matcha vs cafea

lectura de 1 minut

Dupa cum stim, Matcha este o pudra realizata din frunza de ceai verde. Frunzele sunt macinate lent sub forma de pulbere la o moara cu pietre. Granulele sunt intre 10 – 16 microni. Mai multe despre asta, gasim aici.

Revenind la subiectul acestui articol, trebuie sa stim ca ambele bauturi contin aceeasi cantitate de cofeina (atentie!) intr-o ceasca. De exemplu, daca folosesti 1 g de pudra Matcha intr-o portie, ea contine aproximativ 80 mg cofeina/g. Aceasta cantitate de cofeina o regasesti si-ntr-o ceasca de cafea Arabica. 

Ceea ce trebuie sa stii, e ca poti sa bei mai multa Matcha, poti folosi mai mult de 1 g de pudra intr-o bautura. Rezultatul? Poti dubla efectul benefic, pentru ca teanina din ceaiul verde diminueaza efectul cofeinei si trece usor prin corpul tau fara sa agreseze. Efecte? Te ajuta sa te concentrezi mai bine la munca si la scoala. Iti ofera mai multa energie la sport, te relaxeaza in meditatie sau in orice alta activitate ai avea.

Cum preparam cel mai bun Matcha, gasim aici.

Noi consumam intotdeauna alimentul integral sau produsul finit in care se pastreaza alimentul integral si evitam suplimentele. Adica, bem Matcha pentru energie si stare de bine realizat din frunza de ceai macinata in loc de suplimente cu ceai verde. Ne preparam Smoothie pentru a consuma fructe integrale, in loc sa bem nectarul din care a fost separata pulpa si coaja care contin fibre si nutrienti.

In magazinul nostru online gasiti aici Matcha de cea mai buna calitate. Aceasta este realizata din frunze de ceai verde Gyokuro din Japonia. Mai puteti gasi pudra de ceai alb din Kenya sau chiar Rooibos din Africa de Sud. 

Despre ceaiul verde, Gyokuro, aflam mai multe aici, iar din magazinul online il puteti achizitiona de aici.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informarii dumneavoastra personale. Scopul acestui blog este sa furnizeze informatii utile de ordin general in legatura cu subiectul tratat. Esensis.ro nu iti propune sub nicio forma sa substituie sfatul medicului sau al altor profesionisti medicali, dat în functie de afectiunile de care sufera cititorul, de simptomele sau grijile sale. Daca cititorul are nevoie de asistenta medicala personala, legata de sanatate, de dieta, de exercitiile fizice sau de alta natura, el ar trebui sa consulte un medic competent si/sau alti profesionisti medicali calificati. Autorul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimti cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicarii sugestiilor din acest site sau al aplicarii programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>