termeni si conditii

Orice accesare sau vizitare a site-ului www.esensis.ro ori utilizarea Serviciilor oferite prin intermediul acestui Site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor expuse in cele ce urmeaza, in afara de cazul in care pentru continutul respectiv exista conditii de folosire distinct formulate sau dispuneti de un alt acord de utilizare valid incheiat. In cazul in care nu sunteti de acord cu Termenii și Conditiile expuse in prezentul Document, va rugam sa nu utilizati acest Site.

Acest site este operat de societatea Esensis Commerce srl, are sediul in Str. Magurei, nr.1, Ludus, jud. Mures, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J26/1505/2016, identificata cu CIF RO 36770485, e-mail hello@esensis.ro, telefon +40 371 401 755, capital social 200 lei, cont bancar RO05BTRLRONCRT0374567201, deschis la Banca Transilvania denumita in cele ce urmeaza Esensis Commerce.

Accesul la Serviciile din site va fi permis numai Membrilor si Clientilor și numai in urma acceptarii conditiilor de utilizare stabilite prin prezentul Document și a conditiilor prevazute in documentele ce il completeaza.

1. definitii

2. dispozitii generale

3. reguli de utilizare a site-ului

4. proprietatea intelectuala si industriala

5. informatii prezente pe site

6. politica de vanzare online

7. contul

8. comanda

9. livrarea. Transferul proprietatii si al riscurilor

10. factura si plata

11. conformitatea produselor si garantii

12. dreptul de denuntare unilaterala (Retragere)

13. confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal

14. promovarea produselor si ofertelor

15. raspundere

16. sesizari / Reclamatii

17. legislatia aplicabila

********************

1. definitii

Client – Persoana care are sau obtine acces la Continut si Serviciu si care a plasat cel putin o Comanda pe Site;

Cont – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite unui singur Utilizator accesul la sectiuni restrictionate ale Site-ului prin care se face accesul la Serviciu sau transmiterea Comenzii, caz in care contine informatii despre Client si istoricul Clientului in Site (Comenzi, facturi, garantii Produse, retur etc.);

Continut

 • orice informatie aflata pe Site sau disponibila in Serviciu care poate fi vizitata, vizualizata sau accesata de Utilizator/Membru/Client prin intermediul unui echipament electronic;
 • continutul oricarei comunicari trimise Utilizatorilor/Membrilor/Clientilor de catre Esensis Commerce prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Esensis Commerce Membrilor/Clientilor conform informatiilor de contactare specificate de catre acesta;
 • informatii legate de Produsele si/sau preturile practicate de Esensis Commerce intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Produsele, serviciile si/sau preturile  practicate de catre un tert cu care Esensis Commerce are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Esensis Commerce sau alte date ale acesteia;

Comanda – operatiunea prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona produse comercializate prin intermediul Site-ului de catre Esensis Commerce;

Contract – reprezinta inţelegerea consensuala la distanţa intervenita intre Esensis Commerce şi Client cu privire la vanzarea, respectiv achiziţionarea, unuia sau mai multor Produse de pe Site, prin lansarea unei Comenzi de catre Client şi acceptarea ei de catre Vanzator, cu respectarea prevederilor legale şi a Termenilor şi Conditiilor;

Document – prezentele Termeni si Conditii;

Membru – Persoana fizica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare sau in baza unui acord de utilizare si care necesita crearea si utilizarea unui Cont;

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica sau alta forma de comunicare la distanţa (e-mail, SMS) asupra Produselor si/sau a promotiilor desfasurate de Esensis Commerce intr-o anumita perioada;

Produse – Orice bunuri (produse) care sunt puse la dispoziţia Utilizatorului de catre Esensis Commerce in vederea achiziţionarii, contra cost, prin utilizarea Site-ului.

Serviciu – Serviciul de comert electronic desfasurat exclusiv pe sectiunile public disponibile ale Site-ului,  in sensul acordarii posibilitatii Utilizatorilor de a Contracta produse folosind mijloace exclusiv electronice, inclunzand si alte mijloace de comunicare la distanta (telefonic). Produsele oferite prin intermediul acestui Site sunt disponibile pentru livrare oriunde pe teritoriul Romaniei.

