ceai negru cu gheață, cea mai populară băutură pe bază de ceai din SUA

rețetă de 5 minute

Ceaiul negru cu gheață este un clasic al Americii de Sud și, de departe, cel mai popular mod de a consuma Camellia sinensis în SUA. Adăugarea ceaiului de calitate superioară la această rețetă clasică este o modalitate sigură de a face o băutură răcoritoare de vară, foarte reușită. Urmați rețeta noastră de ceai negru cu gheață de mai jos.

ingrediente pentru 1 litru de ceai negru cu gheață

  1. 8 g de ceai negru. Puteți alege ceai negru french lavender earl grey, ceai negru palm paradise sau un ceai clasic de Ceylon, ceaiul negru lovers leap. Un lucru foarte important în prepararea ceaiului cu gheață, este ca ceaiul sa fie intens, cu o aromă puternică. Pentru asta vă recomandăm magazinele cu ceaiuri de specialitate.
  2. 700 ml apă filtrată plată (cât de importantă este apa în prepararea ceaiului, puteți citi aici)
  3. 300 g gheață

Adăugați suficient îndulcitor pentru a face ceaiul negru cu gheață plăcut și dulce.

cum preparăm un ceai negru cu gheață

  1. puneți gheața într-un recipient care poate conține cel putin 1 litru de lichid și poate rezista la ceaiul fierbinte fără a se deteriora/sparge.
  2. puneți un litrul de apă la foc într-un ibric. Când apa ajunge la temperatura de 95 de grade Celsius, turnați-o peste ceaiul care ar trebui să fie într-un recipient suficient de mare pentru cel puțin 1 litru de lichid. Lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 2 minute.
  3. îndulciți după gust, amestecând încontinuu, apoi lăsați-l să stea un minut.

Turnați cu grijă ceaiul preparat peste gheață. Majoritatea gheții se va topi instantaneu. Puneți-l în frigider și răciți-l bine înainte de servire. Serviți-l alături de felii de portocală sau lămâie organică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>