mint tea julep, o băutură emblematică a Americii de Sud

o rețetă mint tea julep de 5 minute

Combină libațiile clasice ale ceaiului dulce cu mentolul și te vei bucura de un moment răcoritor, bazat pe bourbon, un redudabil concurent al mojitoului. Mint Tea Julep, o băutură emblematică a Americii de Sud.

Mint Julep si ceaiul dulce sunt cele două băuturi emblematice ale Americii de Sud. Combină-le împreună și rezultatul este un concurent feroce pentru mojito, mai ales pentru cei care apreciază bourbonul în loc de rom.

Mint Julep a câștigat proeminență în sudul Statelor Unite în timpul secolului al XVIII-lea și a apărut pentru prima dată tipărit în 1803 în cartea lui John Davis „Călătorii de patru ani și jumătate în Statele Unite ale Americii”. El a scris că Mint Julep este un „dram de băuturi spirtoase cu mentă infuzată, consumată de locuitorii din Virginia (SUA) într-o dimineață”.

Încă de la crearea sa, Mint Julep a rămas popular, dar julepul în sine este de fapt o categorie de băuturi servit cu gheață pisată. Așadar, vine în mai multe soiuri decât doar bourbon și mentă. Este probabil ca primele juleps să fi fost făcute cu coniac sau chiar cu rachiu de piersici. Epidemia de filoxeră de la mijlocul anilor 1800 a infectat vița de vie din Franța. Aceasta a împiedicat temporar comerțul cu coniac din această țară, iar whiskyul a devenit lichiorul preferat al julepului.

cum se servește Mint Julep?

Mint Julep este servit în mod tradițional într-un pahar de sticlă numit numit rocks glass. Dar, în mod ideal, se servește într-un pahar special de argint. Un bourbon mai vechi, de pe la mijlocul anilor ’80 – ’90, va împiedica gheața zdrobită să dilueze cocktail-ul prea repede.

ingrediente pentru o porție

mod de preparare

  • adăugați frunzele de mentă și îndulcitorul în pahar
  • adaugați gheața zdrobită și turnați bourbonul
  • adaugați ceaiul îndulcit și amestecați bine

bucurați-vă de moment și consumați Mint Tea Julep în mod responsabil!

Acum că am ajuns la final, vă dorim să vă bucurați de rețeta Mint Tea Julep, băutură pe care vă rugăm să o consumați într-un mod responsabil! Pe curând!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>