descoperiți beneficiile infuziilor de ghimbir

lectură de 3 minute

Multe tratamente de succes pe bază de plante pornesc din vechi obiceiuri medicale. Unii medici afirmă că unele plante pe bază de ghimbir au fost folosite pentru dureri de cap și armomie. Descoperiți beneficiile infuziilor de ghimbir, un remediu natural eficient pentru tratarea unor afecțiuni digestive și inflamatorii, dar și pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și reducerea durerilor menstruale.

descoperiți beneficiile infuziilor de ghimbir: remediu pentru migrene

Un studiu clinic care compar[ eficacitatea ghimbirului cu Sumatriptan, cunoscut și ca Imitrex, este unul dintre cele mai vândute medicamente care produc miliarde de dolari în lume în tratamentul migrenei.

Dar, de departe ghimbirul a câștigat. Nu numai pentru că este o piață cu câteva miliarde de dolari mai ieftină, ci și pentru ca au fost semnificativ mai puține efecte secundare în grupul celor testați cu ghimbir. În grupul celor testați cu medicamente s-au raportat amețeli, efecte sedative, vertijuri și arsuri la stomac. Singurul lucru care a fost raportat pentru ghimbir a fost o iritație de stomac, la aproximativ unul din douăzeci și cinci de persoane. Deși administrarea unei linguri întregi de pudră de ghimbir pe stomacul gol ar putea irita (nota de precauție!).

descoperiți beneficiile infuziilor de ghimbir: remediu pentru greață

Ghimbirul este, deasemenea, cunoscut pentru rolul sau in prevenirea si atenuarea greturilor si varsaturilor. Atat pentru greturile de dimineata de la inceputul sarcinii, cat si pentru greata postoperatorie si varsaturi dupa interventiile chirurgicale, pentru prevenirea greturilor si varsaturilor induse de antiretrovirale din timpul tratamentului cu HIV, si, ca un miracol impotriva varsaturilor induse de chimioterapie.

In cadrul unui studiu clinic cu ghimbir pentru chimioterapia cancerului de san, varsaturile cauzate de medicamentatie au fost usurate in toate fazele. Inseamna ca in faza acuta – in primele 24 de ore de la chimioterapie, ghimbirul a ameliorat varsaturile si le-a intarziat doua-trei zile mai tarziu. Are efect chiar si in ceea ce se numesc varsaturi anticipatoare, care apar inaintea sesiunilor de chimioterapie. Dupa cateva sesiuni de chimioterapie, corpul stie ce vine si incepe sa-si induca greata chiar si la gandul ca se apropie sesiunea. Aceasta greata anticipativa este ceva ce medicamentele pentru greata nu par sa controleze, nici macar noile medicamente anti-greata care pot costa de n ori mai mult decat ghimbirul.

descoperiți beneficiile infuziilor de ghimbir: prevenția crampelor menstruale

Vorbind de durere, ghimbirul poate fi la fel de eficient ca si ibuprofenul pentru ameliorarea crampelor menstruale. Perioadele dureroase sunt extrem de comune si uneori pot provoca suferinte grave. Totusi, au fost practic ignorat de catre cercetatori si practicieni, dar patru studii clinice pe ghimbir au fost publicate ca remediu pentru dureri menstruale si toate cele patru au aratat beneficii semnificative atunci cand au fost luate doar in primele cateva zile ale perioadei. Dozele eficiente au variat de la o treime dintr-o lingurita pe zi, pana la o lingurita pe zi. 

Si ca beneficiu lateral, ghimbirul poate reduce dramatic fluxul menstruatiei, care este de fapt una dintre cele mai frecvente probleme ginecologice pentru femeile tinere. Se stie ca exista alimente pro-inflamatorii care pot contribui la sangerari menstruale grele, asa ca de ce sa nu incercati un aliment antiinflamator, cum ar fi ghimbirul? Sangerarea menstruala severa este definita ca pierderea a 80 de mililitri de sange. Toate subiectele de studiu au inceput cu mult mai mult decat atat, insa doar un sfert de lingurita de ghimbir pudra de trei ori pe zi, incepand cu o zi inainte de perioada menstruatiei a redus fluxul la jumatate. Si parea ca functioneaza mai bine in fiecare luna in care subiectii au incercat, oferind un tratament foarte eficient, ieftin, usor de utilizat si mai sigur pentru pierderea si durerea menstruala.

