dragostea omenirii cu Camellia sinensis

În lume există 287.655 de tipuri diferite de plante despre care știm, însă doar ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul galben, ceaiul oolong și ceaiul negru sunt preparate din frunzele aceleiași plante perene, Camellia sinensis. De ce dragostea omenirii cu Camellia sinensis?

lectură de 1 minut

poate fi ceaiul o bază neurologică pentru dragostea omenirii cu Camellia sinensis?

De ce tocmai din această plantă se face cea mai populară băutură din lume?

este dependența de cofeină în dragostea omenirii cu Camellia sinensis?

Nu, nu este dependența de cofeină, teină în cazul ceaiului. Planta de cafea are o cantitate mai mare de cofeină, dar mai mulți oameni beau ceai decât cafea. Probabil nu este gustul, deoarece majoritatea oamenilor ar prefera o infuzie de mentă sau o parte din infuziile de fructe ca o degustare mai bună. Este o planta relativă.

de ce bem, literalmente, miliarde de cești de ceai pe zi din aceasta plantă?

Ei bine, s-ar putea să ne dăm seama în cele ce urmează. Se pare ca există ceva în planta asta, ceva care se găsește în doar două locuri din natură – aici – și într-o ciuperca albastruie bay bolete. Oamenii de știință au crezut că acest lucru ar putea avea un gust mai bun cu brioșe și așa au numit substanța L-teanină (L-theanine). Ce rol are acest aminoacid pe care îl consumă miliarde de oameni de pe planetă? Nu eram destul de siguri, până de curând, într-un studiu din anul 2008.

teanina este dragostea omenirii cu Camellia sinensis

Teanina (5-N-etilglutamina) este un aminoacid cu rol important în mirosul specific. Ceaiul alb conține mai multă teanină decât ceaiul verde și ceaiul negru. Cu cât ceaiul are o calitate mai bună, cu atât are un conținut mai ridicat de teanină.

Ce se întâmplă cînd bem ceai? La doar câteva minute de la consumul ceaiului, orice om poate intra în într-o stare dublată de luciditate, de unde și asocierea dintre ceaiul verde și starea mentală. Priviți cu atenție data viitoare, comparați și observați dacă poti detecta o diferență. Se pare că, asta ar fi explicația pentru care oamenii beau atât de mult ceai. 

există efecte secundare care ne schimbă atât de dramatic creierul zilnic?

Ei bine, efectele „secundare” ale consumului zilnic de ceai includ lucruri cum ar fi riscul scăzut de cancer de sân și o viață mai lungă. Ceaiul din planta de ceai Camellia sinensis reduce la jumătate riscul de a obține cancer ovarian, reduce riscul de cancer endometrial, poate scădea colesterolul, zaharurile din sânge și poate contribui la scăderea greutății corporala. Deasemenea, protejează ficatul, dar și creierul de declinul cognitiv și de atacul cerebral. espre ce risc vorbim aici? 🙂

concluzia articolului „Dragostea omenirii cu Camellia sinensis

Beți ceai verde în fiecare zi! Faceți-vă un stil de viață din consumul de ceai zilnic! Cât de mult ceai e prea mult? Descoperiți aici. Care ceai pare a fi mai sănătos? Aflați aici.

Vă așteptăm în magazinul nostru online cu zeci de sortimente de ceai vrac de o calitate superioară.

Articol scris cu sprijinul NutritionFacts.Org.

referințe

Nobre AC, Rao A, Owen GN. L-theanine, a natural constituent in tea, and its effect on mental state. Asia Pac J Clin Nutr. 2008;17 Suppl 1:167-8. PMID: 18296328.

Song YJ, Kristal AR, Wicklund KG, Cushing-Haugen KL, Rossing MA. Coffee, tea, colas, and risk of epithelial ovarian cancer. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2008 Mar;17(3):712-6.

McCann SE, Yeh M, Rodabaugh K, Moysich KB. Higher regular coffee and tea consumption is associated with reduced endometrial cancer risk. Int J Cancer. 2009 Apr 1;124(7):1650-3.

Bertipaglia de Santana M, Mandarino MG, Cardoso JR, Dichi I, Dichi JB, Camargo AE, Fabris BA, Rodrigues RJ, Fatel EC, Nixdorf SL, Simão AN, Cecchini R, Barbosa DS. Association between soy and green tea (Camellia sinensis) diminishes hypercholesterolemia and increases total plasma antioxidant potential in dyslipidemic subjects. Nutrition. 2008 Jun;24(6):562-8.

Maki KC, Reeves MS, Farmer M, Yasunaga K, Matsuo N, Katsuragi Y, Komikado M, Tokimitsu I, Wilder D, Jones F, Blumberg JB, Cartwright Y. Green tea catechin consumption enhances exercise-induced abdominal fat loss in overweight and obese adults. J Nutr. 2009 Feb;139(2):264-70.

Lee SI, Kim HJ, Boo YC. Effect of green tea and (-)-epigallocatechin gallate on ethanol-induced toxicity in HepG2 cells. Phytother Res. 2008 May;22(5):669-74.

Ng TP, Feng L, Niti M, Kua EH, Yap KB. Tea consumption and cognitive impairment and decline in older Chinese adults. Am J Clin Nutr. 2008 Jul;88(1):224-31.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>