îmbunătățirea activității sportive cu peppermint

lectură de 2 minute

Într-o epocă în care competițiile atletice sunt câștigate sau pierdute frecvent cu doar o sută de secunde, sportivii caută continuu noi modalitățti de a excela. Într-un studiu legat de îmbunătățirea activității sportive cu peppermint s-au luat câțiva sportivi care alergau pe-o bandă și li s-au pulverizat diverse arome. Celor cărora li s-au pulverizat arome de mentă au raportat că se simt mai puțin obosiți, mai viguroși, mai puțin frustrați și au simțit că au făcut o mișcare mai bună.

dar au performat mai bine?

Primul studiu a vizat doar aspectele psihologice ale performanței atletice. Acest studiu a măsurat performanța reală, iar participanții au putut să facă un efort suplimentar. Interesant este că nu a existat o diferență semnificativă în cazul unui sport tehnic, cum e aruncarea la un coș de baschet. De fapt, aruncările la coșul de baschet necesită o anumită îndemanare, iar tot ce poate face menta este să îmbunătațească motivația sportivilor.

Din păcate, studiile realizate nu au reușit să reproducă aceste rezultate, arătând niciun efect benefic al mirosului de mentă asupra performanțelor atletice.

îmbunătățirea activității sportive cu ulei esențial de peppermint

Ce credeți că se întamplă dacă se consumă mentă? Ca de exemplu, ulei esențial de mentă sau peppermint? Efectele măsurate înainte și după zece zile de la consumul de apă cu o picatură de ulei esențial de mentă au facut că toți parametrii de performanță să crească. Ca de exemplu, cu 50% mai multa muncă, cu 20% mai multă forță și cu 25% mai mult timp până la epuizare.

îmbunătățirea activității sportive cu peppermint. cum face menta acest lucru?

Menta crește eficiența respiratorie, având ca rezultat ventilația și furnizarea de oxigen. Dar atenție! Uleiul ețential de peppermint este prea puternic, deși câteva picături nu ar trebui să fie toxice. Mai degrabă se recomandă folosirea frunzelor de mentă proaspătă în apă sau ceaiul de mentă ori ceaiul de peppermint. Este un produs integral natural și nu prezintă riscuri la sănătate.

consumul de mentă în exces și libidoul

Pe de altă parte, consumul ridicat de mentă poate scădea libidoul. Bărbații care beau patru căni pe zi de ceai de mentă sau peppermint își pierd din dorința sexuala. Însă, ar putea îmbunătăți și mai mult performanța atletică, contribuind la păstrarea atenției la competiție.

Din cauza efectelor anti-androgenice, cercetătorii au decis să-l încerce pe femeile cu pilozitate crescută. În doar cinci zile au reușit să-și scadă nivelul de testosteron cu aproximativ 30%, cu un consum de două căni de ceai de mentă pe zi. Există de fapt sindromul ovarian polichistic, care poate duce la niveluri anormale de testosteron la femei, dar care poate fi redus cu succes de ceaiul de mentă.

Multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol. Prin distribuirea lui, ne ajutați atât pe noi, cât și alte persoane dornice să afle noutăți legate de această temă.

referințe

H N J Schifferstein, K S S Talke, D J Oudshoorn. Can Ambient Scent Enhance the Nightlife Experience? Chemosens Percept. Jun 2011; 4(1-2): 55–64.

S Barker, P Grayhem, J Koon, J Perkins, A Whalen, B Raudenbush. Improved performance on clerical tasks associated with administration of peppermint odor. Percept Mot Skills. 2003 Dec;97(3 Pt 1):1007-10.

B Raudenbush, B Meyer, B Eppich. The effects of odors on objective and subjective measures of athletic performance. North American Journal of Psychology, 2003, Vol 5 No 2 181-192.

B Raudenbush, N Corley, W Eppich. Enhancing athletic performance through the administration of peppermint odor. JSEP Volume 23, Issue 2, 156-160.

P Pournemati, M A Azarbayiani, M B Rezaee, V Ziaee, P Pournemati. The effect of inhaling peppermint odor and ethanol in women athletes. Bratisl Lek Listy. 2009;110(12):782-7.

A Meamarbashi, A Rajabi. The effects of peppermint on exercise performance. J Int Soc Sports Nutr. 2013; 10: 15.

S S Nath C Pandey, D Roy. A near fatal case of high dose peppermint oil ingestion- Lessons learnt. Indian J Anaesth. 2012 Nov-Dec; 56(6): 582–584.

M Akdogan, M N Tamer, E Cure, M C Cure, B K Koroglu, N Delibas. Effect of spearmint (Mentha spicata Labiatae) teas on androgen levels in women with hirsutism. Phytother Res. 2007 May;21(5):444-7.

M Akdogan, M Ozguner, A Kocak, M Oncu, E Cicek. Effects of peppermint teas on plasma testosterone, follicle-stimulating hormone, and luteinizing hormone levels and testicular tissue in rats. Urology. 2004 Aug;64(2):394-8.

P Grant. Spearmint herbal tea has significant anti-androgen effects in polycystic ovarian syndrome. A randomized controlled trial. Phytother Res. 2010 Feb;24(2):186-8.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>