mork, ciocolata calda even darker 80%, 500g

caramel intens, nuca de cocos, note subtile de scortisoara si accente pamantii

193,34 lei

3 în stoc

Ce gasesti in ciocolata Even Darker 80% de la Mörk?

Cu 80% ciocolată pura din pudra de cacao din Africa de Vest si lichior de cacao provenit din Sur Del Lago, Venezuela, Mörk Even Darker este un amestec de ciocolata neagra pour les connaisseurs. Cu 80% cacao pura, te invitam sa pasesti in lumea Mörk, pentru a descoperi, poate, cele mai bune arome naturale de ciocolata din lume. Toate ingredientele sunt naturale, fara lactate, fara gluten si prietenoase cu diabeticii.

In timp ce iei prima inghititura, simti un val de confort care te inunda, ca o patura calda intr-o zi rece. Grijile tale par sa se estompeze, chiar daca doar pentru o clipa, si ramai cu o senzatie de multumire si bucurie. Band ciocolata calda Mörk inseamna mai mult decat doar a savura o bautura, este un moment de fericire pura si caldura emotionala pe care il poti purta cu tine mult timp dupa ce ceasca este goala.

Lichiorul de cacao

Lichiorul de cacao (lichiorul de ciocolata) este o masa pura de cacao sub forma solida sau semi-solida. La fel ca boabele de cacao din care este produsa, contine atat substante solide din cacao, cat si unt de cacao in proportie aproximativ egala.

Este produs din boabe de cacao care au fost fermentate, uscate, prajite si separate de pielita lor. Boabele sunt apoi macinate in masa de cacao (pasta de cacao). Masa este topita pentru a deveni lichior. Ulterior, lichiorul este fie separat in forme solide de cacao si unt de cacao, fie racit si turnat în blocuri de ciocolata cruda. Utilizarea sa principala (adesea cu unt suplimentar de cacao) este la prepararea ciocolatei.

Denumirea de „lichior de cacao” nu este utilizata în sensul unei substante alcoolice distilate, ci mai degraba în sensul mai vechi al cuvantului, care inseamna „lichid” sau „fluid”.

Regiunile in care este cultivata cacaoa pentru lichior sunt San Jose de Bocay, El Cuá, El Tuma – La Dalia și Chinandega. Zona beneficiaza de un climat tropical racoros, cu temperaturi cuprinse intre 24º și 25ºC ai precipitatii abundente, variind între 1600 si 2000 mm pe an. Sezonul umed dureaza aproximativ opt luni, iar restul anului reprezinta sezonul uscat. Cacaoa provine dintr-o singura varietate numita Trinitario, certificata de Heirloom Cacao Preservation din Nicaragua ca varietate de mostenire numarul 12.

Pudra de cacao organica

Pudra de cacao Tuma din varietatea Tirinitario si 5% Criollo de origine nicaraguana folosita ofera o senzatie buco-tactila placuta, un corp si echilibru amestecurilor noastre și prezintă o aroma bogata, profunda si rotunjita.

Zahar brut din flori de cocos organic

Obtinut printr-un acord comercial direct si independent cu o ferma din Java de Vest, Indonezia, zaharul nerafinat din floare de cocos a fost selectat manual de echipa Mörk pentru calitatile sale unice si alinierea la valorile noastre. Spre deosebire de zaharurile rafinate, zaharul organic nerafinat din flori de cocos are un indice glicemic scazut care este eliberat treptat in fluxul sanguin atunci cand este consumat – ceea ce inseamna ca nu provoaca cresterea zaharului din sange (si scaderea ulterioara a energiei). Acest lucru il face ideal pentru diabetici si pentru cei care urmaresc consumul de zahar din alimente.

