mork, ciocolata calda original dark 70%, 1kg

note de fructe (prune, piersici), migdale si ciocolată neagra, cu accente de caramel

351,06 lei

29 în stoc

Ce gasesti in ciocolata Original Dark 70% de la Mörk

Amestecul de „ciocolata calda original dark” este realizat din pudra de cacao, lichior de cacao 100% din Nicaragua si indulcit numai cu zahar integral din flori de cocos. Notele de fructe, migdale si fructe de padure sunt completate cu note de caramel si o bogatie persistenta de ciocolata neagra. Cu 70% cacao pura, te invitam sa pasesti in lumea Mörk, pentru a descoperi, poate, cele mai bune arome naturale de ciocolata din lume. Toate ingredientele sunt naturale, fara lactate, fara gluten si prietenoase cu diabeticii.

Lichiorul de cacao

Lichiorul de cacao (pasta de cacao) este o masa pura de cacao sub forma solida sau semi-solida. La fel ca boabele de cacao din care este produsa, contine atat substante solide din cacao, cat si unt de cacao in proportie aproximativ egala.

Este produs din boabe de cacao care au fost fermentate, uscate, prajite si separate de pielita lor. Boabele sunt apoi macinate in masa de cacao (pasta de cacao). Masa este topita pentru a deveni lichior. Ulterior, lichiorul este fie separat in forme solide de cacao si unt de cacao, fie racit si turnat în blocuri de ciocolata cruda. Utilizarea sa principala (adesea cu unt de cacao) este la prepararea ciocolatei.

Denumirea de „lichior de cacao” nu este utilizata în sensul unei substante alcoolice distilate, ci mai degraba în sensul mai vechi al cuvantului, care inseamna „lichid” sau „fluid”.

Regiunile in care este cultivata cacaoa pentru lichior sunt San Jose de Bocay, El Cuá, El Tuma – La Dalia și Chinandega. Zona beneficiaza de un climat tropical racoros, cu temperaturi cuprinse intre 24º și 25ºC ai precipitatii abundente, variind între 1600 si 2000 mm pe an. Sezonul umed dureaza aproximativ opt luni, iar restul anului reprezinta sezonul uscat. Cacaoa provine dintr-o singura varietate numita Trinitario, certificata de Heirloom Cacao Preservation din Nicaragua ca varietate de mostenire numarul 12.

Pudra de cacao organica

Pudra de cacao Tuma din varietatea Tirinitario si 5% Criollo de origine nicaraguana folosita ofera o senzatie buco-tactila placuta, un corp si echilibru amestecurilor noastre și prezintă o aromă bogată, profundă si rotunjita.

Zahar brut din flori de cocos organic

Obtinut printr-un acord comercial direct si independent cu o ferma din Java de Vest, Indonezia, zaharul nerafinat din floare de cocos a fost selectat manual de echipa Mörk pentru calitatile sale unice si alinierea la valorile noastre. Spre deosebire de zaharurile rafinate, zaharul organic nerafinat din flori de cocos are un indice glicemic scazut care este eliberat treptat in fluxul sanguin atunci cand este consumat – ceea ce inseamna ca nu provoaca cresterea zaharului din sange (si scaderea ulterioara a energiei). Acest lucru il face ideal pentru diabetici si pentru cei care urmaresc consumul de zahar din alimente.

varietate

Trinitario, Criollo (5%)

origine

San Jose de Bocay, el Cuá, el Tuma – la Dalia si Chinandega (Nicaragua)

fabricat

artizanal in Melbourne (Australia)

ingrediente

pudra de cacao, lichior de cacao (pasta de cacao), zahar integral din flori de cocos.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

profil aromatic

note de fructe (prune, piersici), migdale si ciocolată neagra, cu accente de caramel

valori nutritionale

valori energetice per 100g produs: 370Kcal / 1550kJ; grăsimi: 13.9g din care grasimi saturate 8.6g; carbohidrati: 51.2g din care zaharuri 30g; proteine: 13.9g; sodiu: 0.1g

valori energetice per portie (25g de produs): 92.5 Kcal / 387.5 kJ; grasimi: 3.48g din care grasimi saturate 2.15g; carbohidrati: 12.8g din care zaharuri 7.5g; proteine: 3.48g; sodiu: 0.025g

gramaj

1kg

Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata cateva retete pe care le-am pregatit pentru voi