descoperiți beneficiile infuziilor de ghimbir: remediu pentru durerile musculare

Se știe că cei mai mulți sportivi folosesc pentru durerile musculare medicament. De obicei, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul. Acestea sunt utilizate de până la 95 la sută dintre sportivi și chiar și trei sferturi dintre copiii care joacă fotbal in liceu, inclusiv folosirea profilactică, pentru a preveni durerea și inflamatia înainte să se întample. Cu toate acestea, dovezile știintifice pentru această abordare lipsesc în prezent, iar atleții ar trebui să fie conștienți de riscurile potențiale, care includ dureri gastro-intestinale și sângerari, leziuni renale, și leziuni hepatice.

un studiu care a speriat pe toata lumea

Un studiu al miilor de alergători al unui maraton și „de cinci ori” incidența „lezării de organe” în rândul celor care au luat analgezice înainte de cursă. Nouă au fost spitalizaț: trei cu insuficiență renală după administrarea de ibuprofen, patru cu hemoragie gastrointestinală după aspirină și două atacuri de cord. În timp ce niciunul din grupul de control care nu luase analgezice nu a ajuns în spital. Și, se pare că medicamentele nici macar nu au ajutat. Analiza durerii raportate înainte și după cursă nu a arătat niciun avantaj (real) de a lua medicamentele.

În acest studiu, cel mai frecvent efect advers al consumului de medicamente au fost crampele gastrointestinale. Ghimbirul, spre deosebire de medicamentele de tip aspirină sau ibuprofen, poate îmbunătăți efectiv funcția gastrointestinală. De exemplu, atleții de anduranță pot suferi de greață, iar ghimbirul este apreciat pentru proprietățile sale anti-greață.

Au fost efectuate cel puțin opt studii clinice pe ghimbir pentru durere, de la osteoartrită până la intestin iritabil și până la perioade dureroase. În general, extractele de ghimbir, ca și condimentul de ghimbir sub formă de pulbere pe care îl veți obtine de la orice magazin naturist, s-au dovedit a fi „agenți clinic eficienți” (reducători de durere) cu un profil de siguranță mai bun decat medicamentele. În unele studii, ghimbirul a funcționat mai bine decât în altele, ceea ce se crede că se datorează în parte dozelor diferit folosite, deoarece există o relație puternică dintre doză și efect. Cele mai bune rezultate în ceea ce privește reducerea durerii, au fost acolo unde s-a folosit o linguriță de ghimbir zilnic.

cum funcționează medicamentele?

Medicamentele funcționează prin suprimarea unei enzime din organism numită ciclooxigenaza 2, care declanșează inflamația. Problema este că medicamentele suprimă și ciclooxigenaza 1, care face lucruri bune, cum ar fi protecția mucoasei stomacului și intestinelor. 

Deoarece inhibarea COX-1 este asociată cu iritația gastrointestinală, doar dacă am putea inhiba selectiv inflamatorii, ar putea oferi cele mai bune rezultate din ambele părți. Dar asta pare să faca ghimbirul. Iată efectul a doi compuși din ghimbir împotriva ciclooxigenazei 1, adică efectul bun. Nici un efect advers și poate reduce în mod dramatic sistemul proinflamator.

bine, dar funcționează pentru dureri musculare?

Nu acut. Nu il puteți lua doar ca un medicament. Dacă luați o linguriță de ghimbir înaintea unei curse de ciclism, nu există nicio diferență în durerea musculară la nivelul piciorului peste trezeci de minute. Cu toate acestea, ghimbirul poate atenua progresul zilnic al durerii musculare. Cum? Administrarea de ghimbir timp de cinci zile la rând pare să accelereze recuperarea rezistenței maxime, urmând un protocol de ridicare a greutății în sarcină ridicată. Puneți toate studiile împreună și o singură doză de ghimbir nu pare să vă ajute, dar folosind o linguriță sau două pentru cateva zile sau săptamani în alimentația de zi cu zi, puteți reduce durerea musculară și accelerarea recuperării forței musculare.

ce fel de ghimbir să folosim?

Ghimbirul uscat sub forma de rădăcină sau pulbere conține mai multă substanță antiinflamatoare decât cel proaspăt. Dar de ce să nu folosim atunci suplimente cu extract de ghimbir? Pentru că fiecare componentă activă a ghimbirului reduce în mod individual inflamația, mai mult decât altele, dar întregul ghimbir este mult mai mare decât suma parților sale.

