bacilli, kombucha cu ceai yerba mate, bio, 330ml
bacilli, kombucha cu ceai yerba mate, bio, 330ml
kombucha cu yerba mate
18,00 lei
38 în stoc
Kombucha cu ceai Yerba Mate bio
Yerba Maté este o bautura traditionala din America de Sud, dar nu este de mirare ca este populara si la noi. Contine o multime de antioxidanti si are un efect pozitiv asupra energiei si concentrarii noastre. In versiunea noastra, maté are un gust revigorant agridulce si o aroma placuta pamantie. Frunzele verzi ale ierbii paraguayene sunt infuzate si lasate sa maturizeze cu cultura de kombucha, indulcite din nou cu suc de mere.
Probabil ca stiti ce este Kombucha – o bautura traditionala fermentata facuta din ceai si zahar, fermentatia fiind controlata de colonii de bacterii si spori, numite SCOBY. Am inlocuit zaharul cu suc de mere, iar ceaiul din aceasta sticla este verde bio cu flori parfumate de iasomie. Kombucha Bacilli nu este pasteurizata, pastrand „bacilii” benefici si va va racori cu gustul sau distinct dulce-acrisor si bule fine.
Cultura simbiotica de bacterii si drojdii (SCOBY)
Cultura simbiotica de bacterii si drojdii (SCOBY) este o cultura de fermentatie culinara, formata din bacterii lactice (LAB), bacterii acide acetice (AAB) si drojdii. Aceasta cultura apare in procesul de obtinere a alimentelor si bauturilor acide, cum ar fi kombucha. Desi berea si vinul trec, de asemenea, printr-un proces de fermentatie cu ajutorul drojdiilor, componentele unice ale SCOBY, adica bacteriile lactice si acidele acetice, sunt de obicei privite ca o sursa de alterare, nu ca o aditie dorita. Atat bacteriile lactice, cat si cele acide acetice patrund in procesul de fermentare a orzului si maltului in bere, respectiv a strugurilor in vin. Bacteriile lactice scad pH-ul berii/vinului, in timp ce cele acide acetice transforma etanolul produs de drojdii in otet, oferind astfel un gust si miros acru. De asemenea, bacteriile acide acetice sunt responsabile pentru formarea SCOBY-ului de celuloza.
Cum se produce Kombucha
Imaginati-va ca SCOBY este ca un mic ecosistem magic care transforma ceaiul si zaharul intr-o bautura minunata numita Kombucha. In prima etapa, drojdiile fac o petrecere, transformand zaharul in alcool si bule de dioxid de carbon. Unele tipuri de drojdii, precum Zygosaccharomyces si Saccharomyces, adauga un pic de magie, oferind Kombucha gusturi unice si aromate.
Dar aventura nu se opreste aici! Intra in scena bacteriile, care iau alcoolul de la petrecerea drojdiilor si il transforma in acizi organici, precum acidul lactic sau acidul acetic. In acest proces, apare si un prieten nou, celuloza, o substanta care ajuta la crearea unui fel de „haina” pentru SCOBY, numita pelicula. Asa ca, pe langa faptul ca ne bucuram de gusturile delicioase ale kombucha, mai obtinem si un companion de incredere – SCOBY!
In lumea sa mica, Gluconaceobacter este o specie populara de bacterie care contribuie la aceasta poveste magica. Toate aceste creaturi mici lucreaza impreuna in conditii specifice, precum o temperatura prietenoasa si o cantitate potrivita de oxigen, pentru a da viata magiei Kombucha.
De ce ati opta pentru Kombucha cu Yerba Mate de la Bacilli?
Produsele marcii Bacilli sunt o celebrare a perfectiunii naturii. Fructele din aceste bauturi sunt atent prelucrate, apoi imbogatite si adancite in gusturi de catre microorganisme benefice care le conserva. Va veti indragosti de fermentatie in principal datorita naturii sale ecologice. Nu este nevoie de energie pentru a atinge temperaturi ridicate si racire ulterioara, asa cum se intampla in cazul pasteurizarii. De exemplu, aromele specifice si capacitatea de a pastra nutrientii sunt pierduti in timpul conservarii termice.
Certificare
Kombucha cu Yerba Mate de la Bacilli este certificata organic, avand seria: CZ-BIO-004
Greutate | 0,525 kg |
---|---|
gramaj | 330 ml |
ingrediente | infuzie de yerba mate (apa, mate*), concentrat de mere*, suc de lamaie*, cultura de kombucha vie, dioxid de carbon. * Produs din agricultura ecologica. |
origine | Praga, Cehia |
valori nutritionale | valori energetice per 100 ml produs: 114kJ/ 27Kkcal; grasimi: 0 g din care grasimi saturate 0 g; carbohidrati: 6.8 g din care zaharuri 6.7 g; proteine: 0.1 g; sare: 0 g; fibre: 0g |
depozitare | bautura se poate stoca la temperatura camerei, in locuri inchise, protejata de razele soarelui. Dupa deschidere, se pastreaza în frigider si se recomanda a fi consumata in decurs de 3 zile. |
Kombucha cu ceai Yerba Mate bio
Yerba Maté este o bautura traditionala din America de Sud, dar nu este de mirare ca este populara si la noi. Contine o multime de antioxidanti si are un efect pozitiv asupra energiei si concentrarii noastre. In versiunea noastra, maté are un gust revigorant agridulce si o aroma placuta pamantie. Frunzele verzi ale ierbii paraguayene sunt infuzate si lasate sa maturizeze cu cultura de kombucha, indulcite din nou cu suc de mere.