Ciocolata calda Mörk pentru acasa

Timp: 5 min
Portii: 1

Ingrediente
25 g (2 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Puneti la foc mic intr-o oala ciocolata Mörk cu un sfert din laptele pregatit si amestecati pana devine cremos. Adaugati incet restul de lapte, continuand sa amestecati. Aduceti ciocolata la fiert la foc mediu pentru un minut. Opriti focul, turnati intr-un pahar si serviti.

 

Mörkshake de ciocolata pentru acasa

Timp: 5 min
Porții: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
3 cupe de inghetata de vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-un blender pe programul milkshake, turnati intr-un pahar inalt si serviti.

 

Lapte rece cu ciocolata pentru acasa

Timp: 30 min
Portii: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-o oala si in timp ce amestecati continuu, incalziti continutul pana la 65 grade C. La final, puneti totul la frigider pentru 20 de minute si serviti apoi cu gheata. Continutul se poate adauga si ca topping la diverse deserturi sau inghetata. Bautura se poate pastra la frigider, inchisa ermetic, pana la 7 zile.

 

Lapte proaspat de ovaz preparat acasa

Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.

Numar de porti
9

Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata

Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.

Ce gasesti in ciocolata Original Dark 70% de la Mörk

Amestecul de „ciocolata calda original dark” este realizat din pudra de cacao, lichior de cacao 100% din Nicaragua si indulcit numai cu zahar integral din flori de cocos. Notele de fructe, migdale si fructe de padure sunt completate cu note de caramel si o bogatie persistenta de ciocolata neagra. Cu 70% cacao pura, te invitam sa pasesti in lumea Mörk, pentru a descoperi, poate, cele mai bune arome naturale de ciocolata din lume. Toate ingredientele sunt naturale, fara lactate, fara gluten si prietenoase cu diabeticii.

Lichiorul de cacao

Lichiorul de cacao (pasta de cacao) este o masa pura de cacao sub forma solida sau semi-solida. La fel ca boabele de cacao din care este produsa, contine atat substante solide din cacao, cat si unt de cacao in proportie aproximativ egala.

Este produs din boabe de cacao care au fost fermentate, uscate, prajite si separate de pielita lor. Boabele sunt apoi macinate in masa de cacao (pasta de cacao). Masa este topita pentru a deveni lichior. Ulterior, lichiorul este fie separat in forme solide de cacao si unt de cacao, fie racit si turnat în blocuri de ciocolata cruda. Utilizarea sa principala (adesea cu unt de cacao) este la prepararea ciocolatei.

Denumirea de „lichior de cacao” nu este utilizata în sensul unei substante alcoolice distilate, ci mai degraba în sensul mai vechi al cuvantului, care inseamna „lichid” sau „fluid”.

Regiunile in care este cultivata cacaoa pentru lichior sunt San Jose de Bocay, El Cuá, El Tuma – La Dalia și Chinandega. Zona beneficiaza de un climat tropical racoros, cu temperaturi cuprinse intre 24º și 25ºC ai precipitatii abundente, variind între 1600 si 2000 mm pe an. Sezonul umed dureaza aproximativ opt luni, iar restul anului reprezinta sezonul uscat. Cacaoa provine dintr-o singura varietate numita Trinitario, certificata de Heirloom Cacao Preservation din Nicaragua ca varietate de mostenire numarul 12.

Pudra de cacao organica

Pudra de cacao Tuma din varietatea Tirinitario si 5% Criollo de origine nicaraguana folosita ofera o senzatie buco-tactila placuta, un corp si echilibru amestecurilor noastre și prezintă o aromă bogată, profundă si rotunjita.

