ceai negru kuchipudi masala chai
ceai negru kuchipudi masala chai
un gust usor picant, cu note finale de cardamom si ghimbir
12,50 lei – 166,61 lei
Ceaiul negru Kuchipudi Masala Chai
Scurt istoric
Legenda spune ca originea chai dateaza de mai mult de cinci mii de ani, cand un rege din ceea ce este acum India a ordonat sa fie creata o bautura condimentata vindecatoare, pentru a fi folosita in Ayurveda, o practica traditionala medicinala in care se folosesc ierburi si mirodenii. Se credea ca ghimbirul si piperul negru stimuleaza digestia, ca proprietatile antiseptice din cuisoare ajuta la ameliorarea durerii, iar cardamomul a fost folosit ca elevator al starii de dispozitie. Scortisoara sustine circulatia sangelui si functia respiratorie, iar anasonul era cunoscut pentru a reimprospata respiratia. Si chiar asa este! Toate aceste condimente ale ceaiului negru Kuchipudi Masala Chai sunt benefice sanatatii, asa cum mentionau practicile ayurvedice.
Degustati acest ceai cu caracter puternic si bucurati-va de dansul condimentelor din sudul Indiei. Cardamomul si ghimbirul sunt actorii principali ai ceaiului nostru Masala Chai, care este superb cu lapte vegetal si usor indulcit. Un ceai plin de antioxidanti!
Preparati sirop de Masala Ceai din ceaiul negru Kuchipudi Masala Chai
Infuzati 10 grame de ceai masala cu 1 litru de apa fierbinte la 90 de grade C timp de 5 minute. Strecurati ceaiul, adaugati 15 grame de zahar brut din trestie si un strop de sare (0,2 grame) si puneti la foc mic, amestecand pana cand zaharul se topeste. Bautura astfel obtinuta se pastreaza la frigider. Diluția recomandată este 1:3 cu lapte/bautura vegetala. Asadar, dintr-o sticlă de 950 ml de sirop Masala Chai puteți face aproximativ 3,8 litri de băuturi. Pentru 100 ml de produs, aveti aproximativ 60 de kcal.
ambalare | – in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine frunzele de ceai vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu frunze de ceai |
---|---|
ingrediente | ceai negru de calitate superioara, ghimbir, coriandru, cardamom, scortisoara, cuisoare si piper negru |
origine | Assam, Travencore (India), Nandi (Kenya). Cultivat la 300 – 1500 m altitudine |
cofeina | aproximativ 27- 35 mg per portie |
frunze | CTC, Broken Pekoe (BP) |
aroma | ghimbirul si cardamomul dau aromele principale, usor nuantat de scortisoara si cuisoare. |
culoare | stralucitor si aramiu cu accent auriu |
gust | usor picant, cu note finale de cardamom si ghimbir |
stare generata | indraznet, diferit, inspirat, binedispus, energizat, alert |
infuzie clasica:
- gramaj: 2 g (1 lingurita) la 200 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 2-3 minute
infuzie traditionala:
- gramaj: 4 g (2 lingurite) la 100 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 5 minute
- dupa infuzare, strecoara ceaiul
- indulceste-l cat e cald cu miere sau sirop de curmale ori artar
- prepara o crema de lapte sau spuma de lapte cu un mixer de mana
- toarna spuma de lapte peste ceaiul fierbinte dupa modelul unui cappuccino
- amesteca, orneaza-l cu anason stelat sau nucsoara si serveste-l
infuzie traditionala cu gheata:
- gramaj: 4 g (2 lingurite) la 100 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 5 minute
- dupa infuzare, strecoara ceaiul
- indulceste ceaiul cat e cald cu miere sau sirop de curmale ori artar
- intr-un pahar de 300 ml adauga gheata si 2/3 lapte (recomandam lapte vegetal pentru a nu-i distruge antioxidantii)
- toarna ceaiul in paharul cu gheata si lapte
- amesteca si serveste-l
sirop de masala chai
ingrediente pentru 950 ml sirop
- 10 g masala chai
- 1 l apa plata sau filtrata
- 10 g zahar brut din trestie
- 0.2 g sare
mod de preparare
Infuzati 10 grame de ceai masala cu 1 litru de apa fierbinte la 90 de grade C timp de 5 minute. Strecurati ceaiul, adaugati 15 grame de zahar brut din trestie si un strop de sare (0.2 grame) si puneti la foc mic, amestecand pana cand zaharul se topeste. Bautura astfel obtinuta se pastreaza la frigider. Diluția recomandată este 1:3 cu lapte/bautura vegetala. Asadar, dintr-o sticlă de 950 ml de sirop Masala Chai puteți face aproximativ 3,8 litri de băuturi. Pentru 100 ml de produs, aveti aproximativ 60 de kcal.
