ce este si cum se produce matcha?

lectura de 1 minut

matcha, un ceai versatil

In mod traditional din Japonia, Matcha este numele dat frunzelor de ceai care au fost transformate intr-o pulbere fina. Intr-adevar atat de fina incat atunci cand o bei (sau o folosesti in alte moduri), chiar consumi frunzele.

gyokuro

Specia frunzelor utilizate in mod traditional pentru a produce Matcha japonez sunt frunzele de ceai verde pure Gyokuro care au fost umbrite sub covoare speciale timp de trei saptamani inainte de a se recolta. 

aracha

Această umbrire determină o eliberare mai ușoară a clorofilei din cloroplaste, unde clorofila este fixată puternic. Mulți nutrienți scapă cu dificultate din cloroplaste: vitamina K, clorofila, carotenoizii. “Desfacerea” cloroplastelor ajută mult la creșterea biodisponibilității acestor nutrienți.

Rezultatul? Frunzele de ceai devin de o culoare verde foarte intens și sunt pline de nutrienți fitochimici. Dupa ce au fost recoltate, frunzele sunt aburite si uscate si sunt cunoscute sub numele de Aracha.

tencha

Urmatoarea etapa a procesului indeparteaza toate tulpinile si nervurile din frunze pentru a lasa o frunza foarte pura cunoscuta sub numele de Tencha.

matcha

Acest Tencha care este macinat sub forma de pulbere este cunoscut sub numele de Matcha.

bautura matcha

Ca bautura, Matcha se poate prepara in mai multe feluri. Ea nu trebuie neaparat sa fie preparata conform regulilor ceremoniei de ceai japoneze, Chanoyu. Cu toate acestea, exista cateva sfaturi atunci cand prepari, care ar putea ajuta. Aflam in articolul cum preparam cel mai bun matcha?

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informarii dumneavoastra personale. Scopul acestui blog este sa furnizeze informatii utile de ordin general in legatura cu subiectul tratat. Esensis.ro nu iti propune sub nicio forma sa substituie sfatul medicului sau al altor profesionisti medicali, dat în functie de afectiunile de care sufera cititorul, de simptomele sau grijile sale. Daca cititorul are nevoie de asistenta medicala personala, legata de sanatate, de dieta, de exercitiile fizice sau de alta natura, el ar trebui sa consulte un medic competent si/sau alti profesionisti medicali calificati. Autorul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimti cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicarii sugestiilor din acest site sau al aplicarii programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>