Zahar brut din flori de cocos organic

Obtinut printr-un acord comercial direct si independent cu o ferma din Java de Vest, Indonezia, zaharul nerafinat din floare de cocos a fost selectat manual de echipa Mörk pentru calitatile sale unice si alinierea la valorile noastre. Spre deosebire de zaharurile rafinate, zaharul organic nerafinat din flori de cocos are un indice glicemic scazut care este eliberat treptat in fluxul sanguin atunci cand este consumat – ceea ce inseamna ca nu provoaca cresterea zaharului din sange (si scaderea ulterioara a energiei). Acest lucru il face ideal pentru diabetici si pentru cei care urmaresc consumul de zahar din alimente.

varietate

Trinitario, Criollo (5%)

origine

San Jose de Bocay, el Cuá, el Tuma – la Dalia si Chinandega (Nicaragua)

fabricat

artizanal in Melbourne (Australia)

ingrediente

pudra de cacao, lichior de cacao (pasta de cacao), zahar integral din flori de cocos.

Ne asiguram in permanenta de acuratetea informatiilor prezentate. In situatia actualizarii fara instiintarea noastra in prealabil, acestea pot sa difere. Va recomandam sa consultati ambalajul produsului inainte de utilizare.

profil aromatic

note de fructe (prune, piersici), migdale si ciocolată neagra, cu accente de caramel

valori nutritionale

valori energetice per 100g produs: 370Kcal / 1550kJ; grăsimi: 13.9g din care grasimi saturate 8.6g; carbohidrati: 51.2g din care zaharuri 30g; proteine: 13.9g; sodiu: 0.1g

valori energetice per portie (25g de produs): 92.5 Kcal / 387.5 kJ; grasimi: 3.48g din care grasimi saturate 2.15g; carbohidrati: 12.8g din care zaharuri 7.5g; proteine: 3.48g; sodiu: 0.025g

gramaj

1kg

Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata cateva retete pe care le-am pregatit pentru voi

Ciocolata calda Mörk pentru acasa

Timp: 5 min
Portii: 1

Ingrediente
25 g (2 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Puneti la foc mic intr-o oala ciocolata Mörk cu un sfert din laptele pregatit si amestecati pana devine cremos. Adaugati incet restul de lapte, continuand sa amestecati. Aduceti ciocolata la fiert la foc mediu pentru un minut. Opriti focul, turnati intr-un pahar si serviti.

 

Mörkshake de ciocolata pentru acasa

Timp: 5 min
Porții: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
3 cupe de inghetata de vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-un blender pe programul milkshake, turnati intr-un pahar inalt si serviti.

 

Lapte rece cu ciocolata pentru acasa

Timp: 30 min
Portii: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-o oala si in timp ce amestecati continuu, incalziti continutul pana la 65 grade C. La final, puneti totul la frigider pentru 20 de minute si serviti apoi cu gheata. Continutul se poate adauga si ca topping la diverse deserturi sau inghetata. Bautura se poate pastra la frigider, inchisa ermetic, pana la 7 zile.

 

Lapte proaspat de ovaz preparat acasa

Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.

Numar de porti
9

Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata

Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.

Recenzii

din 3 recenzii
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Andreea

    Intensitatea ciocolatei satisface si cele mai rafinate gusturi. Important e să folositi un lapte de calitate. Noua ne place mai mult cu cel de ovaz de la Oatly.

  2. George

    O calitate deosebita! Recomand cu incredere. Daca nu aveti echipamente profesionale pentru a face crema de lapte, puteti folosi o presa franceza pentru aerare. Iese o bautura exceptionala!

  3. Magda

    Pretul este clar mai bun pentru ambalarea la 1 kg. Pentru familiile cu consum mare de ciocolata calda, recomand cu incredere. Ai impresia ca nu se consuma, dar la noi s-a consumat totul asa de repede. Produs de o calitate de neegalat. Recomand!