Probabil ca stiti ce este Kombucha – o bautura traditionala fermentata facuta din ceai si zahar, fermentatia fiind controlata de colonii de bacterii si spori, numite SCOBY. Am inlocuit zaharul cu suc de mere, iar ceaiul din aceasta sticla este verde bio cu flori parfumate de iasomie. Kombucha Bacilli nu este pasteurizata, pastrand „bacilii” benefici si va va racori cu gustul sau distinct dulce-acrisor si bule fine.
Cultura simbiotica de bacterii si drojdii (SCOBY)
Cultura simbiotica de bacterii si drojdii (SCOBY) este o cultura de fermentatie culinara, formata din bacterii lactice (LAB), bacterii acide acetice (AAB) si drojdii. Aceasta cultura apare in procesul de obtinere a alimentelor si bauturilor acide, cum ar fi kombucha. Desi berea si vinul trec, de asemenea, printr-un proces de fermentatie cu ajutorul drojdiilor, componentele unice ale SCOBY, adica bacteriile lactice si acidele acetice, sunt de obicei privite ca o sursa de alterare, nu ca o aditie dorita. Atat bacteriile lactice, cat si cele acide acetice patrund in procesul de fermentare a orzului si maltului in bere, respectiv a strugurilor in vin. Bacteriile lactice scad pH-ul berii/vinului, in timp ce cele acide acetice transforma etanolul produs de drojdii in otet, oferind astfel un gust si miros acru. De asemenea, bacteriile acide acetice sunt responsabile pentru formarea SCOBY-ului de celuloza.
Cum se produce Kombucha
Imaginati-va ca SCOBY este ca un mic ecosistem magic care transforma ceaiul si zaharul intr-o bautura minunata numita Kombucha. In prima etapa, drojdiile fac o petrecere, transformand zaharul in alcool si bule de dioxid de carbon. Unele tipuri de drojdii, precum Zygosaccharomyces si Saccharomyces, adauga un pic de magie, oferind Kombucha gusturi unice si aromate.
Dar aventura nu se opreste aici! Intra in scena bacteriile, care iau alcoolul de la petrecerea drojdiilor si il transforma in acizi organici, precum acidul lactic sau acidul acetic. In acest proces, apare si un prieten nou, celuloza, o substanta care ajuta la crearea unui fel de „haina” pentru SCOBY, numita pelicula. Asa ca, pe langa faptul ca ne bucuram de gusturile delicioase ale kombucha, mai obtinem si un companion de incredere – SCOBY!
In lumea sa mica, Gluconaceobacter este o specie populara de bacterie care contribuie la aceasta poveste magica. Toate aceste creaturi mici lucreaza impreuna in conditii specifice, precum o temperatura prietenoasa si o cantitate potrivita de oxigen, pentru a da viata magiei Kombucha.
De ce ati opta pentru Kombucha cu Yerba Mate de la Bacilli?
Produsele marcii Bacilli sunt o celebrare a perfectiunii naturii. Fructele din aceste bauturi sunt atent prelucrate, apoi imbogatite si adancite in gusturi de catre microorganisme benefice care le conserva. Va veti indragosti de fermentatie in principal datorita naturii sale ecologice. Nu este nevoie de energie pentru a atinge temperaturi ridicate si racire ulterioara, asa cum se intampla in cazul pasteurizarii. De exemplu, aromele specifice si capacitatea de a pastra nutrientii sunt pierduti in timpul conservarii termice.
Certificare
Kombucha cu Yerba Mate de la Bacilli este certificata organic, avand seria: CZ-BIO-004
Greutate | 0,525 kg |
---|---|
gramaj | 330 ml |
ingrediente | infuzie de yerba mate (apa, mate*), concentrat de mere*, suc de lamaie*, cultura de kombucha vie, dioxid de carbon. * Produs din agricultura ecologica. |
origine | Praga, Cehia |
valori nutritionale | valori energetice per 100 ml produs: 114kJ/ 27Kkcal; grasimi: 0 g din care grasimi saturate 0 g; carbohidrati: 6.8 g din care zaharuri 6.7 g; proteine: 0.1 g; sare: 0 g; fibre: 0g |
depozitare | bautura se poate stoca la temperatura camerei, in locuri inchise, protejata de razele soarelui. Dupa deschidere, se pastreaza în frigider si se recomanda a fi consumata in decurs de 3 zile. |
Sol
Noua ne place produsul, asa ca am adus in portofoliu aceasta Kombucha. Va asteptam sa o degustati la GOOK in Cluj-Napoca.