ceai cu gheață – rețete de vară

lectură de 2 minute

Așa cum spuneam într-un articol recent, există sute de variante de ceai cu gheață provenind din diferite culturi ale lumii, cu modificări implementate în toate aspectele băuturii. Un exemplu pe care nu-l întâlnim deloc des este metoda de adăugare a dulceții în această minunată băutură. Deși zahărul este forma principală a îndulcirii, se folosesc și alte alternative. Acestea sunt mierea, siropul de arțar, siropul de curmale sau melasa.

Însă despre îndulcitori am vorbit mai multe aici. Am explicat cele mai sănătoase forme de îndulcire, dar și despre riscul îndulcitorilor artificiali.

Revenind la tema acestui articol, cred că este timpul să vă arătam câteva dintre rețetele noastre preferate.

mint tea julep  – a fierce combination

Mint Julep și ceaiul dulce sunt cele două băuturi emblematice ale Americii de Sud. Combinați-le împreună și rezultatul este un concurent feroce pentru mojito, mai ales pentru cei care apreciază bourbonul în loc de rom.

accesați aici reteta mint tea julep

iced black tea – a southern classic

Iced Black Tea, ceaiul negru cu gheață cunoscut și sub numele de ceai dulce, a devenit cea mai populară băutură pe bază de ceai din SUA. Este și sinonim cu sudul Statelor Unite ale Americii. Servit pur și simplu îndulcit și cu gheață, multe variante de ceai dulce au fost dezvoltate în timpurile moderne. De la ceaiul negru clasic cu gheață și lămâie, până la variante cu mentă și zmeură.

accesați aici reteta iced black tea

iced green tea – the original

Ceaiul verde cu gheață a câștigat popularitate cu o rețetă creată de Marion Cabell Tyree și publicată în revista „Housekeeping in Old Virginia” în 1879. Rețeta este una clasică, pur și simplu ceaiul verde se toarnă peste cuburile cu gheață. La acesta se adaugă două lingurișe de îndulcitor și lămaie. Gustul ușor revigorant al ceaiului verde poate fi îmbunătățit cu flori de soc sau mentă.

accesați aici reteta iced green tea

iced fruit & herbal infusions – fruity, refreshing and low calorie

Fructele delicioase și infuziile pe bază de plante sunt o alternativă populara pentru cei care doresc o variantă fără calorii și făr cofeină. Atunci când pregătiți un ceai cu gheață infuzat din fructe, aveși control total asupra nivelului de dulciuri. Siropul de curmale, melasa sau eritritolul oferă o alternativă naturală la zahăr, în timp ce multe ceaiuri de fructe sunt delicioase fără niciun îndulcitor.

accesați aici reteta iced fruit & herbal infusions

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>