Încălzirea ghimbirului poate crește concentrația de shogaol (o componentă antiimflamatoare) chiar mai mult, astfel încât ghimbirul ar putea funcționa mai bine împotriva durerii decât în varianta brută.

ce fel de ghimbir găsiți în magazinul nostru

Descoperiți beneficiile surprinzătoare ale infuziilor de ghimbir, o modalitate naturală și delicioasă de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine. În magazinul nostru online găsiți rădăcina de ghimbir de cea mai bună calitate adusă de la una dintre cele mai bune ferme de ghimbir din lume, cultivate în Sing Buri, Thailanda. Aceste bucăți de ghimbir uscate fac un plus excelent pentru ceaiurile și infuzile personalizate și amestecurile de plante. Mai puteți opta pentru o combinație de ceai negru Lemon & Ginger adus tocmai de pe culturile din Nuwara Elyia, Sri Lanka. Acesta este combinat cu o intensă aromă de lamaie și ghimbir, atent echilibrată, astfel încât să vă bucurați de gustul ceaiului de calitate de Ceylon.

referințe

M Maghbooli, F Golipour, A Moghimi Esfandabadi, M Yousefi. Comparison between the efficacy of ginger and sumatriptan in the ablative treatment of the common migraine. Phytother Res. 2014 Mar;28(3):412-5.
T Mustafa, K C Srivastava. Ginger (Zingiber officinale) in migraine headache. J Ethnopharmacol. 1990 Jul;29(3):267-73.

H G Desai, R H Kalro, A P Choksi. Effect of ginger & garlic onmDNA content of gastric aspirate.Indian J Med Res. 1990 Apr;92:139-41.

M S Gottlieb.Discovering AIDS. Epidemiology. 1998 Jul;9(4):365-7.

S F Campbell. Science, art and drug discovery: a personal perspective. Clin Sci (Lond). 2000 Oct;99(4):255-60.

H A Ghofrani, I H Osterloh, F Grimminger. Sildenafil: from angina erectile dysfunction to pulmonary hypertension and beyond. Nat Rev Drug Discov. 2006 Aug;5(8):689-702.

J P Vandenbroucke. In defense of case reports and case series. Ann Intern Med. 2001 Feb 20;134(4):330-4.

G D Solomon. Reducing the cost of headache medication. Curr Pain Headache Rep. 2009 Jun;13(3):227-30.

L Wood. Research and Markets: GlobalMigraine Drug Forecast and Market Analysis to 2023 – A Potential $3.7Billion Market. 2014 Sept 11.

referințe

Reuters S Wasson, V K Jayam. Coronary vasospasm and myocardial infarction induced by oral sumatriptan. Clin Neuropharmacol. 2004 Jul-Aug;27(4):198-200.

K Laine, T Raasakka, J Mäntynen, P Saukko. Fatal cardiac arrhythmia after oral sumatriptan. Headache. 1999 Jul-Aug;39(7):511-2.

J W Daily, X Zhang, K Da Sol, S Park. Efficacy of Ginger for Alleviating the Symptoms of Primary Dysmenorrhea: A Systematic Review and Meta-analysis of Randomized Clinical Trials. Pain Med. 2015
Dec;16(12):2243-55.

referințe

K J Berkley, S L McAllister. Don’t dismiss dysmenorrhea! Pain. 2011 Sep;152(9):1940-1.

K J Berkley. Primary Dysmenorrhea: An Urgent Mandate. Pain: Clinical Updates October 2013 (Volume 21, Issue 3) M A van Tilburg, O S Palsson, Y Ringel, W E Whitehead. Is ginger effective for the treatment of irritable bowel syndrome? A double blind randomized controlled pilot trial. Complement Ther Med. 2014 Feb;22(1):17-20.

M Thomson, R Corbin, L Leung. Effects of ginger for nausea and vomiting in early pregnancy: a meta-analysis. J Am Board Fam Med. 2014 Jan-Feb;27(1):115-22.

Z P Yekta, S M Ebrahimi, M Hosseini, A N Nasrabadi, S Sedighi, M H Surmaghi, H Madani. Ginger as a miracle against chemotherapy-induced vomiting. Iran J Nurs Midwifery Res. 2012 Jul;17(5):325-9.

W Marx, N Kiss, L Isenring. Is ginger beneficial for nausea and vomiting? An update of the literature. Curr Opin Support Palliat Care. 2015 Jun;9(2):189-95.