Site Web – domeniul www.esensis.ro si subdomeniile acestuia.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Utilizator – Persoana fizica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare electronic, care nu are un Cont creat si nu a plasat nicio comanda pe Site.

Tranzactie – operaţiunea de plata, respectiv incasare, a unei sume de bani ca urmare a vanzarii, respectiv achiziţionarii, unui Produs prin intermediul Site-ului.

2. dispozitii generale

Esensis Commerce poate modifica in orice moment acest Document pentru a reflecta modificari ale legislatiei, ale politicilor interne sau ale tehnologiei folosite. Orice modificari aduse Documentului vor intra in vigoare in cazul Serviciilor doar pentru comenzile inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest Site.

Esensis Commerce are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea online a Produselor, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara anunt / notificare prealabil/a/.

Esensis Commerce va depune eforturile tehnice pentru asigurarea functionarii in bune conditii a Site-ului. in cazul in care vor exista intreruperi in functionare sau imposibilitati de accesare de catre Utilizatori/ Clienti/Membrii pe o perioada determinata de timp Esensis Commerce nu va fi raspunzator fata de nicio persoana pentru nicio dauna sau pentru pierderi suferite, rezultate direct sau indirect ca urmare a folosirii necorespunzatoare a Servicului furnizat, a nefunctionarii Serviciului din motive de ordin tehnic si/sau din actiunea unor terti.

Esensis Commerce va depune diligentele necesare pentru realizarea scopului Site-ului si nu are nicio responsabilitate cu privire la Continutul postat de Utilizatori in cadrul Serviciilor.

Esensis Commerce nu isi asuma nicio responsabilitate si nu va fi raspunzator pentru nicio dauna sau virusi care ar putea sa va afecteze computerul sau alte echipamente electronice in urma accesarii sau utilizarii acestui Site sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe site.

Accesarea acestui Site se realizeaza pe riscul propriu al utilizatorului, Esensis Commerce nefiind in niciun fel raspunzatoar pentru orice prejudicii directe sau indirecte determinate de accesarea Site-ului sau ca urmare a  efectuarii/finalizarii unei Comenzi sau oricarei utilizari a datelor si informatiilor de pe acest Site. 

3. reguli de utilizare a site-ului

Este interzisa utilizarea Site-ului pentru promovarea sau comercializarea pe acesta a altor bunuri sau servicii decat cele prezentate de catre Esensis Commerce.

Este interzis sa folositi Site-ul pentru a afisa sau transmite orice fel de material ce are un caracter ilegal, abuziv, licentios, calomniator, vulgar, instigator, amenintator, pornografic sau profanator, sau orice alt material care poate constitui sau incuraja un comportament ce va putea da nastere unei infractiuni sau care are putea conduce la atragerea raspunderii civile ori ar reprezenta o incalcare a unor alte prevederi legale.

Este interzisa accesarea Site-ului sau utilizarea Serviciilor  intr-un mod de natura a avaria, dezactiva, supraincarca sau deteriora vreun server sau retele conetate la vreun server sau care ar putea influenta utilizarea Serviciilor de catre orice alt Utilizator.

Este interzisa orice stergere, adaugare, inserare, modificare a unor informatii aflate pe Site, precum si orice incercare de a obtine acces neautorizat la Site, la conturile altor Utilizatori, la sisteme sau retele de computere conectate sau la orice alte Servicii prin fraudare, decodificare de parole sau prin orice alte mijloace, inclusiv prin exploatarea unui mijloc pus la dispozitie in mod neintentionat de catre Esensis Commerce. Orice incalcare a dispozitiilor din prezenta sectiune, poate conduce la blocare permanenta sau temporara a accesului la Site si la obligarea autorului acesteia la plata despagubirilor pentru prejudiciul cauzat.

Administratorul isi rezerva dreptul de a dezvalui oricand orice informatii a caror dezvaluire este necesara pentru a respecta orice lege, reglementare, procedura judiciara sau solicitare a organelor statului.

