ceai alb gushan silver needles

aroma usoara, cu note uimitoare de piersica

26,50 lei1.118,83 lei

Ceaiul alb Gushan Silver Needles

Ceaiul alb Gushan Silver Needles este considerat ceaiul alb de cea mai buna calitate. Se recolteaza doar cateva saptamani in fiecare primavara si contine exclusiv muguri fragezi, tineri, proaspat smulsi chiar inainte de deschidere. Aroma este usoara, cu un minunat gust de piersica, care da o nota finala proaspata, persistenta. Unul dintre cele mai bune ceaiuri albe din China, Gushan Silver Needles (sau Gu Shan) isi ia numele muntelui dintr-o provincie chineza unde se cultiva.

Dintre toate ceaiurile albe, acesta este cel mai scump soi si cel mai pretuit, deoarece pentru producerea ceaiului sunt folositi numai mugurii din varf  ai plantei Camellia sinensis. Ceaiurile albe, în general, au deja profiluri de aroma mai pure si mai usoare in comparație cu alte ceaiuri, iar Silver Needle o ridică la un nivel superior. Este o eleganta pura intr-o ceasca, iar unii oameni considera ca este prea rafinat pentru gusturile lor.

Fuding Da Bai si Zhenghe Da Bai

Cele două varietati utilizate pentru productia de Silver Needle sunt Fuding Da Bai si Zhenghe Da Bai. Ele sunt denumite dupa cele doua regiuni unde se cultiva. In plus, tehnica de prelucrare a ambelor regiuni diferă. Silver Needle Zhenghe este de obicei mult mai inchis la culoare, cu un timp semnificativ mai mare pentru oxidare, producand un ceai cu corp mai complet decat cel din urma, care este in general mai usor, datorita timpului de oxidare mai scurt.

Chiar daca acest ceai este original din China, se pare ca ar fi inceput sa se recolteze si in alte zone precum Kenya, India, Indonezia, Thailanda si Vietnam. Cu toatea acestea, recoltele din China sunt de departe cele mai calitative Silver Needles din lume.

ambalare

– in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine frunzele de ceai vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu frunze de ceai
– mostrele contin 10 grame de frunze vrac (aproximativ cinci portii) si sunt ambalate in pungi tip zip-lock
– pachetele destinate sectorului HORECA, cu capacitate de 250g, sunt sigilate ermetic, in vid, folosind tehnologia "JenFresh"; scopul acestei proceduri este de a mentine prospetimea si a pastra frunzele intacte, unul dintre secretele calitatii exceptionale ale ceaiurilor noastre

ingrediente

ceai alb de calitate superioara

origine

provincia Fujian, China. Cultivat la 800 – 1200 m altitudine

cofeina

aproximativ 10 mg per portie

frunze

doar muguri, cei mai calitativi, recoltati prin smulgere din genul Fuding Da Hao din Fujian si uscati natural

aroma

proaspata cu note de piersica

culoare

stralucitoare, cu note de galben deschis

gust

usor si dulce cu o nota finala de piersica

stare generata

purificat, relaxat, special, diferit

infuzia 1
gramaj: 3 g (2 lingurite) la 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 85 °C
timp de infuzare: 3 minute

infuzia 2
gramaj: se refolosesc frunzele de la Infuzia 1 in 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 85 °C
timp de infuzare: 4 minute

Ceaiul alb Gushan Silver Needles

Ceaiul alb Gushan Silver Needles este considerat ceaiul alb de cea mai buna calitate. Se recolteaza doar cateva saptamani in fiecare primavara si contine exclusiv muguri fragezi, tineri, proaspat smulsi chiar inainte de deschidere. Aroma este usoara, cu un minunat gust de piersica, care da o nota finala proaspata, persistenta. Unul dintre cele mai bune ceaiuri albe din China, Gushan Silver Needles (sau Gu Shan) isi ia numele muntelui dintr-o provincie chineza unde se cultiva.

