matcha sau cafea: care este alegerea potrivită?

lectură de 1 minut

După cum știm, matcha este o pudră realizată din frunza de ceai verde Gyokuro. Frunzele sunt măcinate lent sub formă de pulbere la o moară cu pietre de granit. Această pudră are granulele între 10 – 16 microni. Care pare a fi alegerea potrivită: matcha sau cafea?

Este bine să știm ca ambele băuturi conțin aproximativ aceeași cantitate de cofeină (atenție!) într-o ceașcă. De exemplu, daca folosiți un gram de pudră matcha într-un preparat final, ea conține aproximativ 80 mg cofeină per gram. Această cantitate de cofeină o regăsiți și într-o ceașcă de cafea arabica

Ceea ce trebuie să știți, e că puteți să beți mai multă matcha folosind două grame de pudră într-o băutură. Rezultatul? Puteți dubla efectul benefic, pentru că teanina din ceaiul verde diminuează efectul teinei (cofeinei) și trece usor prin corp fără să-l agreseze. Efecte? Vă ajută să vă concentrați mai bine la muncă și la școală. Vă oferă mai multă energie la sport, vă relaxează în meditație sau în orice altă activitate ați avea.

cum preparăm cel mai bun matcha?

În primul rând trebuie să știți că cel mai bun matcha este cel mai bine preparat folosind apă filtrată sau plată. Temperatura de preparare a matcha este cu apă fierbinte la 70 grade C. Ceaiul va avea intensitatea maximă și-l vei putea consuma imediat. În al doilea rând, este o idee bună să cerneți matcha printr-o sită. Acest lucru ajută să nu se formeze cocoloașe atunci când adăugați apă fierbinte. Mai multe puteți afla accesând articolul nostru aici.

întotdeauna alimentul integral

Dr. Michael Greger ne recomandă să consumăm întotdeauna alimentul integral și să evitam suplimentele. Adica, bem ceai matcha pentru energie și stare de bine pentru că este realizat din frunza de ceai macinată. Nu consumăm niciodată suplimente cu ceai verde. Ne preparăm smoothie pentru a consuma fructe integrale. Nu consumăm nectarul din care a fost separată pulpa și coaja care conțin fibre și nutrienți.

În magazinul nostru online gasiti matcha de cea mai buna calitate. Aceasta este realizata din frunze de ceai verde Gyokuro din prefectura Kagoshima, Japonia. Vă încurașăm să testați un produs interesant și foarte gustos în preparate latte, o pudra de ceai rooibos din Africa de Sud. 

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>