puterea ghimbirului în lupta cu diabetul

Ghimbirul pudră și ceaiul de ghimbir sunt supuse testelor pentru controlul nivelului de zahăr din sânge. Care este puterea ghimbirului în lupta cu diabetul?

lectură de 2 minute

gestionarea reușită a diabetului de tip 2 prin intervenție în stil de viață

Într-un raport de caz intitulat „Gestionarea reușită a diabetului de tip 2 prin intervenție în stil de viață”, un bărbat în vârstă de patruzeci și cinci de ani și-a luat sănătatea în propriile mâini și a încercat să învingă boala. Astfel ca a decis să renunțe la medicamente, dar începând să consume alimente considerate anti-diabetice.

În acest articol, vom analiza doar unul dintre alimente, mai exact: ghimbirul. Cât de puternice sunt dovezile, și ce putem spune despre puterea ghimbirului în lupta cu diabetul, aflăm în cele ce urmează.

ce este ghimbirul?

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă cu flori, ale cărei rizomi, cunoscuți sub denumirea de rădăcină de ghimbir, sunt larg utilizați ca și condiment și în medicina tradițională. Este o plantă perenă erbacee, care crește pseudostemuri anuale (tulpini false formate din bazele rulate ale frunzelor) de aproximativ un metru înălțime, având frunze înguste. Ghimbirul (Zingiber officinale) face parte din familia Zingiberaceae, în același grup cu turmericul (Curcuma longa), cardamomul (Elettaria cardamomum) și ghimbirul galangal.

puterea ghimbirului în lupta cu diabetul: ce pontențial are ghimbirul în prevenție și tratament?

Diabetul atinge niveluri pandemice și necesită terapii sigure, accesibile și eficiente. Deci, ce potențial are ghimbirul în prevenție și tratament? Ei bine, într-o cutie Petri, creșterea expunerii la compușii de ghimbir îmbunătățește absorbția zahărului din sânge de către celulele musculare aproape la fel de mult ca medicamentul popular pentru diabet, metformina. Dar ce s-a întâmplat atunci când s-a testat pe subiecți umani?

După o masă bogată în produse alimentare pe bază de făină rafinată, cum ar fi pâinea din faină albă, nivelul de zahăr din sânge crește accelerat în următoarele două ore la peste 110 mg/dL. Însă, dacă beți ceai verde neîndulcit cu acceași masă bogată în pâine din faină albă, nivelul zahărului din sânge va fi mai redus. La fel se întâmplă și cu ceaiul de scorțișoară și la fel și cu ceaiul de ghimbir. În regulă, dar aceste studii au implicat subiecți sănătoși și normali.

puterea ghimbirului în lupta cu diabetul: ce efecte are ghimbirul la diabetici?

Într-un studiu pe diabetici, suplimentarea cu ghimbir a dus la scăderea nivelului de insulină, ceea ce e un lucru bun, și a scăzut trigliceridele și colesterolul LDL, dar fără un efect semnificativ asupra zahărului din sânge. Acum, bolile de inimă sunt principala cauză de deces la diabetici. Așadar, o scădere cu treisprezece procente a colesterolului LDL rău ar fi suficient motiv pentru a cheltui banii pentru a adăuga atâta ghimbir în dietă.

S-a observat o scădere a nivelurilor de insulină, ceea ce sugerează o sensibilitate îmbunătățită la insulină, și într-adevăr s-a înregistrat o scădere semnificativă a rezistenței la insulină. Ar fi fost bine să observăm o îmbunătățire în controlul zahărului din sânge, nu-i așa? Cel mai probabil nu i-a dat ghimbirului suficient timp să acționeze. Ei bine, s-au continuat studiie timp de trei luni. Ce s-a descoperit?

puterea ghimbirului în lupta cu diabetul: doar 1,6 grame de ghimbir pe zi

Doar 1,6 grame (mai puțin de o linguriță pe zi) timp de doisprezece săptămâni și se pare că ghimbirul poate reduce nivelul zahărului din sânge, reduce inflamația, reducând nivelul de proteină C-reactivă la jumătate.

