reducerea durerilor menstruale cu ajutorul ghimbirului

lectură de 2 minute

Ghimbirul este un remediu natural care poate contribui la reducerea durerilor, făcându-l o opțiune eficientă și plăcută pentru a vă gestiona simptomele. Reducerea durerilor menstruale cu ajutorul ghimbirului poate fi considerat un remediu natural și eficient.

ce este ghimbirul?

Zingiber officinale, cunoscută sub numele de ghimbir, este o plantă perenă cu rizomi subterani, aparținând familiei Zingiberaceae. Această plantă este originară din Asia de Sud-Est, dar este cultivată în prezent în întreaga lume pentru utilizarea sa culinară și medicinală.

Planta poate crește până la o înălțime de aproximativ un metru și are frunze lanceolate de culoare verde intens. Rizomii de ghimbir au o formă ciudată, cu o textură fibroasă și o culoare galbenă palidă, acoperiți cu un strat subțire de piele brună.

Ghimbirul este utilizat de secole în medicina tradițională pentru proprietățile sale antiinflamatorii, analgezice, antiseptice și digestive. Extractele de ghimbir sunt utilizate în mod obișnuit pentru tratarea indigestiei, greaței, durerilor de cap, inflamației și chiar pentru reducerea durerilor menstruale.

crampele menstruale afectează până la nouăzeci la sută dintre femeile tinere

Vorbind de durere, ghimbirul poate fi la fel de eficient ca și ibuprofenul pentru ameliorarea crampelor menstruale. Perioadele dureroase sunt extrem de comune și uneori pot provoca suferințe grave. Totuși, au fost practic ignorate de către cercetători și practicieni. Însă, patru studii clinice pe ghimbir au fost publicate ca remediu pentru dureri menstruale. Toate cele patru au arătat beneficii semnificative atunci când au fost luate doar în primele câteva zile ale perioadei. Dozele eficiente au variat de la o treime până la o lingurita pe zi.

reducerea durerilor menstruale cu ajutorul ghimbirului, beneficii colaterale

Ca beneficiu colateral, ghimbirul poate reduce dramatic fluxul menstruației, care este de fapt una dintre cele mai frecvente probleme ginecologice pentru femeile tinere. Se știe că există alimente pro-inflamatorii care pot contribui la sângerări menstruale grele. Așadar de ce să nu încercați un aliment antiinflamator, cum ar fi ghimbirul, ne sugerează dr. Michael Greger?

Sângerarea menstruală severă este definită ca pierderea a optezeci de mililitri de sânge. Toate subiectele de studiu au început cu mult mai mult decât atât, însă doar un sfert de linguriță de ghimbir pudră de trei ori pe zi, începând cu o zi înainte de perioada menstruației a redus fluxul la jumătate. Și funcționa mai bine în fiecare lună în care subiecții au încercat, oferind un tratament foarte eficient și ieftin. Dar și ușor de utilizat și mai sigur pentru pierderea și durerea menstruală.

ceai de ghimbir în magazinul nostru

În magazinul nostru online găsiți radacină de ghimbir de cea mai bună calitate adusă de la una dintre cele mai bune ferme de ghimbir din lume, cultivate în Sing Buri, Thailanda. Aceste bucăți de ghimbir uscate fac un plus excelent pentru ceaiurile și infuzile personalizate, dar și amestecurile de plante. Mai puteti opta pentru o combinatie de ceai negru lemon & ginger cultivat în Nuwara Elyia, Sri Lanka. Acesta este combinat cu o intensă aromă de lămaie și ghimbir, atent echilibrată, astfel încăt să vă bucurați de gustul ceaiului de calitate Ceylon. Se poate prepara cu lapte vegetal de ovăz.

referințe

G Ozgoli, M Goli, F Moattar. Comparison of effects of ginger, mefenamic acid, and ibuprofen on pain in women with primary dysmenorrhea. J Altern Complement Med. 2009 Feb;15(2):129-32.

Maghbooli M, Golipour F, Moghimi Esfandabadi A, Yousefi M. Comparison between the efficacy of ginger and sumatriptan in the ablative treatment of the common migraine. Phytother Res. 2014 Mar;28(3):412-5. doi: 10.1002/ptr.4996. Epub 2013 May 9.

Wilson PB. Ginger (Zingiber officinale) as an Analgesic and Ergogenic Aid in Sport: A Systemic Review. J Strength Cond Res. 2015;29(10):2980-95.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>