prăjitură delicioasă cu ceai rooibos de la red espresso

o rețetă de 20 de minute

De data aceasta am preparat o prăjitură delicioasă cu ceai rooibos de la red espresso. Suntem nerăbdători să v-o împărtășim. Ceaiul rooibos este încă un ceai rar pentru faptul că planta din care este recoltat se cultivă numai într-o regiune specifică din Africa de Sud. Dar, în ciuda profilului său redus, istoria ceaiului rooibos este interesantă și plina de surprize. Deoarece ceaiul rooibos este sănătos și nu conține cofeină, acesta face un nume real pentru el însuși și ar trebui să aibă un viitor lung pe piața globală de ceai.

cum pregătim această prăjitură delicioasă cu ceai rooibos

Timpul necesar este de 20 de minute. Gătirea propriu-zisă a durat o oră și 15 minute, iar apoi ne-am bucurat în liniște de 12 porții delicioase cu ingrediente naturale și pline de antioxidați. Să nu vă mai ținem la povești, pentru că rețeta de prăjitură delicioasă cu ceai rooibos de la red espresso e prea simplă ca să nu trecem la treabă.

 ingrediente

  • 300 de grame de morcovi dați prin răzătoare mică
  • 300 de grame de banane foarte coapte (cantitatea cântărită fără coajă)
  • zeama de la ½ lămâie
  • 100 ml de ulei de măsline sau rapiță
  • 130 ml de suc de portocale proaspăat stors (sucul de la o portocală mare)
  • 130 ml de lapte vegetal (noi am folosit lapte de ovăz făcut în casă)
  • 200 g îndulcitor (noi am folosit zahăr brut de melasă)
  • 350 de grame de făină integrală
  • 4 linguri ceai rooibos red espresso
  • 5 grame bicarbonat de sodiu (o linguriță)
  • 5 grame praf de copt (o linguriță)
  • 2 linguri extract de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală (de preferabil BIO)
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • ¼ de linguriță nucșoară

 mod de preparare:

  1. preîncălziți cuptorul la 180° C
  2. pregătiți o tavă cu dimensiunea de 22 cm x 30 cm, căptușind-o cu hârtie de copt
  3. spălați, curățați și dați morcovii prin răzatoarea mică
  4. curățați bananele de coajă și stropiți-le cu zeamă de lămâie, apoi amestecați-le cu blenderul până obțineți un piure fin
  5. amestecați într-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ceaiul rooibos red espresso, scorțișoara și nucșoara
  6. într-un alt castron, puneți zahărul, uleiul, laptele vegetal, sucul de portocale, coaja rasă de la portocala BIO și vanilia și adăugați tot piureul de banane
  7. amestecați ușor timp de 2-3 minute ingredientele lichide cu zahărul brut de melasă, până se omogenizează
  8. adăugați făina amestecată cu condimentele și omogenizați rapid cu telul, fără a exagera cu amestecarea
  9. adaugați morcovii și omogenizați rapid conținutul; fiind o prăjtură cu ingrediente de creștere, trebuie să ne mișcăm repede, altfel acizii din compoziție (zeama de lămâie și sucul de portocale) vor reacționa cu prafurile de creștere pe masa de bucătărie, nu îin cuptor, iar prăjitura nu va mai fi la fel de pufoasă
  10. imediat după încorporarea morcovilor, se toarnă compoziția în tavă și se nivelează; se coace la 180° C timp de o oră și 15 minute.
  11. dupa 45 de minute prajitura se rumenește și se acoperă cu o coală de hârtie de copt umezită, apoi continuăm coacerea până la final.
  12. imediat ce a fost coaptă, am răsturnat prăjitura cu grijă pe un gratar pentru răcire și am îndepartăt delicat hârtia de copt.

prăjitura miroase fabulos!

Prăjitura miroase fabulos este absolut delicioasă, cu toate că ingredientele sunt 100% vegetale! Mai mult de atât, noi o consumăm alături de un ceai rooibos Red Espresso latte cu scorțișoară și îndulcit cu sirop de curmale, pentru că foarte multe beneficii se ascund într-o simplă ceașca de ceai rooibos, motiv pentru care nu ar trebui să ne lipsească din casă. Mai ales că datorită versatilității sale, vă puteți bucura de acesta preparându-l în numeroase moduri și combinații. Prietena noastră, Ioana Pavel, a scris mai multe despre beneficiile acestui ceai, aici.

Să vă fie de folos! Vă îmbrățișăm!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>