4. proprietatea intelectuala si industriala

Continutul Site-ului, astfel cum este definit in preambul, incluzand fara limitare toate textele si imaginile statice, imagini dinamice si/sau continut multimedia, butoanele, simboluri comerciale, marcile si/desenele sau modelele comerciale sunt proprietatea exclusiva a Esensis Commerce, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Utilizatorii/Clientii/Membrii pot folosi Continutul Site-ului exclusiv in scop informativ, necomercial sau personal, fiindu-le interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integral sau modificata a continutului acestui Site in alte scopuri, decat daca se permite acest lucru prin exceptii de la legile aplicabile privind dreptul de autor sau prin acordurile exprese din partea Esensis Commerce.

In masura in care doriti sa utilizati, sa preluati, sa copiati ori sa distribuiti o parte din Continut, va rugam sa ne transmiteti un mesaj la adresa de email hello@esensis.ro in care sa precizati Continutul pe care doriti sa il utilizati, modalitatea efectiva in care intentionati sa il utilizati si scopul avut in vedere, acestea reprezentand “Conditiile” acordului de utilizare. in lipsa unui acord scris prealabil din partea Operatorului, orice distribuire, comunicare, copiere, expunere, reproducere, publicare, acordare de licenta de folosire, creare de opere derivate, transferare sau vanzare a Continutului va fi considerata o incalcarea a Termenilor si Conditiilor, precum si a drepturilor de care beneficiaza titularii drepturilor de proprietate intelectuala asupra Continutului.

Utilizatorii care publica/trimit orice fel de Continut pe Site au obligatia de a nu prejudicia in niciun mod drepturile de autor ale unei terte persoane.

5. informatii prezente pe site

Toate elementele folosite pentru descrierea Produselor (cum ar fi, dar nu limitat la, imagini statice ori dinamice, text descriptiv, prezentari grafice ori video) nu reprezinta o obligaţie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare şi informare. Din acest motiv, va solicitam ca inainte de efectuarea unei Comenzi, sa verificaţi cu atenţie caracteristicile Produsului astfel cum apar prezentate pe Site.

Esensis Commerce depune toate diligenţele pentru asigurarea corectitudinii şi completitudinii datelor şi informaţiilor publicate pe Site, inclusiv cu privire la descrierea Produselor, precum si preţurile indicate. Cu toate acestea,  persoanele care utilizeaza acest Site sunt informate cu privire la posibilitatea apariţiei unor erori. in masura in care se constata ca eroarea a afectat sau, dupa caz, influentat o Comanda sau Contractul incheiat, Esensis Commerce va informa Clientul in cel mai scurt timp posibil in vederea reconfirmarii Comenzii/a valabilitaţii Contractului sau, eventual, anularea acesteia/acestuia.

Produsele ce fac obiectul vanzarii in cadrul unei promoţii sau campanii de orice tip se vor supune şi termenilor şi condiţiilor aplicabile respectivei campanii sau promoţii şi care va fi anunţata in mod corespunzator in prealabil. Utilizatorii/Clientii/Membrii sunt rugaţi sa citeasca termenii şi condiţiile aplicabile unei anumite campanii sau promoţii inainte de efectuarea unei Comenzi cu privire la Produse care fac parte din respectiva campanie sau promoţie.

6. politica de vanzare online

Accesul pe Site in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator care acţioneaza cu un scop legitim si care are intenţia de a achiziţiona de la Vanzator unul sau mai multe Produse, cu respectarea prezentului Document.

Pot efectua Comenzi pe Site numai persoanele care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii Comenzii si doresc ca livrarea Produselor sa aiba loc pe teritoriul Romaniei.

Nu exista o valoare minima pentru efectuarea unei comezi pe Site.

Esensis Commerce comercializeaza Produsele online in sistem en-detail (comert cu amanuntul), nefiind destinate revanzarii sau distributiei in scopuri comerciale.

Esensis Commerce isi rezerva dreptul de a refuza accesul unor Utilizatori/ Membrii/Clienti la o parte sau la toate functiile aferente comercializarii online, cat si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi in cazul in care exista suspiciuni de frauda din partea acestora sau daca acesta are un comportament care poate prejudicia interesele Esensis Commerce.

