lapte de ovăz preparat acasă, rețeta noastră

lectură de 2 minute

Băutura din lapte de ovăz preparat acasă este una naturală, nutritivă și neutră pentru a prepara, de exemplu, ciocolată caldă. Aroma sa este atât de diferită de laptele de ovăz procesat, unde toți aditivii și îndulcitorii îi schimbă cu adevărat compoziția. Folosim întotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastră Mörk pentru a evidenția notele fine de cacao.

dar de ce ovăz?

Ovăzul conține o categorie unică de compuși antiinflamatori numiți avenatramide, despre care se crede că dau mirosul și gustul specific acestei cereale, dar și capacitatea de a elimina mâncarimile și iritațiile pielii.

ovăzul este mai mult decât o simplă cereală integrală

Studiile au arătat că extractul de ovăz poate suprima atât de bine inflamațiile încât urticariile cauzate de chimioterapie au ajuns să fie tratate cu ovăz.

Ironia face ca două dintre celulele canceroase rezistente al chimioterapie să fie sensibile (în vitro) exact la avenantramide, ceea ce sugerează că oamenii ar trebui sa “aplice” ovăzul inclusiv în interiorul lor. Pe scrut, ovăzul este mai mult decât o simpla ceareală integrală.

folosim întotdeauna ovăz integral

Ovăzul integral are un indice glicemic semnificativ mai mic decât fulgii de ovăz instant, care este tot ovăz, dar în fulgi mai fini. La rândul lor, fulgii de ovăz instant au un indice glicemic mai mic decât făina de ovăz. Același ingredient unic, ovăzul, dar în diferite forme poate avea efecte diferite.

de ce ne pasă?

Ei bine, absorbția rapidă a carbohidraților după consumul unei mese cu indice glicemic ridicat poate declanșa o succesiune de modificări hormonale și metabolice care pot favoriza alimentația excesivă și vom dori să mâncam mai mult pe parcursul zilei.

Metodele industriale utilizate pentru a crea cereale pentru micul dejun, cum ar fi cele extrudate și pufulatul exploziv, accelerează digestia și absorbția amidonului, provocând un răspuns exagerat al zahărului din sânge. Pe scurt, alimentele cu indice glicemic mic pot ajuta pe cineva să se simtă mai plin mai mult decât alimentele echivalente cu indice glicemic mai mare, deoarece, energia se descarcă lent pe întreg parcursul dintre mese.

ingrediente pentru lapte de ovăz preparat acasă

mod de preparare lapte de ovăz

Lăsați la hidratat ovăzul peste noapte în frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. După hidratare, puneți conținutul într-un blender și mixați timp de 1-2 minute în funcție de puterea blenderului.

La final, treceți conținutul printr-o sită fină sau tifon. Băutura astfel obținută se păstrează la frigider, închisă ermetic până la 5 zile. Ovăzul rămas se poate servi la micul dejun. Simplu și rapid, iată că avem lapte de ovăz preparat acasă.

referințe

Kurtz ES, Wallo W. Colloidal oatmeal: history, chemistry and clinical properties. J Drugs Dermatol. 2007 Feb;6(2):167-70.

Alexandrescu DT, Vaillant JG, Dasanu CA. Effect of treatment with a colloidal oatmeal lotion on the acneform eruption induced by epidermal growth factor receptor and multiple tyrosine-kinase inhibitors. Clin Exp Dermatol. 2007 Jan;32(1):71-4.

Segaert S, Tabernero J, Chosidow O, Dirschka T, Elsner J, Mancini L, Maughan T, Morere JF, Santoro A, Sobrero A, Van Cutsem E, Layton A. The management of skin reactions in cancer patients receiving epidermal growth factor receptor targeted therapies. J Dtsch Dermatol Ges. 2005 Aug;3(8):599-606.

Brand JC, Nicholson PL, Thorburn AW, Truswell AS. Food processing and the glycemic index. Am J Clin Nutr. 1985 Dec;42(6):1192-6. doi: 10.1093/ajcn/42.6.1192.

Rebello CJ, Johnson WD, Martin CK, Xie W, O’Shea M, Kurilich A, Bordenave N, Andler S, van Klinken BJ, Chu YF, Greenway FL. Acute effect of oatmeal on subjective measures of appetite and satiety compared to a ready-to-eat breakfast cereal: a randomized crossover trial. J Am Coll Nutr. 2013;32(4):272-9.

alte referințe

Geliebter A, Grillot CL, Aviram-Friedman R, Haq S, Yahav E, Hashim SA. Effects of oatmeal and corn flakes cereal breakfasts on satiety, gastric emptying, glucose, and appetite-related hormones. Ann Nutr Metab. 2015;66(2-3):93-103.

Ludwig DS, Majzoub JA, Al-Zahrani A, Dallal GE, Blanco I, Roberts SB. High glycemic index foods, overeating, and obesity. Pediatrics. 1999 Mar;103(3):E26.

Wahlqvist ML. Food structure is critical for optimal health. Food Funct. 2016 Mar;7(3):1245-50. 

Levine AS, Silvis SE. Absorption of whole peanuts, peanut oil, and peanut butter. N Engl J Med. 1980 Oct 16;303(16):917-8.

Granfeldt Y, Björck I, Hagander B. On the importance of processing conditions, product thickness and egg addition for the glycaemic and hormonal responses to pasta: a comparison with bread made from ‘pasta ingredients’. Eur J Clin Nutr. 1991 Oct;45(10):489-99.

Mackie AR, Bajka BH, Rigby NM, Wilde PJ, Alves-Pereira F, Mosleth EF, Rieder A, Kirkhus B, Salt LJ. Oatmeal particle size alters glycemic index but not as a function of gastric emptying rate. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 2017 Sep 1;313(3):G239-G246.

Atkinson FS, Foster-Powell K, Brand-Miller JC. International tables of glycemic index and glycemic load values: 2008. Diabetes Care. 2008;31(12):2281-2283. doi:10.2337/dc08-1239

Campfield LA, Smith FJ, Rosenbaum M, Hirsch J. Human eating: evidence for a physiological basis using a modified paradigm. Neurosci Biobehav Rev. 1996;20(1):133-7.

Page KA, Seo D, Belfort-DeAguiar R, Lacadie C, Dzuira J, Naik S, Amarnath S, Constable RT, Sherwin RS, Sinha R. Circulating glucose levels modulate neural control of desire for high-calorie foods in humans. J Clin Invest. 2011 Oct;121(10):4161-9.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>