politica de confidentialitate

Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet http://esensis.ro, la care ne vom referi in continuare cu denumirea „site-ul”.

cuprins

1. nota de informare privind protectia datelor personale

2. care sunt datele personale prelucrate

3. durata pentru care va prelucram datele

4. catre cine transferam aceste informatii

5. masuri tehnice pentru securitatea datelor personale

6. care sunt drepturile dumneavoastra

7. limita de varsta pentru accesarea serviciilor

1. nota de informare privind Protectia Datelor Personale

In baza Regulamentului  UE 679 din 2016 (GDPR)  Esensis Commerce Srl cu urmatoarele date de identificare CUI: RO36770485, J26/1505/2016, str. Magurei 1, Ludus, jud. Mures, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati. Protejarea datelor clientilor nostri este importanta pentru noi, toate regulile si procedurile noastre fiind create in acest sens.

Va solicitam sa furnizati datele dumneavoastra doar daca acestea sunt necesare pentru a putea furniza serviciile noastre, facturare, securitatea serviciilor sau obligatii legale si va solictam acordul pentru comunicari de marketing.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator pentru:

1.1. indeplinirea contractului, pentru furnizarea produselor comandate, cum ar fi: ceaiuri, infuzii din plante si fructe, accesorii

1.2. interesul legitim al Esensis Commerce, cum ar fi prevenirea si identificarea eventualelor fraude sau activitati ilegale, imbuntatirea securitatii retelei noatre, imbunatatirea serviciilor oferite, masurarea eficientei campaniilor de marketing derulate.

1.3. obligatii legale si care prevad comunicari catre ANAF si alte institutii publice in Baza solicitarii expresa a acestora)pentru indeplinirea activitatilor aferente controalelor autoritatilor, cum ar fi Politie, ANPC, ANSPDCP, Parchete etc.

1.4 in baza consimtamantului dumneavoastra pentru comunicari de marketing. In cazul in care ne-ati oferit consimtamantul dumneavoastra si doriti sa il retrageti, o puteti face oricand din contul de client Esensis Commerce, prin Posta sau la adresa de e-mail contact@esensis.ro.

2. care sunt datele personale prelucrate

Daca sunteti client al site-ului, va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi: nume si prenume, numar de telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul in care utilizati site-ul web (de exemplu, comportamentul/ preferintele/ obisnuintele dumneavoastra in cadrul domains), precum si orice alte categorii de date pe care le furnizati in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea site-ului web.

Daca pentru a va crea cont de utilizator pe site, utilizati contul dumneavoastra de Facebook sau Google, va prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

In cazul in care alegeti sa va creati cont de utilizator doar inainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe site, se va solicita adresa dumneavoastra de e-mail in baza careia va fi creat automat un cont.

In cazul in care nu finalizati comanda, adresa de e-mail si celelalte date furnizate nu vor fi stocate de , iar contul creat va fi sters automat.

Principiul in baza caruia colectam si prelucram aceste date este ca vom solicita de fiecare data doar minimul de date necesar pentru furnizarea contractului si indeplinirea obligatiilor legale.

Prin accesarea  www.esensis.ro inregistram si salvam adresa IP pentru a afisarea continutul site-ului web pe echipamentul dumneavoastra (de ex. texte, imagini, videoclipuri si fisiere pentru descarcare etc.), procesam aceste date pentru a identifica si a urmari orice utilizare abuziva in baza temeiului juridic Art. 6 (1) lit. f GDPR. In acest context, interesul nostru legitim in prelucrarea datelor este de a asigura buna functionare a site-ului nostru web si a afacerii tranzactionate prin intermediul site-ului Web.

In masura in care va procesam datele asa cum este descris mai sus in scopul furnizarii functiilor site-ului nostru, sunteti obligat contractual sa ne puneti la dispozitie aceste date.

Intentia noastra primara de a colecta informatii si date cu caracter personale de la dumneavoastra este pentru sa ne desfasurarea activitatii companiei. Putem folosi acest lucru intern pentru a va servi mai bine sau pentru a monitoriza traficul efectuat pe platforma web. In consecinta, nu vedem nici un motiv sa va impartasim informatiile personale altor parti si intereselor externe, cu exceptia cazului in care ne-ati autorizat sa facem acest lucru.