Un alt studiu a dat rezultate în doar opt săptămâni, dar de data aceasta cu o doză mai mare: trei grame pe zi, sau aproximativ o linguriță și jumătate. Concluzia: o scădere semnificativă a nivelului zahărului din sânge pe nemâncate și o îmbunătățire a controlului zahărului din sânge pe termen lung, demonstrând astfel efectul ghimbirului în controlul diabetului.

La fel, rezultate uimitoare obținute în mai multe studii pentru o linguriță de ghimbir pe zi, timp de doisprezece săptămâni. Toate studiile au dat rezultate bune, și asta doar din cauza unui mic condiment ieftin, sigur, simplu și fără efecte secundare.

Dacă luăm în considerare toate studiile împreună, ele demonstrează clar că ghimbirul poate reduce nivelurile de zahăr din sânge și poate îmbunătăți controlul zahărului pe termen lung, și asta la o doză complet „gestionabilă”. Adică, puteți adăuga o linguriță de pudră de ghimbir într-o ceașcă cu apă fierbinte și să o beți pur și simplu. Sau dacă vreți să vă delectați cu un ceai bun, accesați mai jos produsele noastre.

Vă mulțumim pentru timpul dedicat citirii acestui articol și pentru faptul că veți împărtăși, la rândul dumneavoastră, cunoștințele acumulate.

Articol scris cu sprijinul NutritionFacts.Org.

referințe

Liebhauser M, Ofner M, Mittermayer F. Successful Management of Type 2 Diabetes with Lifestyle Intervention: A Case Report. Int J Vitam Nutr Res. 2014;84(3-4):133-9.

Roufogalis BD. Zingiber officinale (Ginger): A Future Outlook on Its Potential in Prevention and Treatment of Diabetes and Prediabetic States. New J Sci. 2014;Article ID 674684, 15 pages.

Asha B, Krishnamurthy KH, Siddappa D. Evaluation of anti hyperglycaemic activity of Zingiber officinale(Ginger) in albino rats. J. Chem. Pharm. Res. 2011;3(1):452-456.

Hodge RJ, Paulik MA, Walker A, et al. Weight and Glucose Reduction Observed with a Combination of Nutritional Agents in Rodent Models Does Not Translate to Humans in a Randomized Clinical Trial with Healthy Volunteers and Subjects with Type 2 Diabetes. PLoS ONE. 2016;11(4):e0153151.

Azzeh FS. Synergistic effect of green tea, cinnamon and ginger combination on enhancing postprandial blood glucose. Pak J Biol Sci. 2013;16(2):74-9.

referințe

Mahluji S, Attari VE, Mobasseri M, Payahoo L, Ostadrahimi A, Golzari SE. Effects of ginger (Zingiber officinale) on plasma glucose level, HbA1c and insulin sensitivity in type 2 diabetic patients. Int J Food Sci Nutr. 2013;64(6):682-6.

Arablou T, Aryaeian N, Valizadeh M, Sharifi F, Hosseini A, Djalali M. The effect of ginger consumption on glycemic status, lipid profile and some inflammatory markers in patients with type 2 diabetes mellitus. Int J Food Sci Nutr. 2014;65(4):515-20.

Mozaffari-khosravi H, Talaei B, Jalali BA, Najarzadeh A, Mozayan MR. The effect of ginger powder supplementation on insulin resistance and glycemic indices in patients with type 2 diabetes: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Complement Ther Med. 2014;22(1):9-16.

Shidfar F, Rajab A, Rahideh T, Khandouzi N, Hosseini S, Shidfar S. The effect of ginger (Zingiber officinale) on glycemic markers in patients with type 2 diabetes. J Complement Integr Med. 2015;12(2):165-70.

Khandouzi N, Shidfar F, Rajab A, Rahideh T, Hosseini P, Mir taheri M. The effects of ginger on fasting blood sugar, hemoglobin a1c, apolipoprotein B, apolipoprotein a-I and malondialdehyde in type 2 diabetic patients. Iran J Pharm Res. 2015;14(1):131-40.

Bi X, Lim J, Henry CJ. Spices in the management of diabetes mellitus. Food Chem. 2017;217:281-93.
Daily JW, Yang M, Kim DS, Park S. Efficacy of ginger for treating Type 2 diabetes: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Journal of Ethnic Foods. 2015;2(1):36-43.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>