Cum preparam ciocolata calda, dar si varianta cu gheata in cafenea

 

varietate

Trinitario, Criollo (5%)

origine

San Jose de Bocay, el Cuá, el Tuma – la Dalia si Chinandega (Nicaragua)

fabricat

artizanal in Melbourne (Australia)

ingrediente

pudra de cacao, lichior de cacao (pasta de cacao), zahar integral din flori de cocos

profil aromatic

caramel intens, nuca de cocos, note subtile de scortisoara si accente pamantii

valori nutritionale

valori energetice per 100g de produs: 473Kcal / 1970kJ; grasimi: 6.9g, din care grasimi saturate: 4.35g; carbohidrati: 38.7g din care zaharuri 19.4g; proteine: 12.9g; sodiu: 0.037g.

valori energetice per portie (25g de produs): 118.25kcal / 492.5kJ; grasimi: 6.5g din care grasimi saturate 4.1g; carbohidrati: 9.68 g, din care zaharuri: 4.85g; proteine: 3.23g; sodiu: 0.009mg

gramaj

500g

Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata cateva retete pe care le-am pregatit pentru voi

Ciocolata calda Mörk pentru acasa

Timp: 5 min
Portii: 1

Ingrediente
25 g (2 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Puneti la foc mic intr-o oala ciocolata Mörk cu un sfert din laptele pregatit si amestecati pana devine cremos. Adaugati incet restul de lapte, continuand sa amestecati. Aduceti ciocolata la fiert la foc mediu pentru un minut. Opriti focul, turnati intr-un pahar si serviti.

 

Mörkshake de ciocolata pentru acasa

Timp: 5 min
Porții: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
3 cupe de inghetata de vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-un blender pe programul milkshake, turnati intr-un pahar inalt si serviti.

 

Lapte rece cu ciocolata pentru acasa

Timp: 30 min
Portii: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-o oala si in timp ce amestecati continuu, incalziti continutul pana la 65 grade C. La final, puneti totul la frigider pentru 20 de minute si serviti apoi cu gheata. Continutul se poate adauga si ca topping la diverse deserturi sau inghetata. Bautura se poate pastra la frigider, inchisa ermetic, pana la 7 zile.

 

Lapte proaspat de ovaz preparat acasa

Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.

Numar de porti
9

Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata

Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.

Ce gasesti in ciocolata Even Darker 80% de la Mörk?

Cu 80% ciocolată pura din pudra de cacao din Africa de Vest si lichior de cacao provenit din Sur Del Lago, Venezuela, Mörk Even Darker este un amestec de ciocolata neagra pour les connaisseurs. Cu 80% cacao pura, te invitam sa pasesti in lumea Mörk, pentru a descoperi, poate, cele mai bune arome naturale de ciocolata din lume. Toate ingredientele sunt naturale, fara lactate, fara gluten si prietenoase cu diabeticii.

In timp ce iei prima inghititura, simti un val de confort care te inunda, ca o patura calda intr-o zi rece. Grijile tale par sa se estompeze, chiar daca doar pentru o clipa, si ramai cu o senzatie de multumire si bucurie. Band ciocolata calda Mörk inseamna mai mult decat doar a savura o bautura, este un moment de fericire pura si caldura emotionala pe care il poti purta cu tine mult timp dupa ce ceasca este goala.

Lichiorul de cacao

Lichiorul de cacao (lichiorul de ciocolata) este o masa pura de cacao sub forma solida sau semi-solida. La fel ca boabele de cacao din care este produsa, contine atat substante solide din cacao, cat si unt de cacao in proportie aproximativ egala.

Este produs din boabe de cacao care au fost fermentate, uscate, prajite si separate de pielita lor. Boabele sunt apoi macinate in masa de cacao (pasta de cacao). Masa este topita pentru a deveni lichior. Ulterior, lichiorul este fie separat in forme solide de cacao si unt de cacao, fie racit si turnat în blocuri de ciocolata cruda. Utilizarea sa principala (adesea cu unt suplimentar de cacao) este la prepararea ciocolatei.

Denumirea de „lichior de cacao” nu este utilizata în sensul unei substante alcoolice distilate, ci mai degraba în sensul mai vechi al cuvantului, care inseamna „lichid” sau „fluid”.