Desigur, exista situatii in care informatiile dumneavoastra sunt stocate impreuna cu furnizorii de servicii terte, cum ar fi furnizorii de servicii de e-mail, deoarece furnizeaza servicii care sunt lider in domeniul calitatii si securitatii si sunt mult mai benefice pentru utilizatorul nostru decat incercarea unor astfel de servicii ” in-house „. Cu toate acestea, nu vi se cere niciodata sa se ocupe direct de o astfel de terta parte, sunt limitati in modul in care utilizeaza informatiile dumneavoastra si nu pot sa le vanda sau sa le transfere altora in nici un fel.

Cu toate acestea, desigur, informatiile dumneavoastra fac parte dintr-un ansamblu general. Acest ansamblu de informatii, dimpotriva, poate fi folosit pentru a intelege baza noastra generala de utilizatori. In plus, putem impartasi aceste informatii despre vizitatorii site-ului nostru in ansamblu, nu individual, cu terte parti in diverse scopuri, la discretia noastra.

In timp ce suntem fermi in privinta confidentialitatii, exista momente in care chiar si noi s-ar putea sa fim fortati sa abandonam aceste idealuri. La fel cum motoarele de cautare majore se confrunta cu constrangere continua pentru a furniza date impotriva vointei lor, tot asa pot sa apara si in cazul site-ului nostru. Activitatea ilegala sau alte acte grave sau acuzatii ar putea crea raspundere legala pentru site-ul nostru. In aceste cazuri, ne rezervam dreptul de a va impartasi informatiile, sau pur si simplu, pur si simplu, daca suntem obligati prin lege sa facem acest lucru.

Pe de alta parte, pot exista momente cand trebuie sa impartasim informatiile dumneavoastra cu caracter personal pentru a ne proteja propriile interese. De exemplu, in cazurile de presupusa sau presupusa incalcare a drepturilor de autor sau a altor incalcari ale drepturilor de proprietate intelectuala, este posibil sa fie necesara partajarea informatiilor personale.

Prelucram datele dumneavoastra in scopul trimiterii de newslettere si marketing doar daca va exprimati acordul expres la comanda sau ulterior in contul de client. In cazul acestei prelucrari efectuate in baza acordului furnizat puteti oricand sa retrageti acest acord din contul de client.

Site-ul web al Esensis Commerce colecteaza o serie de date si informatii generale atunci cand un subiect sau un sistem automat solicita site-ul web. Aceste date si informatii generale sunt stocate in fisierele jurnal de pe server sau/si intr-o baza de date utlizata pentru statistici.

Astfel, informatiile colectate pot fi

2.1. tipurile de browser si versiunile utilizate,

2.2. sistemul de operare utilizat de sistemul de acces,

2.3. site-ul web de la care ajunge un sistem de acces la site-ul nostru (asa-numiti referitori)

2.4. data si ora accesului la site-ul internet,

2.5. adresa de protocol Internet (adresa IP),

2.6. furnizorul de servicii Internet al sistemului de acces si

2.7. orice alte date similare si informatii care pot fi folosite in cazul atacurilor asupra sistemelor noastre de tehnologie a informatiei.

Atunci cand utilizati aceste date si informatii generale, Esensis Commerce nu trage concluzii cu privire la persoana vizata, foloseste aceste informatii necesare pentru a:

2.8. afisa corect continutul site-ului nostru pe echipamentul dumneavoastra;

2.9. optimiza continutul site-ului nostru, precum si publicitatea care ruleaza in acesta;

2.10. asigura viabilitatea pe termen lung a sistemelor noastre tehnologice a informatiei;

2.11. furnizeza autoritatilor de aplicare a legii informatiile necesare pentru urmarirea penala in cazul unui atac cibernetic sau a unei tentative de fraude sau distrugere;

Prin urmare, Esensis Commerce analizeaza statistic anonim date si informatii colectate, cu scopul de a spori securitatea si protectia datelor companiei noastre si de a asigura un nivel optim de protectie a datelor personale pe care le procesam.

