cât de mult ceai e prea mult și ce ar trebui să ne îngrijoreze

lectură de 2 minute

Uneori putem consuma prea mult chiar și dintr-un lucru bun, până și apă. Întainte de a vorbi despre „cât de mult ceai e prea mult și ce ar trebui să ne îngrijoreze”, vă povestim o întâmplare deloc fericită.

Un caz deloc fericit prezintă un grup de jurați care au obligat proprietarul unui Post de Radio din California (SUA) să plătească despăgubiri de 16.6 milioane de dolari familiei unei femei care a decedat intoxicată cu apă băută în exces, încercând să câstige un joc Nintendo în cadrul unui concurs din 2007.

șapte cești de ceai verde pe zi

Pentru a ne prelungi în mod semnificativ durata de viață, ultimele studii ne recomandă să consumăm șapte cești de ceai verde pe zi (unde o ceașcă este echivalentul a 200 ml). Dar ne ridică și întrebarea: cât de mult ceai e prea mult?

ceaiul și fluorul

Nu trebuie să uităm însă că o cantitate prea mare de fluoruri poate fi toxică. Ce înseamnă de fapt o cantitate prea mare? Există ricuri asociate cu consumul în exces de ceai obișnuit?

Factorul limitator pare sa fie conținutul de fluoruri al acestuia. Arborele de ceai concentrează în mod natural fluorurile din sol. Aceasta ar putea fi una din explicațiile pentru care ceaiul pare să protejeze împotriva cariilor.

consumul de ceai la adulți. cât de mult ceai e prea mult și ce ar trebui să ne îngrijoreze?

Pentru a preveni fluoroza oaselor, adulții nu ar trebui să bea mai mult de 20 de cești de ceai negru pe zi timp de 20 de ani la rând. Dar nici mai mult de 30 de cești de ceai verde, respectiv mai mult de 80 de cești de ceai alb.

consumul de ceai la copii. cât de mult ceai e prea mult și ce ar trebui să ne îngrijoreze?

Pentru a preveni fluoroza dentară, o condiție inofensivă, dar inestetică, care constă in decolorarea pestriță a dinților, copiii nu ar trebui să bea mai mult de trei cești de ceai negru pe zi. Dar nici mai mult de patru cești de ceai verde sau 12 de ceai alb. Până la ce vârstă? Atâta timp cât dinții lor sunt încă în creștere, deci până la vârsta de nouă ani.

ce putem spune, însă, despre suplimentele cu ceai verde?

Dacă ceaiul verde este atât de bun, de ce nu am lua direct pastile cu extract de ceai verde? Din cauza zecilor de cazuri de intoxicare a ficatului asociate cu acestea. O dovadă în plus că alimentele integrale sunt de o mie de ori de preferat mult lăudatelor concentrate ale “ingredientelor active” din ele.

plantele integrale conțin adevărate rețele de nutrienți

Plantele în forma lor integrală conțin adevărate rețele de nutrienți, iar efectul oricărei molecule va trebui să fie modulat de matricea sa purtătoare, biodisponibilitatea sa și sinergiile cu alte molecule. Într-un cuvânt: consumul alimentelor în forma cât mai integrală (ca de exemplu: ceai verde sau chiar Matcha în detrimentul extractului de ceai verde) este cheia unui stil de viață sănătos.

referințe

Gomikawa S, Ishikawa Y, Hayase W, Haratake Y, Hirano N, Matuura H, Mizowaki A, Murakami A, Yamamoto M. Effect of ground green tea drinking for 2 weeks on the susceptibility of plasma and LDL to the oxidation ex vivo in healthy volunteers. Kobe J Med Sci. 2008 May 23;54(1):E62-72.

Suzuki E, Yorifuji T, Takao S, Komatsu H, Sugiyama M, Ohta T, Ishikawa-Takata K, Doi H. Green tea consumption and mortality among Japanese elderly people: the prospective Shizuoka elderly cohort. Ann Epidemiol. 2009 Oct;19(10):732-9.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>