lemongrass în prevenția și tratarea anemiei

lectură de 2 minute

Lemongrass (Cymbopogonn), numită și citronela, iarbă lămâioasă sau iarbă de lămâie este un gen de plantă originară din Africa, Asia, Australia și insulelor tropicale din familia ierburilor Poaceae. Unele specii (în special Cymbopogon citratus) sunt cultivate ca plante medicinale și culinare datorită parfumului lor, asemănător cu cel al lămâilor (Citrus limon). Constituenții naturali bioactivi din ceaiul de lemongrass au potențiale utilizari în prevenția și tratamentul anemiei.

iarba de lămâie a apărut pentru prima dată în India

De fapt, iarba de lămâie este o plantă perenă care a aparut pentru prima dată în India. În zilele noastre, iarba de lămâie și-a răspândit popularitatea în întreaga lume. Pe lângă efectul de condiment, iarba de lămâie poate servi și ca medicament natural pe bază de plante.

Multă vreme, oamenii au considerat lemongrass o sursă minunată de multe proprietăți benefice. Acestea includ calități antibacteriene, anti-fungice și antimicrobiene. În general, familia Cymbopogon include 55 de specii de iarbă. Printre aceste specii, există 2 tipuri de lemongrass, inclusiv Cymbopogon citratus și Cymobopogon flexousus. În timp ce primul soi face de obicei parte din dietă, celălalt apare în producția de multe bunuri.

Lemongrass este o sursă excelentă de vitamine, pritre care amintim vitamina A, vitamina B1, B2, B3, B5, B6 și vitamina C. Mai mult decât atât, iarba de lămâie este plină de multe minerale importante. Unele dintre ele sunt: potasiul, calciul, magneziul, fosforul, cuprul și zincul.

uleiul esențial de iarbă de lămâie este un puternic antiinflamator și antifungic

Uleiurile volatile obținute din iarba de lamaie (Cymbopogon citratus) sunt folosite în medicina tradițională ca remedii pentru tratamentul diferitelor boli. Rezultatele unui studiu din 2014 indică faptul că lemongrass are un potențial demn de remarcat pentru dezvoltarea unor medicamente. Ele sunt folosite pentru tratamentul infecțiilor fungice și a inflamației pielii, care ar trebui explorate în studiile viitoare.

ceaiul de lemongrass în prevenția și tratarea anemiei

Un studiu publicat în 2015 a constatat că ceaiul poate exercita un efect de stimulare a eritropoiezei. Mai exact, constituenți naturali bioactivi din ceiul de lemongrass au potențiale utilizări în prevenția și tratamentul anemiei.

Acest studiu a evaluat efectele ceaiului de lemongrass (Cymbopogon citratus) asupra indicilor hematologici la voluntari umani. O sută cinci subiecți (55 de bărbați și 50 de femei), cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, au fost repartizați aleatoriu în grupuri stabilite. Aceștia au primit pe cale orală infuzie preparată din 2, 4 sau 8 g de frunze de Cymbopogon citratus o dată pe zi timp de 30 de zile.

S-a concluzionat că infuzia de frunze de Cymbopogon citratus pare să exercite un efect de stimulare a eritropoiezei. Cel mai probabil datorită unor constituenți nutritivi și proprietăților sale antioxidante și farmacologice.

În magazinul nostru online găsiți infuzie din plante de lemongrass cultivate la altitudini de 50 până la 150 metri pe câmpuri din Thailanda. Plantele provin din recoltă proaspată, uscate la soare în aer liber prin proceduri tradiționale.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>