istoria ceaiului cu gheata

lectura de 1 minut

Cu vara care se apropie repede si necesitatea unei bauturi racoritoare care sa ne aduca in aceste zile un plus, am crezut ca este bine sa vorbim despre bautura noastra de vara: ceaiul cu gheata. Acum, inainte de a ne cufunda in cateva retete delicioase, este intotdeauna placut sa invatam un pic de istorie. Dar mai ales despre o bautura unica si delicioasa ca aceasta.

ceaiul cu gheata are o istorie de aproximativ 250 de ani

Ceaiul cu gheata are o istorie de aproximativ 250 de ani. Isi are originea in America Centrala din secolul al XVII-lea. Bautura racoritoare a fost vazuta o noutate, dar cu toate acestea popularitatea sa a crescut rapid cu retete care apar in carti de bucate, in meniuri meniuri hoteliere, baruri si restaurante.

Dar de unde a venit aceasta idee uimitoare?

Ei bine, la sfarsitul anilor 1700, botanistul si exploratorul francez Andre Michaux a introdus planta de ceai Camellia sinensis in Statele Unite. In curand, recoltele au fost regasite pe plantatiile din Carolina de Sud. In timp ce se intampla acest lucru, trestia de zahar a fost cultivata pe plantatii din Cuba si Louisiana. Aceasta regiune sudica a inceput in curand sa adauge in ceaiul proaspat recoltat niste zahar. L-a transformat intr-o bautura dulce, placuta cu gheata si asa a fost creat iubitul nostru ceai cu gheata.

lingura de ceai cu gheata

Pe masura ce popularitatea a crescut, noi modalitati inovatoare de a servi ceaiul cu gheata au urmat in mod natural. Seturile de tacamuri standard au devenit esentiale: lingura de ceai cu gheata (o lingurita cu maner lung, potrivita pentru amestecarea zaharului) si paharele inalte.

Exista acum sute de variante de ceai cu gheata provenind din diferite culturi din intreaga lume, cu modificari implementate in toate aspectele bauturii. Un exemplu este metoda de adaugare a dulcetii. Desi zaharul este forma principala a acestuia, se folosesc si alte alternative, cum ar fi lamaia, lime si mierea.

Asadar, acum ca am aruncat o privire la o parte din istoria ceaiului cu gheata, cred ca este timpul sa va aratam cateva dintre retetele noastre preferate. Le puteti descoperi intr-un nou articol, accesand aici.

am adus in catalogul online ceaiul cu gheata de calitate superioara

Am facut asta, pentru a veni in intampinarea ta cu saculeti special conceputi pentru a obtine un ceai cu gheata perfect. Acesta este un produs ideal pentru zile aglomerate, atunci cand ai nevoie de confort fara compromisuri.  Ceaiurile noastre sunt sunt realizate din frunze întregi, care au fost taiate fin si introduse in saculeti mari de filtru.

ce contin saculetii cu ceai?

Saculetii de ceai contin aceleasi ingrediente de calitate pe care le oferim si vrac. Ei sunt fabricati din Soilon (un material provenit din amidon de porumb). Materialul este bio-degradabil, asadar este minunat si pentru mediul inconjurator. Fiecare saculet de ceai cu gheata va face aproximativ 1,5 litri de ceai gustos si delicios. Te lasam sa le descoperi aici.

 

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informarii dumneavoastra personale. Scopul acestui blog este sa furnizeze informatii utile de ordin general in legatura cu subiectul tratat. Esensis.ro nu iti propune sub nicio forma sa substituie sfatul medicului sau al altor profesionisti medicali, dat în functie de afectiunile de care sufera cititorul, de simptomele sau grijile sale. Daca cititorul are nevoie de asistenta medicala personala, legata de sanatate, de dieta, de exercitiile fizice sau de alta natura, el ar trebui sa consulte un medic competent si/sau alti profesionisti medicali calificati. Autorul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimti cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicarii sugestiilor din acest site sau al aplicarii programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>