Postarea opiniilor referitoare la produse sau comunicarea cu Esensis Commerce se poate realiza prin utilizarea datelor mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vor fi inlaturate din Site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadvecat, Esensis Commerce avand libertatea de a gesiona informatiile primite fara a fi nevoit sa justifice actiunile sale.

7. contul

In vederea achiziţiei unui Produs nu este necesar sa aveti un Cont, insa un cont va ofera unele avantaje cum a fi: posibilitatea de a finaliza o comanda mult mai rapid, vizualizarea statusului comenzii tale in orice moment, posibilitatea de a finaliza o comanda mult mai rapid, istoricul comenzilor efectuate, posibilitatea de a crea si organiza liste de produse dorite, gestionarea rubricii de adrese de facturare sau de expediere, actualizarea datelor personale si schimbarea parolei.

Contul se creaza fie voluntar, urmand a fi completate campurile obligatorii cu datele personale solicitate – adresa e-mail si parola, fie de catre operatorul nostru – in numele dvs, atunci cand preferati sa comandati produse prin telefon, operatorul nostru urmand a prelua si introduce datele personale in Cont.

Contul se poate crea si prin prin intermediul unei retele sociale (ex. Facebook, Gmail) datele dvs. de autentificare (adresa de email si parola) vor a fi importate din contul existent pe aceste retele.

Pentru a afla ce date cu caracter personal colectam pentru crearea Contului, cum le folosim si cum puteti sa va exercitati drepturile, va rugam sa consultati documentul Protectia datelor cu caracter personal disponibil aici.

Daca nu sunteti consumator (ci reprezentant al unei persoane juridice) si comandati produse pentru o entitate juridica pe care o reprezentanti si in numele careia actionati, va fi necesar sa ne furnizati informatii suplimentare despre aceasta entitate (denumire, sediu social, numar de inregistrare, cod  de identificare fiscala). in orice comunicare cu noi in numele persoanei juridice pe care o reprezentati veti actiona in numele acesteia si veti obliga din punct de vedere legal respectiva entitate.

In urma crearii Contului, Clientul va primi pe adresa de e-mail indicata un link de confirmare a Contului care va trebui accesat de catre Client pentru finalizarea procedurii de inregistrare.

8. comanda

In vederea achizitionarii de Produse puteti transmite o Comanda catre noi urmand procesul de comanda de pe site sau prin telefon.

Comanda prin intermediul Site-ului se face prin intermediul urmatorilor pasi:

 • selectarea Produsului/Produselor si adaugarea lor in cosul de cumparaturi prin apasarea butonului „Adauga in cos”.
 • apasarea butonului “ Finalizare comanda”, urmand a se deschide o pagina pentru autentificarea in Cont sau introducerea datelor personale, in cazul in care nu sunteti de deja autentifcati cont sau nu aveti datele introduse – nume, prenume, adresa de mail, telefon contact, cele privind adresa de facturare si de livrare, modalitatea de plata dorita, aplicarea eventualelor discounturi ca urmare a detinerii unui cod voucher, cod de discount sau card cadou, bifarea rubricii „Sunt de acord cu Termenii si Conditiile”, exprimarea sau nu a acordului pentru primirea de Newsletter si modalitatea de primire.
 • transmiterea comenzii catre Esensis Commerce.

Clientul trebuie sa se asigure ca datele comenzii si informatiile oferite pentru livrare si contact sunt corecte. Pe parcursul procesului de comanda, inainte de a transmite comanda  puteti verifica, modifica sau corecta eventuale erori, sa revizuiti lista produselor comandate.

Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea acelei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului.

Comanda reprezinta oferta dumneavoastra de a achizitiona produsele, fiind supusa confirmarii de catre Esensis Commerce.

Dupa efectuarea Comenzii, Clientul va primi un mesaj de notificare prin e-mail cu privire la inregistrarea Comenzii. De asemenea, notificarea privind inregistrarea Comenzii va cuprinde numarul de comanda (alocat fiecaieri comenzi) in sistemul Esensis Commerce, detaliile Produselor comandate, preţul total al Comenzii, inclusiv costurile de livrare. Notificarea primita de catre Client dupa efectuarea Comenzii cu privire la preluarea respectivei Comenzi are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre noi.