Regiunile in care este cultivata cacaoa pentru lichior sunt San Jose de Bocay, El Cuá, El Tuma – La Dalia și Chinandega. Zona beneficiaza de un climat tropical racoros, cu temperaturi cuprinse intre 24º și 25ºC ai precipitatii abundente, variind între 1600 si 2000 mm pe an. Sezonul umed dureaza aproximativ opt luni, iar restul anului reprezinta sezonul uscat. Cacaoa provine dintr-o singura varietate numita Trinitario, certificata de Heirloom Cacao Preservation din Nicaragua ca varietate de mostenire numarul 12.

Pudra de cacao organica

Pudra de cacao Tuma din varietatea Tirinitario si 5% Criollo de origine nicaraguana folosita ofera o senzatie buco-tactila placuta, un corp si echilibru amestecurilor noastre și prezintă o aroma bogata, profunda si rotunjita.

Zahar brut din flori de cocos organic

Obtinut printr-un acord comercial direct si independent cu o ferma din Java de Vest, Indonezia, zaharul nerafinat din floare de cocos a fost selectat manual de echipa Mörk pentru calitatile sale unice si alinierea la valorile noastre. Spre deosebire de zaharurile rafinate, zaharul organic nerafinat din flori de cocos are un indice glicemic scazut care este eliberat treptat in fluxul sanguin atunci cand este consumat – ceea ce inseamna ca nu provoaca cresterea zaharului din sange (si scaderea ulterioara a energiei). Acest lucru il face ideal pentru diabetici si pentru cei care urmaresc consumul de zahar din alimente.

Cum preparam ciocolata calda, dar si varianta cu gheata in cafenea

 

varietate

Trinitario, Criollo (5%)

origine

San Jose de Bocay, el Cuá, el Tuma – la Dalia si Chinandega (Nicaragua)

fabricat

artizanal in Melbourne (Australia)

ingrediente

pudra de cacao, lichior de cacao (pasta de cacao), zahar integral din flori de cocos

profil aromatic

caramel intens, nuca de cocos, note subtile de scortisoara si accente pamantii

valori nutritionale

valori energetice per 100g de produs: 473Kcal / 1970kJ; grasimi: 6.9g, din care grasimi saturate: 4.35g; carbohidrati: 38.7g din care zaharuri 19.4g; proteine: 12.9g; sodiu: 0.037g.

valori energetice per portie (25g de produs): 118.25kcal / 492.5kJ; grasimi: 6.5g din care grasimi saturate 4.1g; carbohidrati: 9.68 g, din care zaharuri: 4.85g; proteine: 3.23g; sodiu: 0.009mg

gramaj

500g

Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata cateva retete pe care le-am pregatit pentru voi

Ciocolata calda Mörk pentru acasa

Timp: 5 min
Portii: 1

Ingrediente
25 g (2 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare
Puneti la foc mic intr-o oala ciocolata Mörk cu un sfert din laptele pregatit si amestecati pana devine cremos. Adaugati incet restul de lapte, continuand sa amestecati. Aduceti ciocolata la fiert la foc mediu pentru un minut. Opriti focul, turnati intr-un pahar si serviti.

 

Mörkshake de ciocolata pentru acasa

Timp: 5 min
Porții: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
3 cupe de inghetata de vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-un blender pe programul milkshake, turnati intr-un pahar inalt si serviti.

 

Lapte rece cu ciocolata pentru acasa

Timp: 30 min
Portii: 1

Ingrediente
40 g (3 linguri de ciocolata Mörk)
200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz)
vanilie

Mod de preparare
Puneti totul intr-o oala si in timp ce amestecati continuu, incalziti continutul pana la 65 grade C. La final, puneti totul la frigider pentru 20 de minute si serviti apoi cu gheata. Continutul se poate adauga si ca topping la diverse deserturi sau inghetata. Bautura se poate pastra la frigider, inchisa ermetic, pana la 7 zile.

 

Lapte proaspat de ovaz preparat acasa

Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.

Numar de porti
9

Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata

Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.

Recenzii

din 1 recenzie
Adauga o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Andrei

    Un produs wow! Credeam ca e prea intens, dar e fix pe gustul meu. Oricum, ciocolata cu 80% cacao e numai pentru cunoascatori. 🙂