pudra de flori butterfly blue pea, 70g
pudra de flori butterfly blue pea, 70g
o floare celebra care ofera o culoare albastra uimitoare bauturilor si preparatelor
Prețul inițial a fost: 96,00 lei.91,00 leiPrețul curent este: 91,00 lei.
3 în stoc
Butterfly Blue Pea Flower
Butterfly Blue Pea este o floare foarte celebra care ofera o culoare albastra uimitoare infuziilor. Adaugati-le in amestecuri pentru a crea o culoare unica si daca serviti cu o felie de lamaie sau lime, veti observa cum se schimba culoarea bauturii in violet. Foarte distractiv!
Ele pot fi preparate si servite atat calde, cat si ca un ceai latte cu gheata grozav. Pentru varianta de ceai latte, pentru o portie va recomandăm sa infuzati aproximativ o lingurita (1.5 g) pudra Butterfly Blue Pea Flower in 40 ml apa plata sau filtrata incalzita la 70 °C si sa omogenizati continutul cu un Pamatuf pentru Matcha, Chasen. Infuzia se va fi transformat intr-un albastru adanc. Puteți adauga putin indulcitor pentru dulceata in aceasta etapa pentru a va asigura ca se dizolva din timp. Pregatiti un pahar de lapte vegetal cu sau fara gheata si turnati peste, apoi serviti. Pentru latte, noi folosim lapte de ovaz sau de migdale preparat in casa.
Denumirea latina: Clitoria ternatea
Ceaiul de flori Butterfly Blue Pea, cunoscut sub denumirea de ceai albastru, este o infuzie de plante fara cofeina, bautura obtinuta dintr-un decoct sau o infuzie din petale de flori sau chiar din floare intreaga a plantei Clitoria ternatea. Clitoria ternatea mai este cunoscuta si sub denumirea de fluture, mazare albastra, aprajita, mazare de cordofan, floare de ceai albastru sau aripi de porumbei asiatice.
Derivat dintr-o planta comuna intalnita in majoritatea tarilor din Asia de Sud-Est, ceaiul albastru a fost preparat de secole. Insa, a fost introdus doar recent băutorilor de ceai în afara zonei indigene. Infuzia capata nuanta sa distinctiva din culoarea albastru intens a petalelor, care a făcut din planta un colorant natural, popular de secole. Infuzia este cu atat mai fascinanta pentru ca isi schimba culoarea in functie de nivelul pH-ului substantei adaugate. De exemplu, adaugarea de suc de lamaie in ceai il va transforma in violet.
O utilizare frecventa in cocktailuri
O utilizare populară a ceaiului este in cocktailuri, in care spectacolul de preparare a cocktail-urilor incorporeaza schimbarea instantanee a culorii în fata persoanei care a comandat băutura. Alte utilizări au inclus cocktailuri sau boluri de punch in care ceaiul este inghetat in cuburi de gheata, determinand bautura sa isi schimbe culoarea pe masura ce cubul de gheata se dizolva.
Incepand cu 2 septembrie 2021, Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA a declarat ca aditivul „extract din floare de fluture” este scutit de certificare si sigur pentru utilizare in alimentatie.
Greutate | 0,085 kg |
---|---|
Dimensiuni | 12 × 5 × 20 cm |
gramaj | 70g |
ambalare | punga special conceputa |
ingrediente | pudra flori de Clitoria ternatea de calitate superioara |
origine | Thailanda |
cofeina | fara cofeina |
frunze | grad 1, cele mai calitative, prima recolta, procesate traditional, ventilate si uscate natural, la soare |
aroma | florala, erbacee |
culoare | albastru intens |
gust | neted si usor vegetal |
stare generata | calm, relaxat |
Butterfly Blue Pea latte
- gramaj: 1.5 g (sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de preparare: 70 – 80 °C
- mod de preparare: intr-un bol se cerne pudra printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte vegetal preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
- procesul de spumare a laptelui vegetal: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscări rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in pudra de flori, cunoscuta sub numele de latte art.
Butterfly Blue Pea tonic
- gramaj: 1 g (o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de preparare: 70 – 80 °C
- mod de preparare: intr-un bol se cerne pudra printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
- Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet pudra preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.
Budinca de Chia cu pudra Butterfly Blue Pea
Ingrediente pentru doua portii:
- 1 linguriță pudra Butterfly Blue Pea
- 2 lingurite de indulcitor (noi am folosit zahar integral de curmale)
- 4 linguri seminte de chia
- 300 ml lapte vegetal de cocos
- 2 lingurite fulgi de cocos
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Adaugati pudra Butterfly Blue Pea intr-un bol alaturi de semintele de chia, laptele de cocos si indulcitor. Amestecați si agitati continuu timp de un minut, apoi lasati la inmuiat o ora sau peste noapte. Cand totul este gata, asezonati cu fructe si fulgi de cocos si serviti cu placere.
Butterfly Blue Pea Flower
Butterfly Blue Pea este o floare foarte celebra care ofera o culoare albastra uimitoare infuziilor. Adaugati-le in amestecuri pentru a crea o culoare unica si daca serviti cu o felie de lamaie sau lime, veti observa cum se schimba culoarea bauturii in violet. Foarte distractiv!