Dupa verificarea stocului de Produse, Esensis Commerce confima prin e-mail disponibilitatea Produselor comandate, termenul de livrare si, respectiv, acceptarea Comenzii. Acceptarea Comenzii semnifica incheierea contractului intre dumeavoastra si Esensis Commerce, din Contract facand parte atat prevederile prezentului Document cat si orice intelegeri ulterioare intervenite intre Client si Esensis Commerce cu privire la o Comanda, indiferent daca acestea sunt sau nu cuprinse intr-un inscris electronic sau material.

Comanda se poate plasa si prin intermediul telefonului – oferind operatorului nostru datele necesare pentru a va deschide in numele dvs. un cont de utilizator, inclusiv o adresa de e-mail prin intermediul careia sa se poata realiza acceptarea comenzii dumneavoastra si confirmarea ei. Acest e-mail va contine si link-uri catre Prelucrarea datelor cu caracter personal si prezentul Document pe care va invitam sa le studiati. Acceptarea comenzii si, respectiv, existenţa unui contract intre dumneavoastra si noi este implicita si probata de inregistrarea convorbirii telefonice.

Esensis Commerce poate anula Comanda lansata de catre Client, cu notificarea concomitenta sau ulterioara a Clientului, fara a ii putea fi atrasa raspunderea pentru o astfel de acţiune, in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a Tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Esensis Commerce, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
 • solicitarea expresa a Clientului de a renunţa la Comanda, exprimata in scris;
 • imposibilitatea tehnica de procesare a Comenzii la nivelul Site-ului, din motive independente de Vanzator;
 • oricare dintre termenii si condiţiile din prezentul document nu au fost respectate intocmai de catre Client.

9. livrarea. Transferul proprietatii si al riscurilor

Livrarea Produselor se face prin firma de curierat oriunde pe teritoriul Romaniei. Termenul de livrare, daca nu este indicat în e-mailul de acceptare a Comenzii, este de 1-2 zile lucrătoare, fără a depăși termenul de 20 de zile lucratoare. Clientul va putea completa în formularul de Comandă o singură adresă de livrare, pentru fiecare Comandă efectuată

Proprietatea şi riscurile asupra Produselor vor fi transferate la livrare, însă condiționat de efectuarea plătii de către Client.

Nu ne asumăm răspunderea pentru pierderi ce pot apărea din cazua întârzierii livrării – dacă acestea sunt cauzate de circumstante ce nu țin de noi sau în privința cărora nu am putut lua măsuri rezonabile pentru a preîntâmpina întârzierea (actiuni guvernamentale, impedimente de fortă majoră, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile, incendii, explozii, inundații, epidemii, greve.)

În cazul în care produsul nu poate fi livrat, Esensis Commerce se obligă să informeze Clientul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele achitate în avand urmând a fi rambursate în termen de maximum 14 de zile.

Valoarea maxima a daunelor-interese ce pot fi platite de Esensis Commerce fața de orice Client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare este valoarea sumei încasate de Esensis Commerce de la acest Client.

– Costuri livrare

Comenzile cu valoarea totala mai mare sau egala cu 249 ron (tva inclus) beneficiaza de livrare GRATUITA la plata cu cardul si 5 ron tva inclus la plata cu numerar la livrare (din care 5 ron tva inclus reprezintă taxa de procesare a platii cu numerar). Pentru comenzile cu valoarea totala mai mica de 249 ron (tva inclus) se va aplica un cost de transport in valoare de 17 ron (tva inclus) la plata cu cardul și 22 ron (tva inclus) la plata cu numerar la livrare (din care 5 ron tva inclus reprezintă taxa de procesare a platii cu numerar). Costul de transport se adauga la pretul produselor comandate si va fi afisat in cosul de cumparaturi, inainte de lansarea comenzii.

– Proceduri obligatorii la livrare

Produsele comandate prin website sunt livrate prin intermediul serviciilor de curierat rapid. In momentul expedierii coletului, agentul societatii de curierat va contacta Utilizatorul prin e-mail/SMS si/sau telefon pentru a indica intervalul de livrare. In cazul in care agentul societatii de curierat nu reuseste contactarea Utilizatorului, acesta va mai proceda la doua avizari succesive. Coletul va fi pastrat doar 10 zile lucratoare de la prima avizare.

