ceai de fructe cu gheață, o alternativă fără calorii și fără cofeină

rețetă de 5 minute

Ceaiurile noastre de fructe sunt lipsite de calorii și nu conțin cofeină. Ele sunt cea mai bună alternativă la băuturile răcoritoare din supermarketuri, dar sunt un mix ideal și pentru cocktailuri. Urmați rețeta noastră de ceai de fructe cu gheață de mai jos.

ingrediente pentru 1 litru de ceai de fructe cu gheață

  1. 11 g de ceai de fructe. Puteți alege ceaiul de fructe delicious berry, orange & apple sau ceaiul de fructe destinat copiilor teddy bear’s choice. Un lucru foarte important în prepararea ceaiului cu gheață, este ca ceaiul sa fie intens, cu o aromă puternică, iar pentru asta vă recomandăm magazinele cu ceaiuri de specialitate.
  2. 700 ml apă filtrată plată (cât de importantă este apa în prepararea ceaiului, puteți citi aici)
  3. 300 g gheață

În cazul în care doriți să le folosiți în cocktailuri, puteți folosi conform rețetei, la care să adăugați 20 g de îndulcitor. Cantitatea de îndulcitor pe care o adăugați la ceaiul cu gheață de fructe este în întregime discreționară. În cazul în care este lăsat neîndulcit, ceaiul cu gheață de fructe face un mix sofisticat pentru gin sau vodcă. Acesta permite notelor florale ale ginului să strălucească de savoare. Acest lucru nu se aplică dacă în loc de ceai de fructe folosiți suc de fructe, care ar suprasolicita aroma cu dulceață.

cum preparăm un ceai de fructe cu gheață

  1. puneți gheața într-un recipient care poate conține cel putin 1 litru de lichid și poate rezista la ceaiul fierbinte fără a se deteriora/sparge.
  2. puneți un litrul de apă la foc într-un ibric. Când apa ajunge la temperatura de 90 de grade Celsius, turnați-o peste ceaiul care ar trebui să fie într-un recipient suficient de mare pentru cel puțin 1 litru de lichid. Lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 5 minute.
  3. îndulciți după gust, amestecând încontinuu, apoi lăsați-l să stea un minut.

Turnați cu grijă ceaiul preparat peste gheață. Majoritatea gheții se va topi instantaneu. Puneți-l în frigider și răciți-l bine înainte de servire. Serviți-l alături de felii de portocală sau lămâie organică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>