H C Lien, W M Sun, Y H Chen, H Kim, W Hasler, C Owyang. Effects of ginger on motion sickness and gastric slow-wave dysrhythmias induced by circular vection. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 2003
Mar;284(3):G481-9.

referințe

F Dabaghzadeh, H Khalili, S Dashti-Khavidaki, L Abbasian, A Moeinifard. Ginger for prevention of antiretroviral-induced nausea and vomiting: a randomized clinical trial. Expert Opin Drug Saf. 2014
Jul;13(7):859-66.

N Chaiyakunapruk, N Kitikannakorn, S Nathisuwan, K Leeprakobboon, C Leelasettagool. The efficacy of ginger for the prevention of postoperative nausea and vomiting: a meta-analysis. Am J Obstet Gynecol.
2006 Jan;194(1):95-9.

M S Broder, C Faria, A Powers, J Sunderji, D Cherepanov. The Impact of 5-HT3RA Use on Cost and Utilization in Patients with Chemotherapy-Induced Nausea and Vomiting: Systematic Review of the
Literature. Am Health Drug Benefits. 2014 May;7(3):171-82.

G R Morrow, S N Rosenthal. Models, mechanisms and management of anticipatory nausea and emesis. Oncology. 1996 Jun;53 Suppl 1:4-7.

E Shah, S Kim, K Chong, A Lembo, M Pimentel. Evaluation of harm in the pharmacotherapy of irritable bowel syndrome. Am J Med. 2012 Apr;125(4):381-93.

Warden SJ. Prophylactic use of NSAIDs by athletes: a risk/benefit assessment. Phys Sportsmed. 2010;38(1):132-8.

referințe

Küster M, Renner B, Oppel P, Niederweis U, Brune K. Consumption of analgesics before a marathon and the incidence of cardiovascular, gastrointestinal and renal problems: a cohort study. BMJ Open. 2013;3(4)
Lakhan SE, Ford CT, Tepper D. Zingiberaceae extracts for pain: a systematic review and meta-analysis. Nutr J. 2015;14:50.

Van breemen RB, Tao Y, Li W. Cyclooxygenase-2 inhibitors in ginger (Zingiber officinale). Fitoterapia. 2011;82(1):38-43.

Black CD, Oconnor PJ. Acute effects of dietary ginger on quadriceps muscle pain during moderate-intensity cycling exercise. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2008;18(6):653-64.

Feucht CL, Patel DR. Analgesics and anti-inflammatory medications in sports: use and abuse. Pediatr Clin North Am. 2010;57(3):751-74.

Warner DC, Schnepf G, Barrett MS, Dian D, Swigonski NL. Prevalence, attitudes, and behaviors related to the use of nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) in student-athletes. J Adolesc Health.
2002;30(3):150-3.

referințe

Holmes N, Cronholm PF, Duffy AJ, Webner D. Nonsteroidal anti-inflammatory drug use in collegiate football players. Clin J Sport Med. 2013;23(4):283-6.

Black CD, O’connor PJ. Acute effects of dietary ginger on muscle pain induced by eccentric exercise. Phytother Res. 2010;24(11):1620-6.

Matsumura MD, Zavorsky GS, Smoliga JM. The Effects of Pre-Exercise Ginger Supplementation on Muscle Damage and Delayed Onset Muscle Soreness. Phytother Res. 2015;29(6):887-93.

Dugasani S, Pichika MR, Nadarajah VD, Balijepalli MK, Tandra S, Korlakunta JN. Comparative antioxidant and anti-inflammatory effects of [6]-gingerol, [8]-gingerol, [10]-gingerol, and [6]-shogaol. J
Ethnopharmacol. 2010;127(2):515-20.

Lantz RC, Chen GJ, Sarihan M, Sólyom AM, Jolad SD, Timmermann BN. The effect of extracts from ginger rhizome on inflammatory mediator production. Phytomedicine. 2007;14(2-3):123-8.

Jolad SD, Lantz RC, Chen GJ, Bates RB, Timmermann BN. Commercially processed dry ginger (Zingiber officinale): composition and effects on LPS-stimulated PGE2 production. Phytochemistry. 2005;66(13):1614-35.

Black CD, Herring MP, Hurley DJ, O’connor PJ. Ginger (Zingiber officinale) reduces muscle pain caused by eccentric exercise. J Pain. 2010;11(9):894-903.

Bohlooli S, Barmaki S, Khoshkhahesh F, Nakhostin-roohi B. The effect of spinach supplementation on exercise-induced oxidative stress. J Sports Med Phys Fitness. 2015;55(6):609-14.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>