apa alcalină. cum se alcalinizează artificial apa?

Când cumpărați diverse tipuri de apă alcalină minerală, ea vine direct alcalină din izvor. Asta se datorează mineralelor alcaline cum sunt magneziu, calciu, potasiu etc. Nu la fel se întâmplă în cazul apei alcalinizată artificial.

lectură de 2 minute

Am vorbit într-un articol recent despre calitatea apei din ceai care poate influența radical gustul băuturii. Dar ce ziceți dacă vă spunem că PH-ul apei poate afecta chiar sănătatea noastră? Așadar, ne-am propus să tratăm pe scurt un articol despre apa alcalină și s-a vorbim pe scurt despre cum se alcalinizează artificial?

ce știm despre apa alcalină? cum se alcalinizează articifial apa?

Când folosiți o mașinărie care alcalinizează apa, de fapt aparatul folosește electricitatea pentru a agita și separa moleculele de apă, creând astfel o alcalinizare falsă.

Persoanele care beau doar apă alcalină, au o urină alcalină, ceea ce nu este un lucru bun. De ce? PH-ul urinei trebuie să fie între 5 – 6. Dacă noi consumăm doar apă alcalină, acesta urca până la 8 – 9, ceea ce înseamnă că nu mai avem aproape nicio protecție împotriva microbilor. 

unde și de ce e bine să avem fluide acide în corp?

În corpul nostru, sunt trei zone unde e bine sa avem fluide ușor acide:

  • în stomac
  • în intestinul gros
  • în urină 

Aceste fluide trebuie să fie acide pentru următorul scop:

  • să descompună proteinele
  • să absoarbă nutrienți
  • să ucidă microbii 

Este important să rețineți că, în timp ce unii susținători afirmă diverse beneficii pentru sănătate ale consumului de apă alcalină, cercetarea științifică este în curs de desfășurare. Nu toate afirmațiile despre sănătate au fost validate științific. Corpul uman are mecanisme complexe pentru a regla pH-ul intern. Modificarea semnificativă a acestuia prin consumul de apă alcalină s-ar putea să nu aibă efectele așteptate.

Înainte de a face modificări semnificative în consumul dumneavoastră de apă, în special din motive de sănătate, este recomandat să consultați un profesionist medical. De asemenea, dacă luați în considerare achiziționarea de echipamente sau produse pentru alcalinizarea artificială a apei, este înțelept să cercetați eficacitatea produsului și să citiți recenzii din surse credibile.

apa alcalină în prepararea băuturilor de specialitate

Atunci când adăugăm apă alcalină la prepararea ceaiului, noi folosim apă minerală plată sau apă filtrată și nu apă alcalinizată de aparatele electrice. În plus de asta, aceste aparate sunt exagerat de scumpe, astfel economisim o groază de bani.

O altă abordare mai naturală pe care o puteți implementa acasă cu investiții minime implică adăugarea de compuși alcalini precum bicarbonat de sodiu sau picături alcaline care conțin minerale precum magneziu și potasiu în apă. Aceasta ridică pH-ul și face apa mai alcalină.

Un alt mod de a alcaliniza apa sunt filtrele speciale de apă. Acestea conțin minerale sau compuși alcalini. Ele pot fi utilizate pentru a crește pH-ul apei pe măsură ce trece prin ele. Aceste filtre sunt concepute pentru a adăuga minerale alcaline apei și pentru a filtra impuritățile.

Dacă v-a plăcut articolul, vă rugăm distribuiți-l, astfel ajutați și alte persoane să afle aceste informații. Mulțumim!

surse

Business Insider și Oxford Academic Journals

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>