budincă de chia cu matcha

budinca de chia este o alegere perfectă pentru micul dejun

Semințele de chia sunt o putere nutrițională imensă! Pline de omega 3, proteine, fibre și energie, sunt una dintre cele mai bune metode de a vă începe ziua. Pudra Matcha pentru gătit este un produs obținut din frunze de ceai verde și este foarte bogat în antioxidanți. În plus, dacă ești un iubitor de ceai verde, are un gust incredibil! Despre Matcha am scris mai multe aici. Dar înainte să trecem la rețeta noastră de budincă de chia cu Matcha culinar, să aflăm mai multe despre chia.

mai multe despre semințele de chia

Semințele de chia sunt semințele comestibile ale Salvia hispanica, o plantă cu flori din familia mentei (Lamiaceae) originară din centrul și sudul Mexicului sau din Salvia columbariae înrudită din sud-vestul Statelor Unite și Mexic. Semințele de chia sunt ovale și gri cu pete negre și albe, având un diametru de aproximativ 2 milimetri (0,08 inchi). Semințele sunt higroscopice, absorbind de până la 12 ori greutatea lor în lichid atunci când sunt înmuiate. După înmuiere, dezvoltă un înveliș mucilaginos care conferă alimentelor și băuturilor pe bază de chia o textură de gel distinctivă.

Această budincă de chia cu Matcha combină puterea nutrițională a semințelor de chia cu aroma de Matcha pentru a face un mic dejun nutritiv delicios. De asemenea, este scazută în carbohidrați și fără gluten pentru persoanele care caută acest aspect. Bucurați-vă de ea!

 ingrediente pentru două porții

  • 1 linguriță pudră Matcha culinar
  • 2 lingurițe de îndulcitor (noi am folosit zahăr integral de curmale)
  • 4 linguri semințe de chia
  • 300 ml lapte vegetal de cocos
  • 2 lingurițe fulgi de cocos
  • fructe proaspete 

 mod de preparare

  1. preparați ceaiul Matcha prin metoda clasică așa cum am descris aici sau pur și simplu adăugați pudra Matcha într-un bol alături de semințele de chia, laptele de cocos și îndulcitor
  2. amestecați și agitați continuu timp de un minut, apoi lăsați la înmuiat o oră sau peste noapte
  3. când totul este gata, asezonați cu fructe și fulgi de cocos și serviți cu plăcere

Gustul este absolut delicios! Mai mult de-atât, noi consumăm budinca alături de un ceai alb Chantilly Cream, pentru că foarte multe beneficii se ascund într-o simplă ceașcă de ceai alb, motiv pentru care nu ar trebui să ne lipsească din casă. În ceai adăugăm o felie de lămâie, deoarece ii crește puterea antioxidantă de până la patru ori. De ce? Spre deosebire de ceaiul verde, ceaiul alb conține mai mulți nutrienți fitochimici naturali, dar aceștia nu sunt eliberați decât pe un anumit nivel al pHului.

Ceaiul alb Chantilly Cream este ceaiul nostru preferat și conține pe lângă mugurii și frunzele de ceai, petale de trandafiri, petale de hibiscus, petale de floarea-soarelui și albăstrea, petale de osmanthus, petale de șofran, petale de gălbenele și arome naturale de vanilie. Nu-i așa că e delicious?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>