Fiecare produs livrat va prezenta urmatoarele „caracteristici obligatorii”: va avea toate elementele caracteristice conforme cu cele ale modelului prezentat pe website si va fi original etichetat, ambalat si sigilat.  Factura de cumparare a produsului, declaratia de conformitate si certificatul de conformitate, garantie si instructiuni de folosire produs, daca nu se regasesc in colet, vor fi trimise la adresa de e-mail a Utilizatorului.

La receptia coletului, primitorul trebuie sa verifice integritatea acestuia, inclusiv integritatea benzii adezive care trebuie sa fie intacta. Primitorul coletului are dreptul de a nu accepta si de a nu plati contravaloarea coletului daca sesizeaza urme de deteriorare si/sau violare a acestuia (colet desigilat, colet deformat, colet rupt, colet umed sau cu urme suspecte) .

Toate mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea coletelor se vor face in scris pe AWB, in prezenta agentului societatii de curierat sau se vor face pe un Proces Verbal de constatare care se va incheia impreuna cu acest agent. Doar in astfel de cazuri se poate refuza primirea si plata coletului. Orice reclamatii ulterioare cu privire la astfel de aspecte nu vor mai fi luate in considerare.

– Arie de acoperire si intervale de livrare

Livrarile se efectueaza exclusiv pe teritoriul Romaniei. 

In functie de disponiblitatea produsului, termenul de livrare este de  24-48 de ore in cazul comenzilor procesate in cursul saptamanaii, pana la ora 15:00. Dacă produsul nu este în stoc, termenul de livrare poate fi de 10-20 de zile lucrătoare. Cu exceptia aparitiei unor situatii exceptionale care fac imposibila respectarea termenului de livrare. 

ATENTIE! Pentru comenzile plasate vineri si in week-end, cat si in sarbatorile legale, termenul de livrare stabilit conform celor de mai sus poate suporta intarzieri, livrarea facandu-se imediat in prima zi lucratoare a saptamanii. Livrarile se fac de luni pana vineri , intre orele 09:00 – 17:00.

In cazul comenzilor pentru care Utilizatorul a optat pentru efectuarea platii prin transfer bancar, termenul de livrare se calculeaza de la momentul in care este confirmata incasarea contravalorii comenzii in contul Profesionistului.

In cazul in care profesionistul nu si-a îndeplinit obligatia de a livra produsele in termen, consumatorul ii solicita/comunica să efectueze livrarea intr-un termen suplimentar, corespunzător circumstantelor. In cazul în care Profesionistul nu livreaza produsele in termenul suplimentar respectiv, consumatorul are dreptul la rezolutiunea rezilierea contractului. La rezolutiunea contractului, Profesionistul rambursează fara intarzieri nejustificate toate sumele platite in temeiul contractului de catre consumator si in decurs de cel mult 7 zile de la data la care consumatorul a comunicat profesionistului decizia sa de terminare a contractului.

10. factura si plata

Pretul Produselor este cel mentionat pe website si include T.V.A. in cota aplicabila conform legislatiei in vigoare.

Costul de livrare se percepe suplimentar fata de pretul Produselor. Livrarea produselor va fi contra cost sau gratuita, in functie de conditiile aplicabile Comenzii ori de campania desfasurata de Esensis Commerce la data comenzii.

Esensis Commerce vinde on-line produsele sale prin:

 • plata ramburs cu numerar la livrare. Plata comenzii se poate face numerar la livrare, direct curierului.
 • intermediul serviciilor de plata on-line ale www.mobilpay.ro. In acest fel putem asigura clientilor nostri un serviciu sigur si eficient de comanda si plata on-line. In cazul sistemului „3-D Secure” aplicat de catre iPay de la Banca Transilvania pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele iPay de la Banca Transilvania, aceastea fiind direct introduce in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. In plus, in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul „3-D Secure”, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra , similar codului PIN la tranzactiile de la ATM. Cititi „Verified by Visa” si „SecureCode” pentru detalii complete legate de sistemul „3-D Secure”.
 • plata in avans prin Transfer Bancar: In cazul in care doriti sa efectuati plata prin Transfer Bancar va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail contact@esensis.ro sau la numarul de telefon +40 371 401 755
 • de asemenea, Comanda  poate fi achitata partial sau integral cu un card cadou sau voucher emis de Esensis Commerce.

