smoothie antioxidant. rețeta dr. Kristi Funk

lectură de 2 minute

Sucurile naturale au apărut la fiecare colț de stradă în ultima vreme. În timp ce producătorii le recomandă pentru diverse avantaje la sănătate sau ca rețete detoxifiante, noi nu sunt un mare fan. Principala problemă a unui suc natural este că, prin procesare, pierde toate fibrele din pulpă și coajă. Nu același lucru se întâmplă în cazul unui smoothie antioxidant.

Multă lume crede eronat că fibrele ar fi doar un agent de volum insolubil al scaunului. Nu este nicidecum așa! De exemplu, fibrele oferă beneficii protectoare împotriva cancerului de sân. Substanțele fitochimice se leagă inextricabil de coajă și pulpă, părți pe care producătorii de sucuri le îndepărtează. Flora din intestin eliberează acești polifenoli din coajă și pulpă și îi trimit prin corp cu ajutorul sângelui pentru a anihila stresul oxidativ.

sucul natural procesat crește nivelul de zahăr în sânge

Pe de altă parte, sucul natural procesat crește nivelul de zahăr din sânge accentuând rezistența la insulină și diabetul. Pe de altă parte, consumul aceluiași lucru sub formă de fructe întregi sau chiar sub formă de smoothie antioxidant reduce toate aceste riscuri.

De fiecare dată când beți un suc procesat, pierdeți o ocazie de a bea sau de a mânca fructul integral. Avem de consumat zilnic între 1.600 – 2.000 de calorii, așa că haideți să le facem să funcționeze cât mai complet posibil pentru binele nostru! Smoothieurile, spre deosebire de sucurile procesate, combină fructe și legume întregi delicioase maximizând aportul nutrienților fitochimici din plante. Aproape că poți auzi celulele canceroase strigând: „Oh, nu! Nu mai mult turmeric, nu mai multe afine!”

rețeta smoothie antioxidant – de dr. Kristi Funk

 • porții: 1
 • timp de preparare: 4 minute
 • calorii: 275 kcal

ingrediente

 • 350 ml lapte vegetal de soia sau orice alt lapte vegetal neîndulcit
 • 30 ml gel aloe vera (bio)
 • 1 lingură semințe de in măcinate
 • 1 linguriță pudră de Amla
 • 1 linguriță scorțisoară
 • 1/4 linguriță turmeric
 • 1/4 linguriță piper negru (activează turmericul)
 • 1/2 linguriță pudră Matcha (sau 60 g frunze de ceai verde infuzat)
 • 1 banană mică (noi am folosit banană congelată)
 • 1-2 curmale (sau 1 o linguriță sirop de curmale)
 • 200 g varză kale sau baby spanac
 • 200 g fructe de pădure

mod de preparare

Pentru a face această băutură bogată în nutrienți, veți avea nevoie de un blender de calitate pentru a pentru a amesteca toate aromele, în mod ideal unul de cel puțin 500 w.

Puneți toate ingredientele în blender și apasați butonul pentru smoothie (dacă are unul) sau porniți-l la turație maximă. Când smoothiul devine cremos îl puteți opri.

opțional, puteți adăuga frunze de mentă

Opțional, puteți adăuga vanilie, frunze proaspete de mentă, frunze proaspete de busuioc, suc de lămâie, rădăcină proaspătă de ghimbir, piper cayenne sau 1-2 picături de ulei de cuișoare. (Atenție: uleiul de cuișoare este extrem de puternic. Folosiți picăturile într-o mică parte din smoothie pentru a le testa aroma).

Turnați smoothieul într-un pahar mare și sorbiți-l printr-un pai (noi folosim paie reutilizabile din inox sau silicon pentru a evita expunerea la BPA și pentru a reduce impactul asupra mediului).

Trebuie sa știți că smoothieul poate fi diferit față de alte băuturi, deoarece contine acizi naturali. Băuturile acide pot eroda smalțul dinților. Din acest motiv, smoothieul cel mai bine e să-l consumați folosind paie reutilizabile. Când nu folosim paie reutilizabile, noi îl consumăm ca atare, dar ne clătim dinții cu apă la final pentru a ne spăla de acizi.

sugestii pentru a întrerupe rutina

sursa imagine: Canva

Dacă îl beți zilnic (așa cum ar trebui), asigurați-vă că întrerupeți rutina din când în când adăugând și alte fructe cum ar fi mango, pere și piersici pentru a înlocui sau completa fructele de pădure. În funcție de modul în care vă amestecați fructele de pădure, veți obține 18-22 g de fibre doar din smoothie. Acest lucru vă aduce aproape de aportul zilnic recomandat de 30 g.

cine este dr. Kristi Funk?

Dr. Kristi Funk este chirurg oncolog certificat în chirurgia cancerului de sân, promotor pentru sănătatea femeilor, vorbitor internațional și autoarea cărții Breasts: The Owner’s Manual. Ea este expertă în metode de diagnostic și tratament minim invazive pentru toate tipurile de boli ale sânilor și, de asemenea, un promotor recunoscut al alimentație pe bază de plante integrale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>