cheesecake cu matcha și migdale

Bine v-am regăsit! Cu acest mic tort fără coacere veți crea ceva foarte special – o atracție vizuală strălucitoare de culoare verde, cu gust dulce-acrișor. Un cheesecake cu matcha și migdale delicios!

rețetă vegană

În mod tradițional în Japonia, matcha este numele dat frunzelor de ceai verde care au fost transformate într-o pulbere fină. Într-adevăr atât de fină încât atunci când o beți (sau o folosiți în alte moduri), consumați efectiv frunzele. Pentru mai multe informații despre matcha, vă invităm să citiți acest articol.

ingrediente pentru cheesecake cu matcha și migdale

pentru blat:

  • 150 g migdale
  • 4 curmale fără sâmburi
  • 1,5 lingurițe scorțisoară
  • 0,5 linguriță cardamom
  • 1 g de sare

pentru cremă:

  • 300 g nuci de caju hidrate timp de două ore
  • 84 ml sirop de curmale
  • 1 linguriță pastă de vanilie sau semințele dintr-o jumătate de păstaie de vanilie
  • 1 lămâie bio
  • 12 boabe struguri albi
  • 1,5 lingurițe pudră de matcha culinar, bio
  • 110 ml ulei de cocos (sau unt de cocos)
  • o mană de baby spanac pentru culoare

pentru servire:

  • migdale și afine de cultură
  • frunze proaspete de mentă
  • pudră de matcha

preparare cheesecake cu matcha și migdale

Pentru bază (blat), amestecați migdalele, curmalele, scorțișoara, cardamomul și sarea într-un robot de bucătărie până se omogenizează. Turnați aluatul în formele de brioșe și presați-l ferm.

Amestecați nucile de caju hidratate, siropul de curmale, pasta de vanilie, sucul de la o lămâie, strugurii, matcha, uleiul de cocos și spanacul într-un blender până se omogenizează. Întindeți amestecul peste aluatul deja pus în formele de brioșe. Acum puneți prăjiturile gata pregătite în congelator timp de aproximativ patru ore.

Ornați prăjiturile cu afine de cultură, migdale, o frunză de mentă și cerneți puțină pudră matcha deasupra. Serviți prăjiturile reci și delectați-vă alături de un ceai verde japonez Gyokuro. Gyukuro este de departe unul dintre, dacă nu cel mai bun și calitativ, ceai verde din Japonia. De fapt, ceaiul verde japonez Gyokuro este un ceai regal.

Poftă bună!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>