: Kagoshima

199,90 lei

Stoc epuizat

Anunta-ma cand revine in stoc

Ceaiul verde Megumi Matcha

Megumi este un ceai Matcha bio de grad ceremonial, destul de rar. Este recoltat din prefectura Kagoshima, o zonă vulcanica din sudul Japoniei, unde solul este foarte mineral. Megumi vine din limba japoneza si inseamna binecuvantare. Frunzele din care este facut acest Matcha se numesc Tencha si sunt umbrite cu o luna inainte de recoltare, apoi macinate usor si fin in mori cu placi de granit. Acest ceai are un gust plin, corpolent, dulce si delicat, cu o notă distinctă de umami. O calitate superioară absoluta!

Matcha, elixirul verde vibrant

Matcha, elixirul verde vibrant care ne aprinde sufletul! Cu fiecare inghititura, suntem transpusi intr-o lume de fericire si liniste pura. Aroma delicata si gustul pamantos ne trezesc simturile si ne revigoreaza spiritul, lasandu-ne sa ne simtim reinnoiti si vii. Matcha nu este doar o bautura; este o experienta, un moment de indulgenta altruista pe care il pretuim cu fiecare fir de fiinta. Matcha, tu ești doza noastra zilnica de fericire, sursa noastra de pace interioara.

Certificare

Megumi Matcha este certificat organic, avand seria: JP-BIO-008

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

pudra de matcha bio de grad superior din frunze tencha

origine

prefectura Kagoshima, Japonia

cofeina

aproximativ 68 mg per portie

frunze

Tencha bio, de grad superior

aroma

proaspata, delicata

culoare

verde foarte intens

gust

corpolent, cu note dulci de umami

stare generata

detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat

Matcha Megumi clasic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 – 80 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat. Pentru a va bucura la maxim de gustul Matcha, se recomanda servirea dintr-un bol sau o ceasca cu diametru mare, cum sunt cele destinate servirii cappuccino. Fiecare inghititura este ca o calatorie a bauturii pe toate partile  limbii, sarutand fiecare extremitate si intalnind cu bucurie fiecare papila gustativa.

Matcha Megumi latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Matcha Megumi tonic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
  •  Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet Matcha preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.

Ceaiul verde Megumi Matcha

Megumi este un ceai Matcha bio de grad ceremonial, destul de rar. Este recoltat din prefectura Kagoshima, o zonă vulcanica din sudul Japoniei, unde solul este foarte mineral. Megumi vine din limba japoneza si inseamna binecuvantare. Frunzele din care este facut acest Matcha se numesc Tencha si sunt umbrite cu o luna inainte de recoltare, apoi macinate usor si fin in mori cu placi de granit. Acest ceai are un gust plin, corpolent, dulce si delicat, cu o notă distinctă de umami. O calitate superioară absoluta!

Matcha, elixirul verde vibrant

Matcha, elixirul verde vibrant care ne aprinde sufletul! Cu fiecare inghititura, suntem transpusi intr-o lume de fericire si liniste pura. Aroma delicata si gustul pamantos ne trezesc simturile si ne revigoreaza spiritul, lasandu-ne sa ne simtim reinnoiti si vii. Matcha nu este doar o bautura; este o experienta, un moment de indulgenta altruista pe care il pretuim cu fiecare fir de fiinta. Matcha, tu ești doza noastra zilnica de fericire, sursa noastra de pace interioara.

Certificare

Megumi Matcha este certificat organic, avand seria: JP-BIO-008

Scurt istoric

Matcha are o istorie lunga si bogata, care dateaza de peste 800 de ani. Originea Matcha poate fi urmarita in China, in timpul Dinastiei Tang (618-907), unde ceaiul a fost folosit pentru prima data in scopuri medicinale. Planta de ceai a fost adusa mai tarziu in Japonia in secolul al XII-lea de catre un calugar budist numit Eisai, care a introdus si budismul Zen in Japonia.

Eisai credea ca consumul de Matcha poate avea un efect pozitiv atat asupra mintii, cat si asupra corpului si a promovat utilizarea sa in meditatie si practici religioase. Japonezii au adoptat Matcha si au dezvoltat propriile lor metode unice de cultivare si procesare pentru a crea Matcha de inalta calitate, asa cum il cunoastem astazi.