Depunem toate eforturile pentru ca Pretul mentionat pe Site sa fie corect și complet. in situatia in care constatam existenta unei erori nu suntem obligati sa va furnizam acel produs la pretul mentionat greșit, urmand a va restui orice suma incasata deja in lipsa unui acord al dvs. de a achzitiona Produsul la pretul corect.

Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele livrate, iar Clientul este obligat sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

Vanzatorul va transmite Clientului factura aferenta Comenzii de Produse, precum si pentru orice alte costuri aferente Comenzii, in format material sau in format electronic, prin includerea facturii in pachetul care cuprinde Produsele livrate, respectiv prin e-mail, la adresa mentionata de Client.

 11. conformitatea produselor si garantii

Daca sunteti consumator, iar la Livrare constatati ca un produs  nu corespunde Comenzii dvs. (acceptata si confirmata de noi potrivit acestui Document), ne puteti solicita (a) sa il reparam sau (b) sa il inlocuim fara vreo plata din partea dumeavoastra, in 15 zile calendaristice de cand ne-ati informat (daca repararea sau inlocuirea se aplica acelui tip de produs si e posibila) sau (c) sa va restituim pretul platit (cu conditia sa ne returnati produsul pe cheltuiala noastra – cand va solicitam acest lucru).

Pentru mai multe detalii referitoare la returul produselor in termen de 15 de zile de la livrarea acestora va rugam sa accesati documentul Politica de retur disponibil aici.

In general, produsele nealimentare sunt insotite de o garantie legala de 2 ani de la data la care vi le livram si de garantia producatorului (acolo unde este cazul). Fac exceptie produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, caz in care termenul de garantie se reduce la aceasta durata.

Garantia oferita nu va afecteaza celelalte drepturi stabilite de legislatia aplicabila.

Daca nu sunteti consumator: trebuie sa verificati toate produsele imediat ce le-ati primit şi, in 5 zile lucratoare de la livrare, sa ne informati in scris privind orice neconformitate a produselor. Daca nu primim o asemenea informare din partea dumeavoastra in termenul indicat, produsele vor fi considerate acceptate de dumeavoastra si nu veti mai putea invoca neconformitati ale acestora (cum ar fi vicii aparente, vicii ascunse sau alte deficiente, etc.).

Pentru orice intrebari legate de garantie, va rugam sa ne contactati la adresa de email contact@esensis.ro sau prin intemediul paginii de Contact a Site-ului disponibil aici

12. dreptul de denuntare unilaterala (retragere)

Operatorul economic / profesionistul este obligat sa asigure consumatorului dreptul de retragere care poate fi exercitat intr-un interval de 14 zile, insa sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta  (art 16) produsele alimentare, deoarece constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid.

Cu toate acestea, Esensis Commerce SRL va ofera posibilitatea de a returna  inclusiv produsele alimentare (ceaiurile) in termen de 15 zile calendaristice, dupa o anuntare in prealabil la adresa de email: contact@esensis.ro sau la numarul de telefon: +40 371 401 755.

Produsele pentru care nu se accepta returul sunt produse desigiliate si produsele alimentare care se deterioreaza usor, au termen de valabilitate scurt si sunt sensibile la temperatura, diferente de umiditate, etc, pentru care nu putem garanta depozitarea corecta din momentul in care s-a desfacut coletul, pana la termenul de retur.

Returnarea se face anuntand in prealabil intentia de retur printr-o sesizare scrisa la adresa de  email contact@esensis.ro sau puteti folosi formularul de retur pus la dispozitie aici, urmand a expedia pe cheltuiala dumneavoastra prin curier la adresa depozitului din str. Fantanele, nr. 63-65, bl. b9, sc. 6, parter, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj mentionand obligatoriu numarul de telefon +40 371 401 755 pentru contact. In colet se vor afla toate documentele primite initial, precum si o adresa scrisa, semnata de persoana care a initiat si platit comanda, care notifica denuntarea contractului si solicita returnarea sumei platite, indicand contul si banca unde se vor returna banii. Dupa ce verificam ca produsele returnate corespund calitativ, suma platita initial va fi rambursata integral in 14 zile calendaristice de la primirea integrala a coletului de retur si scrisorii de denuntare .

