beneficiile râsetelor asupra sistemul imunitar

lectură de 1 minut

Un studiu despre umor sugerează că “inducerea râsetelor poate juca un rol în ameliorarea bolilor alergice. Se pare că beneficiile râsetelor asupra sistemul imunitar sunt nenumărate. Să aflăm și de ce.

Cercetătorii au luat un grup de persoane cu alergii la acarieni și au direcționat jumătate din el pentru a viziona un film Charlie Chaplin. Cealaltă jumatate a grupului a fost direcționată pentru a viziona o Emisiune de Meteo. Cercetătorii au contaminat apoi toți subiecții umani cu acarieni de praf. La subiecții care au vizionat filmul plin de umor cu Charlie Chapplin, răspunsul organismului la alergie a fost semnificativ redus și a durat câteva ore.

există șansa ca sistemul nostru imunitar să fie suprimat prea mult?

Aparent nu. De fapt, dacă vizionezi un comedian timp de o oră, activitatea sistemului imuninar natural crește, în comparație cu a nu privi nimic.

Numărul de celule albe din sânge, numărul de celule imune din sânge, de asemenea, crește. Nivelul de interferon care stimulează imunitatea și producția de anticorpi crește și se menține până a doua zi. Deci, corpul tău pompează mai mulți anticorpi pentru că ai vazut un videoclip amuzant cu o zi înainte.

Pe scurt, umorul pare să ofere ajutor la prevenirea reacțiilor alergice prea reactive, în același timp stimulând imunitatea.

există o condiție, totuși: trebuie să râzi!

Si cu cât râzi mai mult, cu atât este mai bună activitatea celulară a sistemului imunitar. Expunerea la un film plin de umor fără râs nu afectează în mod semnificativ funcția imună. Cei care nu au râs fizic nu au beneficiat de aceste avantaje. Acest lucru susține că nu un video amuzant a îmbunătățit funcția imună, ci râsul nostru ca răspuns.

Celulele bune, așa numite “ucigașe de celule rele”, joacă un rol semnificativ în boala virală și în diferite tipuri de tumori. De aceea, capacitatea de a mări în mod semnificativ activitatea acestor celule utilizând o metodă succintă și neinvazivă ar putea fi importantă clinic data viitoare când aveți o răceală sau chiar o infecție.

Așadar, beneficiile râsetelor asupra sistemul imunitar sunt nenumărate, ca și muzica bună, ceaiul verde sau mâncarea sănătoasă. Toate acestea oferă beneficii potențiale fără riscuri. Sau… aproape niciun risc. Așa că râzi cu toată ființa, trăiește-ți clipele de bucurie și oferă-ți cât mai multe momente de fericire! Si nu uita să consumi cât mai multe fructe, legume și să bei mereu cel mai bun ceai

referințe

Articol publicat cu sprijinul NutritionFacts.Org

Kimata H. Effect of humor on allergen-induced wheal reactions. JAMA. 2001 Feb 14;285(6):738.

Cervantes, Magda, et al. „Efficacy of spontaneous laughter in the post-operative treatment of pain and anxiety in children: study protocol for a randomized controlled trial.” Asia Pacific Journal of Clinical Trials: Nervous System Diseases, vol. 1, no. 3, July-Sept. 2016, p. 137

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>