Nu colectam date sensibile despre dumneavoastra. Datele sensibile se refera la date care includ detalii despre rasa sau etnia dumneavoastra, convingerile religioase sau filosofice, viata sexuala, orientarea sexuala, opiniile politice, calitatea de membru al sindicatelor, informatii despre sanatatea dumneavoastra si datele genetice si biometrice. Nu colectam nicio informatie despre condamnarile penale si infractiunile.

3. durata pentru care va prelucram datele

Va prelucram datele cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina (de ex, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

In situatia in care sunteti client si va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul „stergere cont” din sectiunea „informatiile contului meu”, va interpreta aceasta actiune ca optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale prin care va tinem la curent despre produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului web.

In acest sens, daca alegeti sa va stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite e-mailuri si/ sau sms-uri de acest gen. Totusi, dorim sa va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul 5 de mai jos.

In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active.

Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.

4. catre cine transferam aceste informatii

Vom dezvălui datele tale personale numai pentru scopurile și pentru acele terțe părți enumerate mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a te asigura că datele personale sunt prelucrate, securizate și transferate în conformitate cu legislația în vigoare.

4.1. divulgarea catre companiile din grupul esensis.ro

Informtiile tale personale pot fi comunicate oricarei companii care face parte din grupul nostru, an cazul în care considerăm că este in interesul nostru legitim sa o faca in scopuri administrative interne (de exemplu, CRM) sau pentru auditarea si monitorizarea proceselor noastre interne.

Putem, de asemenea, sa transferam informatiile tale personale cu companiile din grupul nostru, care ne furnizeaza produse si servicii, cum ar fi sistemele de tehnologie a informatiei. Accesul la informatiile tale personale este limitat la acei angajati care trebuie sa cunoasca informatiile personale si pot include angajatii din departamentele de marketing, tehnologia informatiei si de securitate.

4.2. divulgarea catre terti

Vom transmite datele tale personale, acolo unde este strict necesar, pe baza nevoii de cunoastere, catre urmstoarele categorii de terți:

4.2.1. companiile care ne furnizeaza produse și servicii (imputerniciti), cum ar fi: Google Adwords, Google Analytics, Facebook, Push Engage, Mailchimp.

4.2.2. agențiile media, cum ar fi cele care organizeaza campanii promotionale si cele care administreaza site-ul web esensis.ro;

4.2.3. servicii de market research: analiza, publicitate, strict pentru nevoile esensis.ro;

4.2.4. companii de livrare: Fan Courier, DPD, Urgent Cargus, Same Day, E-Colet Logistic

4.2.6. furnizorul serviciului de facturare si gestiune: Inteligent IT

4.2.7. furnizorii si suportul sistemelor tehnologiei informatiei, inclusiv arhivarea e-mailurilor, furnizorii de telecomunicatii, serviciile de back-up si recuperare in caz de catastrofe si serviciile de securitate cibernetica.

4.2.8. companiile implicate in functionarea site-ului nostru web, in cazul în care nu ne ofera un serviciu.

4.2.9. alte parti, cum ar fi autoritatile si institutiile publice, contabilii, auditorii, avocatii si alti consultanti externi, a caror activitate implica necesitatea cunoasterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvaluire.

5. masuri tehnice pentru securitatea datelor personale

Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dumneavoastra sunt de o importanta vitala pentru noi. Esensis Commerce  nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtmantul dumneavoastra expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre siteuri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual.

Esensis Commerce  ia masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru a proteja datele personale pe care le furnizati Esensis Commerce de manipularea accidentala sau intentionata, pierderea, distrugerea sau accesul partilor neautorizate, impotriva accesului neautorizat, distribugerii sau pierderii accidentale a datelor. Acest lucru se aplica si in cazul oricaror servicii externe achizitionate. Verificam eficacitatea masurilor noastre de protectie a datelor si le imbunatatim in mod continuu in conformitate cu dezvoltarea tehnologica. Orice date personale introduse sunt criptate in timpul transferului folosind un proces securizat de criptare.

Accesul dumneavoastra la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Esensis Commerce nu va va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola peroanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati „deconectare” / „log off” / „sign out” din contul dumneavoastra in platforma online oferite de Esensis Commerce, la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dumneavoastra in siteurile sau serviciile furnizate de Esensis Commerce.