Ele pot fi preparate si servite atat calde, cat si ca un ceai latte cu gheata grozav. Pentru varianta de ceai latte, pentru o portie va recomandăm sa infuzati aproximativ o lingurita (1.5 g) pudra Butterfly Blue Pea Flower in 40 ml apa plata sau filtrata incalzita la 70 °C si sa omogenizati continutul cu un Pamatuf pentru Matcha, Chasen. Infuzia se va fi transformat intr-un albastru adanc. Puteți adauga putin indulcitor pentru dulceata in aceasta etapa pentru a va asigura ca se dizolva din timp. Pregatiti un pahar de lapte vegetal cu sau fara gheata si turnati peste, apoi serviti. Pentru latte, noi folosim lapte de ovaz sau de migdale preparat in casa.
Denumirea latina: Clitoria ternatea
Ceaiul de flori Butterfly Blue Pea, cunoscut sub denumirea de ceai albastru, este o infuzie de plante fara cofeina, bautura obtinuta dintr-un decoct sau o infuzie din petale de flori sau chiar din floare intreaga a plantei Clitoria ternatea. Clitoria ternatea mai este cunoscuta si sub denumirea de fluture, mazare albastra, aprajita, mazare de cordofan, floare de ceai albastru sau aripi de porumbei asiatice.
Derivat dintr-o planta comuna intalnita in majoritatea tarilor din Asia de Sud-Est, ceaiul albastru a fost preparat de secole. Insa, a fost introdus doar recent băutorilor de ceai în afara zonei indigene. Infuzia capata nuanta sa distinctiva din culoarea albastru intens a petalelor, care a făcut din planta un colorant natural, popular de secole. Infuzia este cu atat mai fascinanta pentru ca isi schimba culoarea in functie de nivelul pH-ului substantei adaugate. De exemplu, adaugarea de suc de lamaie in ceai il va transforma in violet.
O utilizare frecventa in cocktailuri
O utilizare populară a ceaiului este in cocktailuri, in care spectacolul de preparare a cocktail-urilor incorporeaza schimbarea instantanee a culorii în fata persoanei care a comandat băutura. Alte utilizări au inclus cocktailuri sau boluri de punch in care ceaiul este inghetat in cuburi de gheata, determinand bautura sa isi schimbe culoarea pe masura ce cubul de gheata se dizolva.
Incepand cu 2 septembrie 2021, Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA a declarat ca aditivul „extract din floare de fluture” este scutit de certificare si sigur pentru utilizare in alimentatie.
Greutate | 0,085 kg |
---|---|
Dimensiuni | 12 × 5 × 20 cm |
gramaj | 70g |
ambalare | punga special conceputa |
ingrediente | pudra flori de Clitoria ternatea de calitate superioara |
origine | Thailanda |
cofeina | fara cofeina |
frunze | grad 1, cele mai calitative, prima recolta, procesate traditional, ventilate si uscate natural, la soare |
aroma | florala, erbacee |
culoare | albastru intens |
gust | neted si usor vegetal |
stare generata | calm, relaxat |
Butterfly Blue Pea latte
- gramaj: 1.5 g (sau o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de preparare: 70 – 80 °C
- mod de preparare: intr-un bol se cerne pudra printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos. Se toarna continutul intr-un pahar peste care se adauga crema de lapte vegetal preparata dupa reteta de mai jos. Se poate servi atat cald, cat si rece cu gheata
- procesul de spumare a laptelui vegetal: cu ajutorul unui ibric, incalziti 160 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 60 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press, cu grija, aproape de margine, pentru a minimiza formarea excesivă de bule de aer. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscări rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odată ce procesul de aerare este finalizat, deveniți liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in pudra de flori, cunoscuta sub numele de latte art.
Butterfly Blue Pea tonic
- gramaj: 1 g (o lingura inox masura Matcha) la 40 ml apa filtrata sau plata
- temperatura de preparare: 70 – 80 °C
- mod de preparare: intr-un bol se cerne pudra printr-o sita peste care se toarna putina apa fierbinte. Se omogenizeaza continutul cu pamatuful pentru Matcha, Chasen pana devine o pasta, apoi se adauga restul de apa amestecand in cercuri pana se incorporeaza continutul. Continuati amestecand energic cu matura Matcha cu miscari in W pana cand ceaiul devine spumos.
- Intr-un pahar plin cu gheata se adauga 2/3 apa tonica, peste care se toarna incet pudra preparata. Se amesteca cu o lingurita pentru a omogeniza continutul paharului. Se orneaza cu castravete sau lime.
Budinca de Chia cu pudra Butterfly Blue Pea
Ingrediente pentru doua portii:
- 1 linguriță pudra Butterfly Blue Pea
- 2 lingurite de indulcitor (noi am folosit zahar integral de curmale)
- 4 linguri seminte de chia
- 300 ml lapte vegetal de cocos
- 2 lingurite fulgi de cocos
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Adaugati pudra Butterfly Blue Pea intr-un bol alaturi de semintele de chia, laptele de cocos si indulcitor. Amestecați si agitati continuu timp de un minut, apoi lasati la inmuiat o ora sau peste noapte. Cand totul este gata, asezonati cu fructe si fulgi de cocos si serviti cu placere.
Anamaria
Un produs plin de antioxidati. Nu are neaparat un gust specific, dar este foarte calitativ în comparatie cu ce am mai consumat. Eu îl consum cu lapte vegetal și gheata. Yummy!