ceai verde cu gheață, după rețeta creată de Marion Cabell Tyree

rețetă de 5 minute

Ceaiul verde cu gheață este o adevarată savoare – este primul tip de ceai cu gheață înregistrat. A câștigat popularitate cu o rețetă creată de Marion Cabell Tyree și publicată în revista „Housekeeping in Old Virginia” în 1879. Adăugarea de ceai verde de calitate superioară la această rețetă clasică este un mod sigur de a face o băutură de vară perfectă, ușoară și răcoritoare. Urmați rețeta noastră de ceai verde cu gheață de mai jos.

cine a fost Marion Cabell Tyree?

Marion Cabell Tyree (Lynchburg, Virginia) a fost autoarea cărții de bucate „Housekeeping in Old Virginia” (1877). Nepoată a lui Patrick Henry, ea a compilat rețetele în cartea ei de bucate cu ajutorul a „două sute cincizeci dintre cele mai renumite gospodine ale Virginiei”.

ingrediente pentru 1 litru de ceai verde cu gheață

  1. 8 g de ceai verde. Puteți alege ceai verde gunpowder mint, ceai verde kaika cherry sau un ceai clasic japonez, ceai verde japan sencha. Un lucru foarte important în prepararea ceaiului cu gheață, este ca ceaiul sa fie intens, cu o aromă puternică. Pentru asta vă recomandăm magazinele cu ceaiuri de specialitate.
  2. 700 ml apă filtrată plată (cât de importantă este apa în prepararea ceaiului, puteți citi aici)
  3. 300 g gheață.
  4. 15 g îndulcitor.

cum preparăm un ceai verde cu gheață

  1. puneți gheața într-un recipient care poate conține cel putin 1 litru de lichid și poate rezista la ceaiul fierbinte fără a se deteriora/sparge.
  2. puneți un litrul de apă la foc într-un ibric. Când apa ajunge la temperatura de 95 de grade Celsius, turnați-o peste ceaiul care ar trebui să fie într-un recipient suficient de mare pentru cel puțin 1 litru de lichid. Lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 2 minute.
  3. îndulciți după gust, amestecând încontinuu, apoi lăsați-l să stea un minut.

Turnați cu grijă ceaiul preparat peste gheață. Majoritatea gheții se va topi instantaneu. Puneți-l în frigider și răciți-l bine înainte de servire. Serviți-l alături de felii de portocală sau lămâie organică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>