budincă de chia cu ceai rooibos

budinca de chia este o alegere perfectă pentru micul dejun

Budinca de chia cu ceai rooibos este un bol perfect pentru un mic dejun delicios și nutritiv. Și este foarte ușor de preparat! Semințele de chia sunt bogate în proteine și fibre. Le lăsți pur și simplu peste noapte în aromele ceaiului rooibos. Între timp, pregătți un amestec de fructe proaspete, nuci, semințe și unt de arahide pentru un început energizant și răcoritor al zilei.

mai multe despre semințele de chia

Semințele de chia sunt semințele comestibile ale Salvia hispanica, o plantă cu flori din familia mentei (Lamiaceae) originară din centrul și sudul Mexicului sau din Salvia columbariae înrudită din sud-vestul Statelor Unite și Mexic. Semințele de chia sunt ovale și gri cu pete negre și albe, având un diametru de aproximativ 2 milimetri (0,08 inchi). Semințele sunt higroscopice, absorbind de până la 12 ori greutatea lor în lichid atunci când sunt înmuiate. După înmuiere, dezvoltă un înveliș mucilaginos care conferă alimentelor și băuturilor pe bază de chia o textură de gel distinctivă.

ingrediente pentru două porții

  • 2 linguri ceai rooibos
  • 2 lingurițe de îndulcitor (noi am folosit zahăr integral de curmale)
  • 4 linguri semințe de chia
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe fulgi de migdale
  • fructe proaspete

mod de preparare

  1. preparați ceaiul rooibos prin metoda clasică
  2. dizolvați îndulcitorul în ceai și lăsați-l să se răcească
  3. turnați-l peste semințele de chia și adăugați scortișoara
  4. amestecați și agitați bine timp de un minut, apoi lăsați la înmuiat o oră sau peste noapte
  5. când totul este gata, asezonați cu fructe și fulgi de migdale și serviți cu plăcere o budincă de chia cu ceai rooibos absolut delicioasă!

Gustul este absolut delicios! Mai mult de-atat, noi consumăm budinca alături de un ceai rooibos red espresso latte cu scorțișoară și îndulcit cu sirop de curmale, pentru că foarte multe beneficii se ascund într-o simplă ceasca de rooibos, motiv pentru care nu ar trebui să ne lipsească din casă. Mai ales că, datorită versatilității sale, vă puteți bucura de acesta preparându-l în numeroase moduri și combinații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>