Ceaiul negru Kuchipudi Masala Chai
Scurt istoric
Legenda spune ca originea chai dateaza de mai mult de cinci mii de ani, cand un rege din ceea ce este acum India a ordonat sa fie creata o bautura condimentata vindecatoare, pentru a fi folosita in Ayurveda, o practica traditionala medicinala in care se folosesc ierburi si mirodenii. Se credea ca ghimbirul si piperul negru stimuleaza digestia, ca proprietatile antiseptice din cuisoare ajuta la ameliorarea durerii, iar cardamomul a fost folosit ca elevator al starii de dispozitie. Scortisoara sustine circulatia sangelui si functia respiratorie, iar anasonul era cunoscut pentru a reimprospata respiratia. Si chiar asa este! Toate aceste condimente ale ceaiului negru Kuchipudi Masala Chai sunt benefice sanatatii, asa cum mentionau practicile ayurvedice.
Degustati acest ceai cu caracter puternic si bucurati-va de dansul condimentelor din sudul Indiei. Cardamomul si ghimbirul sunt actorii principali ai ceaiului nostru Masala Chai, care este superb cu lapte vegetal si usor indulcit. Un ceai plin de antioxidanti!
Preparati sirop de Masala Ceai din ceaiul negru Kuchipudi Masala Chai
Infuzati 10 grame de ceai masala cu 1 litru de apa fierbinte la 90 de grade C timp de 5 minute. Strecurati ceaiul, adaugati 15 grame de zahar brut din trestie si un strop de sare (0,2 grame) si puneti la foc mic, amestecand pana cand zaharul se topeste. Bautura astfel obtinuta se pastreaza la frigider. Diluția recomandată este 1:3 cu lapte/bautura vegetala. Asadar, dintr-o sticlă de 950 ml de sirop Masala Chai puteți face aproximativ 3,8 litri de băuturi. Pentru 100 ml de produs, aveti aproximativ 60 de kcal.
ambalare | – in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine frunzele de ceai vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu frunze de ceai |
---|---|
ingrediente | ceai negru de calitate superioara, ghimbir, coriandru, cardamom, scortisoara, cuisoare si piper negru |
origine | Assam, Travencore (India), Nandi (Kenya). Cultivat la 300 – 1500 m altitudine |
cofeina | aproximativ 27- 35 mg per portie |
frunze | CTC, Broken Pekoe (BP) |
aroma | ghimbirul si cardamomul dau aromele principale, usor nuantat de scortisoara si cuisoare. |
culoare | stralucitor si aramiu cu accent auriu |
gust | usor picant, cu note finale de cardamom si ghimbir |
stare generata | indraznet, diferit, inspirat, binedispus, energizat, alert |
infuzie clasica:
- gramaj: 2 g (1 lingurita) la 200 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 2-3 minute
infuzie traditionala:
- gramaj: 4 g (2 lingurite) la 100 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 5 minute
- dupa infuzare, strecoara ceaiul
- indulceste-l cat e cald cu miere sau sirop de curmale ori artar
- prepara o crema de lapte sau spuma de lapte cu un mixer de mana
- toarna spuma de lapte peste ceaiul fierbinte dupa modelul unui cappuccino
- amesteca, orneaza-l cu anason stelat sau nucsoara si serveste-l
infuzie traditionala cu gheata:
- gramaj: 4 g (2 lingurite) la 100 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de infuzare: 90 °C
- timp de infuzare: 5 minute
- dupa infuzare, strecoara ceaiul
- indulceste ceaiul cat e cald cu miere sau sirop de curmale ori artar
- intr-un pahar de 300 ml adauga gheata si 2/3 lapte (recomandam lapte vegetal pentru a nu-i distruge antioxidantii)
- toarna ceaiul in paharul cu gheata si lapte
- amesteca si serveste-l
sirop de masala chai
ingrediente pentru 950 ml sirop
- 10 g masala chai
- 1 l apa plata sau filtrata
- 10 g zahar brut din trestie
- 0.2 g sare
mod de preparare
Infuzati 10 grame de ceai masala cu 1 litru de apa fierbinte la 90 de grade C timp de 5 minute. Strecurati ceaiul, adaugati 15 grame de zahar brut din trestie si un strop de sare (0.2 grame) si puneti la foc mic, amestecand pana cand zaharul se topeste. Bautura astfel obtinuta se pastreaza la frigider. Diluția recomandată este 1:3 cu lapte/bautura vegetala. Asadar, dintr-o sticlă de 950 ml de sirop Masala Chai puteți face aproximativ 3,8 litri de băuturi. Pentru 100 ml de produs, aveti aproximativ 60 de kcal.
Dan H.
Maxim de calitativ! Wow! Am baut acest ceai si m-am simtit ca in concediul petrecut in India. Rareori gasesti produse de o asa calitate in Romania. Felicitari oameni buni!
Marian
Ador ceaiul asta! Latte, indulcit cu miere, as bea non-stop! Nota 10 pentru calitate.