Masala Chai

Masala chai este o bauturatra traditionala originara din India, Ayurvedica, care a devenit populara in intreaga lume.

Termenul „masala” inseamna „amestec de condimente” in limba hindi, iar „chai” se traduce simplu ca „ceai”. Asadar, masala chai se referă la un ceai aromat si condimentat.

Chai

Numele chai vine din hindi si inseamna ceai, cuvant derivat din cha, care care la randul lui provine din limba chineză. In cazul nostru, termenul hindi chai se traduce printr-un amestec de condimente infuzate într-o bautura asemanatoare ceaiului.

Masala

Masala este o combinatie de condimente. Combinație de masala variază in functie de regiune, vreme sau scop. Combinatiile populare de Masala sunt: Garam masala, Tandoori Masala si Sambar Masala.

Masala Chai

Masala chai este, in general, un amestec de ceai negru cu condimente, lapte si un indulcitor. Cele mai comune condimente includ cardamom, scortisoara, ghimbir si cuisoare. Condimentele suplimentare pot include frunze de dafin, boabe de piper, anason stelat, turmeric. Pe masura ce Masala Chai a devenit mai popular, oamenii au inceput sa-i spuna masala chai, chai, chai latte, sticky chai, wet chai etc.

Chaiwalla

Un Chaiwalla este o persoana care pregateste, vinde sau serveste ceai pe strazi sau in magazinile de pe marginea drumurilor din India. Ei sunt o parte integranta a culturii indiene. Chai inseamna ceai, iar wala reprezinta persoana care prepara, deci chaiwala este un vanzator ambulant de ceai.