phone+40 371 401 755
menuesensis.ro
compare_arrows0

Ceai negru cu gheata

Daca vizualizezi aceasta reteta de pe mobil, te invitam sa descoperi si versiunea desktop a magazinului nostru, unde in Meniul Suport veti gasi mai multe retete de ceai.

Ceaiul negru cu gheata este un clasic al Americii de Sud si, de departe, cel mai popular mod de a consuma Camellia sinensis in SUA. Adaugarea ceaiului Jenier de calitatea superioara la aceasta reteta clasica este o modalitate sigura de a face o bautura racoritoare de vara, foarte reusita.

Ingrediente (pentru 1,5 litri de ceai negru cu gheata)

  1. - 36g de ceai negru (gasesti aceasta cantitate de ceai la pliculete clasice in magazinul nostru online accesand cu un click aici , insa poti alege si ceai negru din frunze vrac, pe care il infuzezi folosind filtrul de hartie T-Filters™). Un lucru foarte important in prepararea ceaiului cu gheata, este ca ceaiul sa fie intens, cu o aroma puternica. In reteta noastra de ceai cu gheata, noi folosim intotdeauna ceaiul nostru Lover's Leap , dar iti recomandam si un ceai similar din magazinul nostru online, deoarece unele amestecuri de ceai negru permit infuzarea la rece.
  2. - 1 litru de apa filtrata sau apa plata (cat de importanta este apa in prepararea ceaiului, poti citi aici)
  3. - 500 g de gheata
  4. - 24g indulcitor (gasesti pe blogul nostru mai multe informatii despre Cel mai bun indulcitor

Iti recomandam sa adaugati suficient indulcitor pentru a face ceaiul placut si dulce. Amaraciunea ceaiului negru nu se prea potriveste cu o bautura rece, rece.


Pasii urmatori

  1. Pune gheata intr-un recipient care poate contine cel putin 1,5 litri de lichid si poate rezista la ceaiul fierbinte fara a se deteriora/sparge. Raceste in timpul infuzarii.
  2. Pune un litrul de apa sa fiarba intr-o oala. Lasa apa sa coboare usor sub temperatura de fierbere si toarn-o peste ceai (care ar trebui sa fie intr-un recipient suficient de mare pentru 1L de lichid). Lasa ceaiul sa se infuzeze timp de 2 pana la 3 minute, apoi indeparteaza pliculetele de ceai / infuzorul odata ce ceaiul devine rosu-maroniu.
  3. Indulceste dupa gust amestecand incontinuu. lasa-l sa stea un minut.

Toarna cu grija ceaiul preparat peste gheata. Majoritatea ghetii se va topi instantaneu. Pune-l in frigider si raceste-l bine inainte de servire. Serveste-l alaturi de felii de portocala sau lamaie.