Cheltuielile de transport vor fi achitate integral de catre dumneavoastra.

Puteti folosi formularul de retur pus la dispozitie aici. Acest formular este doar un model si nu este obligatoriu.

Esensis Commerce SRL va incerca intotdeauna sa rezolve orice sesizare pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In acest sens va punem la dispozitie o adresa de email spre care puteti directiona orice  sesizare sau reclamatie la care va vom raspunde in maxim 10 zile calendaristice: hello@esensis.ro.

In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila nu este posibila se vor aplica conditiile mentionate la rubrica Litigii.

13. confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal

Esensis Commerce va asigura confidentialitatea tuturor datelor furnizate in scopul crearii Contului si livrarii Serviciilor.

Aveti obligatia de a ne comunica in cel mai scurt timp posibil daca aveti orice indicii sau suspiciuni ca un tert ar putea afecta securitatea Contului dumneavoastra. Pentru informatii detaliate referitoare la politica privind protectia datelor cu caracter personal, va rugam sa accesati sectiunea Protectia datelor GDPR.

Politica de cookie-uri serveste exclusiv pentru buna functionare a Site-ului, acest instrument fiind folosit in conformitate cu dispozitiile legale. Pentru informatii detaliate privind politica de cookies, va rugam sa accesati sectiunea politica utilizare cookies.

14. promovarea produselor si ofertelor

Pentru promovarea Produselor si ofertelor disponibile  Esensis Commerce poate trimite Newslettere.

Utilizatorului/Clientului/Membrului care a optat pentru primirea acestora, in mod direct sau prin intermediul partenerilor comerciali, cu asigurarea/respectarea confidentialitatii privind datele furnizate de Utilizator/Client, prin diferite mijloace, cum ar fi prin e-mail, orice alt mijloc electronic de comunicare echivalent (cum ar fi SMS etc.)

Utilizatorul/Clientul/Membrul are dreptul de a renunta oricand la optiunea exprimata initial astfel:

 • folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite;
 • prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si/sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea Contului.
 • prin contactarea Esensis Commerce, conform cu informatiile de contact existente in Site.

15. raspundere

Esensis Commerce nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Esensis Commerce a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Cu toate acestea, in masura in care limitarea raspunderii conform celor de mai sus nu este posibila, intinderea raspunderii Esensis Commerce pentru orice prejudiciu cauzat se va extinde doar pana la concurenţa contravalorii Produselor care au format obiectul Comenzii in baza careia a fost generata fapta cauzatoare de prejudicii.

Clientul este raspunzator pentru pastrarea in conditii de siguranta a detaliilor Contului, fiind singurul responsabil pentru utilizarea acestor detalii in mod fraudulos ca urmare a transmiterii lor cat

16. sesizari / reclamatii

Pentru sesizari sau reclamatii legate de prezentul Document, Clientul are la dispozitie formularul de contact din cadrul site-ului Web. Sesizarile vor fi analizate în decurs de cel mult 30 zile de la primirea lor, urmand ca de indata după solutionarea lor să ii fie comunicat Clientului un raspuns.

17. legislatia aplicabila

Prezentul Document este guvernat de legea romana în vigoare.

In cazul unor eventuale dispute cu privire la acest Document, se va încerca mai întai solutionarea acestora pe cale amiabila prin intermediul adresei electronice contact@esensis.ro, iar dacă rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, disputa va fi solutionata de catre instantele judecatoresti competente din Romania.

In acelasi sens, in cazul in care tranzactia dintre dumneavoastra si noi a fost incheiata prin intermediul site-ului, in conformitate cu Regulamnetul ( UE) nr. 524/2013, va informam ca aveti dreptul de a solicita solutionarea disputei pe cale extrajudiciara, prin intermediul platformei de solutionare online a litigiilor, accesibila la adresa de internet https://ec.europa.eu/consumers/odr