Informatiile dumneavoastra personale sunt continute in spatele retelelor securizate si sunt accesibile doar de un numar limitat de persoane care au drepturi speciale de acces la astfel de sisteme si trebuie sa pastreze confidentialitatea informatiilor. In plus, toate informatiile sensibile / financiare furnizate sunt criptate prin tehnologia Secure Socket Layer (SSL).

Implementam o varietate de masuri de securitate atunci când un utilizator plaseaza o comandă care intra, transmite sau acceseaza informatiile sale pentru a mentine siguranta informatiilor dumneavoastra personale.

Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dumneavoastra personale sau la corespondenta dumneavoastra atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public sau chiar la serviciu, daca poate accesa si altcineva computerul dumneavoastra

Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, Esensis Commerce  nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dumneavoastra catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dumneavoastra risc.

In momentul in care noi primim informatiile transmise de dumneavoastra insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.

Stocam datele cu caracte personal intr-un mod protejat, in spatele unui firewall, pe servere profesionale securizate instalate intr-un datacenter. 

6. care sunt drepturile dumneavoastra

6.1 dreptul de acces la datele dumneavoastra

Va punem la dispozitie contul de client de unde puteti vizualiza datele furnizate catre noi pentru administrarea contului, facturare, furnizarea altor servicii si inregistrarea domeniilor. Pentru a consulta aceste date trebuie sa va logati in contul de client. Daca nu mai aveti acces la contul de client va rugam contactati echipa de suport.

6.2. dreptul de a rectifica datele dumnevoastra

Din contul de client aveti posibilitatea ca oricand sa efectuati modificarile dorite asupra datelor dumneavoastra.

6.3. dreptul la stergerea datelor dumneavoastra (“dreptul de a fi uitat”)

Datele dumneavoastra vor fi sterse la solicitarea dumneavoastra daca acestea nu mai sunt necesare pentru derularea contractului (scopului pentru care au fost colectate) sau nu exista o reglementare in vigoare care sa ne oblige sa pastram aceste date. Astfel documentele financiar contabile trebuie pastrate pe o perioada de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, conform Ordinul MFP nr. 2634/2015.

6.4. dreptul de a va opune prelucrarii

Aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale. In cazul in care va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra in scopul derularii contractului acesta nu va mai putea fi derulat si indeplinit. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment.

6.5. dreptul de a cere restrictionarea prelucrarii

Aveti dreptul de a cere restrictionarea limitarii pentru verificarea corectitudinii datelor prelucrate.

6.6. dreptul la portabilitatea datelor

Puteti solicita portarea datelor furnizate de dumneavoastra pentru derularea contractului sau in alte scopuri in format electronic.

6.7. dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, inclusiv profilare

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la contact@esensis.ro.

6.8. dreptul de a va adresa justitiei sau catre Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

7. limita de varsta pentru accesarea serviciilor

Protectia vietii private a celor foarte tineri este deosebit de importanta. Din acest motiv, site-ul nostru NU va colecta sau nu va mentine niciodata informatii pe site-ul nostru de la utilizatori/vizitatori/clienti despre care stim au mai putin de 18  ani si nici o parte a site-ului nostru nu este structurata pentru a atrage pe nimeni sub 18 ani.

In conformitate cu Termenii si Conditiile noastre si conditiile de utilizare, copiii cu varsta sub 18 ani nu au voie sa utilizeze site-ul nostru si sa acceseze serviciile noastre. Nu intentionam sa oferim produse sau servicii minorilor.

Esensis Commerce nu vinde produse si/sau servicii care sa fie cumparate de catre minori. Esensis Commerce poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult.

Daca sunteti minor si accesati siteul  www.esensis.ro o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Prin urmare, siteul www.esensis.ro apartinand  Esensis Commerce srl NU COLECTEAZA date personale de la copii cu varsta sub 18 ani.

8. modificari in politica de confidentialitate

Ne rezervam dreptul de a modifica aceasta politica de confidentialitate. In cazul unor modificari majore pe viitor vei fi instiintat pe email (daca este posibil) sau prin afisarea unui mesaj specific pe site.

Aceasta pagina de internet foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii cu privire la modul in care se folosesc aceste fisiere, va rugam sa accesati urmatorul link: http://esensis.ro/termeni-si-conditii