cum preparăm cel mai bun matcha?

lectură de 2 minute

În primul rând trebuie să știți că cel mai bun matcha este cel mai bine preparat folosind apă filtrată sau plată. Temperatura de preparare a matcha este cu apă fierbinte la 70 grade C. Ceaiul va avea intensitatea maximă și-l veți putea consuma imediat. În al doilea rând, este o idee bună să cereneți matcha printr-o sită, astfel încât să nu se formeze cocoloașe atunci când se adaugă apă fierbinte. Dar cum preparăm cel mai bun matcha folosind ustensile tradiționale?

Mătura pentru Matcha este, deasemenea, foarte importantă. Principalul avantaj al acesteia este ca poate adauga mult aer. Asta face băutura mai cremoasă și mai plăcută la gust. Oxigenarea este partea esențială, deoarece permite Matcha să devină o băutură spumoasă. Oxigenarea eliberează arome și esențe în spumă, făcând experiența mult mai largă în ceea ce privește gustul.

pregătirea Matcha în mod tradițional japonez

Dacă doriți să vă pregătiți în mod tradițional ceremonial, veți avea nevoie de un set matcha. Acesta este format dintr-un bol de ceremonie, o lingură pentru măsură Matcha și o sită pentru a cerne Matcha și un pămătuf pentru a omogeniza băutura astfel obținută.

prepararea matcha în mod tradițional japonez

  1. se pre-încălzește bolul de ceai cu apă fierbinte
  2. pregătiți-vă pămătuful prin înmuierea în apă fierbinte timp de aproximativ 10 secunde
  3. acum scoateți apa fierbinte din bol și stergeți-l cu un prosop de hartie
  4. folosind lingura pentru măsură, adăugati 1g de pudră Matcha (o linguriță)
  5. cerneți pudra cu ajutorul unei site pentru matcha direct în bol
  6. adăugați cu grijă apă fierbinte, aproximativ 20 ml
  7. folosind pămătuful, omogenizați conținutul până devine o pastă
  8. adăugați restul de apă până la 60 – 80 ml
  9. amestecați în cercuri până incorporați conținutul
  10. continuați amestecând energic prin mișcări în W până când băutura devine spumoasă
  11. beți imediat! În Japonia, regula zice să consumi întregul bol cu ceai Matcha din 3 înghițituri

Pentru a vă bucura la maxim de gustul Matcha, se recomandă servirea direct din bol sau o ceașcă cu diametru mare, cum sunt cele destinate servirii cappuccino. Fiecare înghițitură este ca o călătorie a băuturii pe toate părțile limbii, sărutând fiecare extremitate și întâlnind cu bucurie fiecare papilă gustativă.

matcha latte

Matcha latte

Există multe alte modalități de a consuma matcha. Cele mai populare în acest moment sunt fie băuturi fierbinți, fie matcha latte cald sau cu gheață – o alternativă excelentă la cafeaua cu lapte. Încercați cu diverse arome naturale, la fel ca în cafelele latte și veți fi uimit de cât de delicioase pot fi gusturile matcha latte. Laptele de migdalele sau laptele de ovăz fac o alternativă excelentă și sănatoasă la laptele animal, dacă beți matcha din motive de sănătate sau etice.

mod de preparare matcha latte

Într-un bol se cerne 1 gram pudră Matcha printr-o sităpeste care se toarnă puțină apa fierbinte la 70 – 80 °C. Se omogenizează conținutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen până devine o pastă, apoi se adaugă restul de apă amestecând în cercuri până se incorporează conținutul. Continuați amestecând energic cu mătura Matcha cu mișcări în W până când ceaiul devine spumos. Se toarnă conținutul într-un pahar peste care se adaugă crema de lapte preparată după rețeta de mai jos. Se poate servi atât cald, căt și rece cu gheață.

procesul de spumare a laptelui

Cu ajutorul unui ibric, încălziți 160 ml lapte vegetal de ovăz până când atinge temperatura de 60 °C. După ce laptele a fost încălzit, turnați-l într-un recipient French Press, cu grijă, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial constă în folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de mișcări rapide și ample, cu scopul de a mări volumul laptelui. Următorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de mișcări mai delicate, menite să nu depașească nivelul laptelui vegetal, pentru a obține textura dorită. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi să vă puneți în aplicare talentul în arta creării desenelor în Matcha, cunoscută sub numele de latte art.

matcha la gătit

Acum că am aflat cum preparăm cel mai bun matcha, aflăm că pudra magică poate fi, de asemenea, utilizată în prăjturi, ciocolată, înghețate, smoothie, budincă, dressing pentru salate, diverse deserturi și multe alte rețete. Doar că în acest scop folosim pudră matcha culinar, destinată special pentru gătit. Matcha nu se limitează doar la ceaiul verde japonez.

ce alte tipuri de matcha mai găsim?

Rooibos Matcha

Există acum multe alte surse și soiuri, printre care amestecurile de ceaiuri albe și verzi din Kenya si ceaiurile rooibos matcha din Africa de Sud sau chiar ceaiurile matcha Yerba Mate. Ca și în cazul oricărui ceai, asigurați-vă că-l cumpărați dintr-o sursă sigură în ceea ce privește calitatea. Ceaiurile noastre matcha sunt ceaiuri de calitate superioară și le găsiți în magazinul nostru online.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>