Dintre toate ceaiurile albe, acesta este cel mai scump soi si cel mai pretuit, deoarece pentru producerea ceaiului sunt folositi numai mugurii din varf  ai plantei Camellia sinensis. Ceaiurile albe, în general, au deja profiluri de aroma mai pure si mai usoare in comparație cu alte ceaiuri, iar Silver Needle o ridică la un nivel superior. Este o eleganta pura intr-o ceasca, iar unii oameni considera ca este prea rafinat pentru gusturile lor.

Fuding Da Bai si Zhenghe Da Bai

Cele două varietati utilizate pentru productia de Silver Needle sunt Fuding Da Bai si Zhenghe Da Bai. Ele sunt denumite dupa cele doua regiuni unde se cultiva. In plus, tehnica de prelucrare a ambelor regiuni diferă. Silver Needle Zhenghe este de obicei mult mai inchis la culoare, cu un timp semnificativ mai mare pentru oxidare, producand un ceai cu corp mai complet decat cel din urma, care este in general mai usor, datorita timpului de oxidare mai scurt.

Chiar daca acest ceai este original din China, se pare ca ar fi inceput sa se recolteze si in alte zone precum Kenya, India, Indonezia, Thailanda si Vietnam. Cu toatea acestea, recoltele din China sunt de departe cele mai calitative Silver Needles din lume.

ambalare

– in interiorul fiecarei cutii se afla o punga argintie special conceputa, complet biodegradabila, care contine frunzele de ceai vrac sau, dupa caz, saculetii piramidali cu frunze de ceai
– mostrele contin 10 grame de frunze vrac (aproximativ cinci portii) si sunt ambalate in pungi tip zip-lock
– pachetele destinate sectorului HORECA, cu capacitate de 250g, sunt sigilate ermetic, in vid, folosind tehnologia "JenFresh"; scopul acestei proceduri este de a mentine prospetimea si a pastra frunzele intacte, unul dintre secretele calitatii exceptionale ale ceaiurilor noastre

ingrediente

ceai alb de calitate superioara

origine

provincia Fujian, China. Cultivat la 800 – 1200 m altitudine

cofeina

aproximativ 10 mg per portie

frunze

doar muguri, cei mai calitativi, recoltati prin smulgere din genul Fuding Da Hao din Fujian si uscati natural

aroma

proaspata cu note de piersica

culoare

stralucitoare, cu note de galben deschis

gust

usor si dulce cu o nota finala de piersica

stare generata

purificat, relaxat, special, diferit

infuzia 1
gramaj: 3 g (2 lingurite) la 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 85 °C
timp de infuzare: 3 minute

infuzia 2
gramaj: se refolosesc frunzele de la Infuzia 1 in 200 ml apa filtrata sau plata
temperatura de infuzare: 85 °C
timp de infuzare: 4 minute

Recenzii

din 5 recenzii
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Dragos

    Merita sa bei asa ceva macar o data in viata! Am mai baut in Asia si calitatea acestuia este una foarte ridicata! Ambalarea in vid cred ca il pastreaza in forma perfecta. Felicitari pentru inovare cu ambalarea! Avem nevoie de mai multe astfel de produse pe piata romaneasca. Recomand, un ceai foarte calitativ!

  2. Francis M

    Majoritatea ceaiurilor Silver Needle pe care le-am testat erau oxidate. Faptul ca le ambalati si sigilati in vid, faceti un lucru uimitor. Multumim pentru ca va ganditi la a ne oferi cele mai calitative produse. Acest ceai este deosebit! Am reusit sa scot 4 extractii dintr-o portie.

  3. Dan Andrei

    Un ceai pentru cunoscatori! Infuzat dupa reteta voastra, e de vis! Multumim pentru ca aveti ghidul la fiecare produs. A ajutat foarte mult.

  4. Andrei

    Deosebit de bun! Calitate premium cum rar intalnesti. Felicitari pentru ca mentineti acest standard!

  5. Andrei Alexandru

    Trebuie sa fii un bautor de ceai experimentat ca sa intelegi ca acest ceai este de departe unul din cele mai bune si rafinate ceaiuri din lume. Recomand macar o data in viata sa beti asa ceva!