Matcha a devenit popular în Japonia in secolul al XVI-lea, cand a devenit o parte importanta a ceremoniei de ceai. Aceasta ceremonie, cunoscută sub numele de Chanoyu, este o modalitate extrem de ritualizata si formala de preparare si servire a Matcha si a jucat un rol important în cultura japoneza timp de secole.

Matcha a continuat sa fie o băutura populara in Japonia si, in secolul al XX-lea, a castigat recunoastere internationala ca bautura sanatoasa si plina de aroma. Astăzi, Matcha este savurat in întreaga lume pentru gustul sau unic, beneficiile sale pentru sanatate si semnificatia culturala. Ceaiul Matcha nu mai este intrebuintat in zilele noastre doar pentru ceremoniile de ceai. Acesta este folosit si ca parte din shakeuri sanatoase, prajituri si multe alte alimente.

ingrediente

pudra de matcha bio de grad superior din frunze tencha

origine

prefectura Kagoshima, Japonia

cofeina

aproximativ 68 mg per portie

frunze

Tencha bio, de grad superior

aroma

proaspata, delicata

culoare

verde foarte intens

gust

corpolent, cu note dulci de umami

stare generata

detoxificat, energizat, revigorat, echilibrat

Matcha Megumi clasic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 60 – 80 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se consuma imediat. Pentru a va bucura la maxim de gustul Matcha, se recomanda servirea dintr-un bol sau o ceasca cu diametru mare, cum sunt cele destinate servirii cappuccino. Fiecare inghititura este ca o calatorie a bauturii pe toate partile  limbii, sarutand fiecare extremitate si intalnind cu bucurie fiecare papila gustativa.

Matcha Megumi latte

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
  • procesul de spumare a laptelui: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Matcha, cunoscuta sub numele de latte art.

Matcha Megumi tonic

  • gramaj: 1 g (0 lingura bambus masura Matcha sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
  • temperatura de preparare: 70 – 80 °C
  • mod de preparare: intr-un bol se cerne Matcha printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
  •  Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet Matcha preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.

Recenzii

din 10 recenzii
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Cristina

    Ca o fană a ceaiurilor verzi, am fost încântată să încerc matcha pentru prima dată. Nu m-a dezamăgit! Gustul său ușor și subtil se îmbină perfect cu o mulțime de arome, precum ghimbirul sau vanilia.

  2. Larisa

    Cu o notă ușoară de dulceață naturală, acest ceai matcha poate fi băut simplu sau cu lapte vegetal pentru a crea un latte cremos și gustos.

  3. Loredana

    Matcha este incredibil de delicioasă! Aromele bogate și textura fină sunt perfecte pentru un ceai de calitate superioară.

  4. Csaba

    In general, sunt foarte multumit de experienta mea cu acest magazin online si cu produsul lor matcha. Recomand cu oncredere acest produs si acest magazin tuturor celor care doresc sa se bucure de o experienta de bautura de calitate si sanatoasa!

  5. Andreea

    Am comandat matcha de la acest magazin online si am fost foarte multumita de calitatea produsului si de serviciul excelent. Matcha a venit foarte bine ambalata, iar pe blog am gasit instructiuni clare de preparare, ceea ce a fost foarte util pentru mine, deoarece am fost incepatoare în prepararea acestei bauturi. Recomand cu drag!

  6. Veronica

    Recomand cu încredere matcha tuturor celor care caută o bautura plina de gust si sanatate. Acest produs este de inalta calitate si merita fiecare banut cheltuit.

  7. Ecaterina

    Acest Matcha este un produs incredibil de gustos. Am cumparat recent o cutie de matcha din acest magazin online și sunt foarte multumit de achizitie. Aroma si gustul sunt delicioase si autentice, iar textura fina face ca matcha sa se amestece usor si uniform in apa.

  8. Andrei M.

    Produsul este de departe unul foarte calitativ. L-am făcut si latte, dar e pacat sa-l strici cu lapte. Recomand!

  9. Andrei M.

    Produsul este de departe unul foarte calitativ. Recomand cu caldura!

  10. Georgia

    Probabil, cel mai bun Matcha pe care l-am băut vreodată! O aroma de nedescris. Recomand cu multa incredere!