ceaiul verde și starea mentală. meditație sau ceai verde?

Inventarea electroencefalogramei (EEG) pentru măsurarea activității undelor cerebrale a fost descrisă ca una dintre cele mai surprinzătoare, mai remarcabile și mai binevenite din istoria neurologiei clinice. Dar haideți să descoperim împreună care este legătura dintre ceaiul verde și starea mentală.

lectură de 1 minut

oamenii au patru stări mentale

Cercetările au descoperit astfel că, oameni au patru stări mentale: două în timp ce dorm și două în timpul stării de veghe.

stările mentale delta și teta

Undele delta, care corespund unor pulsații electrice lente ale creierului, de circa un ciclu pe secundă, nu apar de regulă decât în timpul stării de somn profund fără vise. Există apoi undele teta. Această stare mentală corespunde unei pulsații de cinci cicluri pe secundă și apare în timpul stării de somn, dar cu vise.

stările mentale alfa și beta

Cele două stări care corespund stării de veghe sunt alfa și beta. Starea alfa este relaxată, lucidă și atentă, la fel ca atunci când meditezi cu ochii închiși. Pe de altă parte, starea beta este cea în care trăiesc aproape tot timpul cei mai mulți dintre oameni, fiind o stare de agitație bazată pe stimuli externi.

Starea care se dorește a fi in timpul stării de veghe este alfa: de luciditate și focalizare dublată de calm. Cum poate fi obținută ea?

Ori de cate ori te relaxezi într-un loc plăcut și liniștit, creierul tău începe să emită după aproximativ 90 de minute unde alfa. De bună seamă, cei care meditează, cum ar fi călugării budiști, pot genera mult mai rapid aceste unde, menținându-le inclusiv cu ochii deschiși.

ceaiul verde și starea mentală. meditație sau ceai verde?

Dacă dorești să dobândești această capacitate, poți medita câțiva ani la rând sau – alternativ – poți bea ceai verde. La doar câteva minute de la consumul ceaiului, orice om poate intra în această stare dublată de luciditate, de unde și asocierea dintre ceaiul verde și starea mentală.

Această modificare dramatică a activității cerebrale ar putea explica de ce este ceaiul verde cea mai populară băutură din lume după apă.

Articol scris cu sprijinul NutritionFacts.Org.

referințe

Tudor M, Tudor L, Tudor KI. Hans Berger (1873-1941)–povijest elektroencefalografije [Hans Berger (1873-1941)–the history of electroencephalography]. Acta Med Croatica. 2005;59(4):307-13. Croatian. 

Nobre AC, Rao A, Owen GN. L-theanine, a natural constituent in tea, and its effect on mental state. Asia Pac J Clin Nutr. 2008;17 Suppl 1:167-8. 

Bukowski JF, Percival SS. L-theanine intervention enhances human gammadeltaT lymphocyte function. Nutr Rev. 2008 Feb;66(2):96-102.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>