calitatea apei din ceai. cât de mult contează?

lectură de 1 minut

în ce măsură calitatea apei din ceai afectează această băutură?

Puteți avea ceai sau cafea ori cicolată caldă de cea mai bună calitate, apă încălzită la temperatura corectă și cele mai bune infuzoare. Dar dacă apa nu este de o calitate bună, băutura astfel preparată nu va avea cel mai bun gust. De fapt, poate avea chiar un gust groaznic. Haideți să aflăm cât de mult contează calitatea apei din ceai!

calitatea apei din ceai. de ce apa filtrată de la robinet?

Unii oameni preferă să utilizeze apă minerală plată îmbuteliată pentru a-și prepara ceaiul. O opțiune foarte convenabilă și eficientă este filtrarea apei de la robinet.

Apa naturală și apa de la robinet conțin gaze și săruri dizolvate, inclusiv calciu și magneziu. Aceste săruri afectează duritatea apei și pot varia în funcție de locul în care trăiți, formând compuși insolubili. Un exemplu ar putea fi oxidul de calciu, adesea denumit calcar. Ați văzut fără îndoială acest lucru, de exemplu pe ceainice, oale, dar mai ales pe fierbătoarele electrice sau fiare de călcat, oriunde este încălzită apa. În plus, apa poate fi afectată de țevile prin care curge, iar ca rezultat, conține urme de plumb și cupru. Prezența clorului poate afecta, de asemenea, gustul ceaiului. Folosirea unui filtru de apă va reduce aceste substanțe în apă și va face o ceașcă de ceai mult mai bună.

ce tipuri de filtre de apă sunt disponibile?

Exista multe tipuri de filtre pe piata pentru a se potrivi gustului, cerintelor si bugetelor fiecaruia. Acestea pot varia de la simple cani filtrante pana la filtre conectate direct la sursa de alimentare cu apa. Cu toate acestea, daca va place sa beti ceai si doriti sa aiba un gust bun, merita sa luati in considerare filtrarea apei de la robinet. 

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>