prăjitură cu matcha, un deliciu

Bine v-am regăsit!

În cele ce urmează, dorim să vă împărtășim rețeta noastră de prăjitură cu Matcha pe care să o serviți alături de o ceașcă de ceai verde minunat, din magazinul nostru online. Pentru această rețetă am ales să folosim ceaiul nostru esente Matcha, grad culinar. Ceaiul nostru Matcha de grad culinar îl recomandăm a fi folosit în preparatele culinare. Pentru obținerea ceailui verde Matcha s-au folosit frunze de ceai verde de calitate superioară recoltate de pe platații de ceai din Kagoshima, Japonia.

Ce este Matcha?

În mod tradițional din Japonia, Matcha este numele dat frunzelor de ceai verde care au fost transformate într-o pulbere fină. Într-adevăr, atât de fină încât atunci când bei ceaiul (sau folosești pudra în alte scopori), chiar consumi frunzele. Matcha provine din cele mai calitative frunze de ceai, mai exact, din ceaiul verde Gyokuro. Acesta este un tip de ceai verde japonez de calitate superioară măcinat pulbere, produs din frunzele de ceai Camellia sinensis. Pulberea rezultată se amestecă cu apă fierbinte, dând naștere unui ceai cu o aroma deosebită. Din cauza procedeului laborios de producere, acest ceai este mai scump. 

Mai nou, pulberea de ceai verde Matcha se utilizează și la prepararea deserturilor cum ar fi prăjitură cu Matcha sau budincă cu Matcha, dar și în smoothie. 

Pentru a obtine o prajitura delicoasa, cu o aroma naturala de ceai verde, nu prea dulce si potrivita pentru deserturile de vara, aveti nevoie de:

Ingrediente prăjitură cu Matcha:

  • 210 g făină integrală
  • 250 ml lapte vegetal (noi am folosit lapte vegetal de ovăz preparat în casă)
  • o linguriță zeamă de lamaie
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g merișoare
  • o linguriță bicarbonat de sodiu 
  • 10 g pulbere Matcha culinar

Mod de preparare prăjitură cu Matcha:

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, apoi se toarnă într-o tavă în care s-a pus inițial hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Apoi, se pune la cuptor timp de 40 minute la 180 grade C. Adăugați fructe de pădure pentru un efect vizual plăcut. Se servește după preferințe, caldă sau rece, alături de ceaiul preferat de pe esensis.ro.

Poftă bună!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>