Ciocolata Mörk

Mörk este un brand autentic creat in inima plina de viata a orasului  Melbourne, Australia. Compania este specializata in producerea de amestecuri artizanale de cacaco de origine pentru ciocolata calda de specialitate.

Inspirati de cultura cafelei din Melbourne – care este considerata de multi drept cea mai buna din lume – Mörk si-a propus sa aduca pe scena aceste amestecuri care sunt special concepute pentru a crea cea mai buna cana de ciocolata calda de specialitate pe care ti-o poti imagina.

Cum preparam ciocolata Mörk?

Trasabilitate

Trasabilitatea ingredientelor este pilonul afacerii. Mörk priveste cu atentie spre modul cum sunt produse materiile prime. Odata cu asta, priveste si spre impactul asupra oamenilor implicați în proces.

Mörk foloseste aceasi abordare adoptata de producătorii de cafea de specialitate. Respecta calitatea si originea unica a ingredientelor, de la boabele de cacao pura pana la bautura din ceasca. Asta face ciocolata Mörk diferita de ciocolata pe care o gasesti in supermarketuri.

Comertul echitabil si organic

Desi unele dintre produsele Mörk sunt certificate in comertul echitabil si organic, Mörk alege sa nu evidentieze acest lucru pe ambalaje. Desi crede ca conceptul din spatele comertului echitabil este important, nu este suficient sa spunem ca acel produs a fost realizat si preparat etic ori calitatea acestuia este garantata.

Un motiv pentru aceasta este lipsa unei reglementări universale cu privire la utilizarea etichetei. Aceasta poate face lucrurile confuze pentru consumatorii care doresc să faca alegeri in cunostinta de cauza. Un alt motiv este acela ca, in industria cacao aromat si a ciocolatei de inalta calitate, multi fermieri nu isi pot permite o certificare de comert echitabil (spre deosebire de companiile mai mari).

Iti place ceva special

Mörk consideta ca angajamentul fata de trasabilitatea ingredientelor este un model mai bun de urmat. Pentru Mörk, asta inseamna aprovizionarea atenta a fiecărui ingredient folosit. Inseamna colaborarea directa cu producatori independenti din intreaga lume, intr-un mod care sustine practicile comerciale etice si durabile. In acest fel, Mörk poate fi sigur ca micii producatori de la care cumpara materia prima sunt capabili sa concureze pe piata. Dar si sa primeasca preturi corecte pentru ingredientele lor.

Asta inseamna ca puteti fi siguri ca, de fiecare data cand va bucurati de ciocolata artizanala Mörk, va place ceva special.