cum preparăm cel mai bun Matcha?

lectură de 2 minute

În primul rând trebuie să știi că cel mai bun Matcha este cel mai bine preparat folosind apă filtrată sau plată. Temperatura de preparare a Matcha este cu apă fierbinte la 70 grade C. Ceaiul va avea intensitatea maximă și-l vei putea consuma imediat. În al doilea rând, este o idee bună să cerni Matcha printr-o sită, astfel înct să nu se formeze cocoloașe atunci când se adaugă apă fierbinte. Dar cum preparăm cel mai bun Matcha?

Mătura pentru Matcha este, deasemenea, foarte importantă. Principalul avantaj al acesteia este ca poate adauga mult aer. Asta face băutura mai cremoasă și mai plăcută la gust. Oxigenarea este partea esențială, deoarece permite Matcha să devină o băutură spumoasă. Oxigenarea eliberează arome și esențe în spumă, făcând experiența mult mai largă în ceea ce privește gustul.

pregătirea Matcha în mod tradițional japonez

Dacă doriți să vă pregătiți în mod tradițional ceremonial, veți avea nevoie de un set Matcha. Acesta este format dintr-un bol de ceremonie, o lingură pentru măsură Matcha și o mătură pentru Matcha.

prepararea Matcha în mod tradițional japonez

  1. se pre-încălzește bolul de ceai cu apă fierbinte
  2. pregătiți-vă matura prin înmuierea vârfului într-unul din bolurile de ceai umplute cu apă fierbinte timp de aproximativ 10 secunde
  3. acum scoateți apa fierbinte din bol și stergeți-l cu un prosop de hartie
  4. folosind lingura pentru măsură, adăugati 2g de pudră Matcha (o lingură)
  5. adaugati cu grijă apă fierbinte, aproximativ 40 – 60 ml (1/3 din bol)
  6. folosind mătu, împingeți ușor orice urmă de pudră care plutește la suprafața ceaiului
  7. amestecati într-o mișcare de zig-zag până cănd ceaiul Matcha devine spumos
  8. beți imediat! În Japonia, regula zice să consumi întregul bol cu ceai Matcha din 3 înghițituri

Matcha latte

Matcha latte

Există multe alte modalități de a consuma Matcha. Cele mai populare în acest moment sunt fie băuturi fierbinți, fie Matcha latte cald sau cu gheață – o alternativă excelentă la cafeaua cu lapte. Încearcă cu diverse arome naturale, la fel ca în cafelele latte și vei fi uimit de cât de delicioase pot fi gusturile Matcha latte. Laptele de migdalele sau laptele de ovăz fac o alternativă excelentă și sănatoasă la laptele animal, dacă bei Matcha din motive de sănătate sau etice.

Matcha la gătit

Acum că am aflat cum preparăm cel mai bun Matcha, aflăm că pudra magică poate fi, de asemenea, utilizată în prăjturi, ciocolată, înghețate, smoothie, budincă, dressing pentru salate, diverse deserturi și multe alte rețete. Matcha nu se limitează doar la ceaiul verde japonez.

ce alte tipuri de Matcha mai găsim?

Rooibos Matcha

Există acum multe alte surse și soiuri, printre care amestecurile de ceaiuri albe și verzi din Kenya si ceaiurile Rooibos Matcha din Africa de Sud sau chiar ceaiurile Matcha Yerba Mate. Ca și în cazul oricărui ceai, asigurați-vă că-l cumpărați dintr-o sursă sigură în ceea ce privește calitatea. Ceaiurile noastre Matcha sunt ceaiuri de calitate superioară și le găsiți în magazinul nostru online.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>