combaterea migrenelor cu ajutorul ghimbirului

lectură de 2 minute

Această postare de blog se concentrează pe beneficiile ghimbirului în combaterea migrenelor. Vom explora cum ghimbirul poate ajuta la reducerea intensității și frecvenței migrenelor. Dar și cum poate fi inclus în dieta zilnică pentru a obține cele mai bune rezultate. Descoperiți puterea naturii în combaterea migrenelor cu ajutorul ghimbirului – o alternativă eficientă și sănătoasă la medicamentele obișnuite.

o optime de linguriță de ghimbir pudră

S-a descoperit că o optime de linguriță de ghimbir pudră funcționează la fel de bine ca medicamentul pentru migrenă sumatriptan (Imitrex), dar fără efecte secundare.

o poveste umoristică și un raport de caz

Multe tratamente reușite pe bază de plante încep așa: un doctor află că o plantă a fost folosită într-o practică medicală veche de secole – cum ar fi ghimbirul pentru durerile de cap – și sfătuiește pacienții cu dureri de cap să își administreze remediul, din moment ce este un condiment comun și sigur. La primul semn de apariție a migrenei pacientul amestecă un sfert de linguriță de ghimbir pudră în puțină apă și o bea. În decurs de o jumătate de oră, migrena dispare. Și funcționează de fiecare dată, fără efecte secundare.

Acesta este ceea ce se numește un raport de caz și care este, de fapt, doar o poveste umoristică, o legendă. Dar, rapoartele de caz au jucat un rol important în istoria medicinei. SIDA a fost descoperită pentru prima dată ca o serie de rapoarte de caz. Un tânăr intră într-o clinică din Los Angeles cu un caz grav de afte bucale, iar restul este istorie. Sau rapoarte de caz despre un efect secundar neobișnuit al unui medicament care a eșuat în tratamentul durerii toracice, dar care a condus la succesul de un miliard de dolari: Viagra.

Rapoartele de caz pot reprezenta o formă de probă cu o pondere mai mică sau mai redusă., dar de fapt, de acolo începe totul. Un astfel de raport nu este util în sine, dar îi poate inspira pe cercetători să continue cercet[rile. Problema este, cine va finanța?

piața medicamentelor pentru migrene valorează miliarde de dolari

Piața medicamentelor pentru migrene valorează miliarde de dolari. Un sfert de linguriță de ghimbir pudră costă aproximativ zece cenți. Cine credeți că ar finanța un studiu care pune ghimbirul în comparație cu principalul medicament pentru migrene? Nimeni, dar până de curând.

Un studiu clinic a comparat eficacitatea ghimbirului cu sumatriptan, cunoscut și sub numele de Imitrex, unul dintre cele mai vândute medicamente în tratamentul migrenei în valoare de miliarde de dolari în întreaga lume. Cercetătorii au folost o optime dintr-o linguriță de ghimbir pudră, față de o doză de medicament. Se pare că ambele au avut aceleași rezultate și la fel de repede. Majoritatea subiecților au început cu dureri moderate sau severe înainte de administrare. Dar după admnistrarea medicamentului, respectiv a ghimbirului, au ajuns să sufere de durere ușoară sau chiar fără durere. Aceeași proporție de suferinzi a raportat satisfacție cu rezultatele în orice caz.

combaterea migrenelor cu ajutorul ghimbirului: ghimbirul a căștigat

Ghimbirul a câștigat, dar nu numai pentru că este o piață cu câteva miliarde de dolari mai ieftină, ci pentru că au existat semnificativ mai puține efecte secundare în grupul de subiecți. Medicamentul a generat efecte secudnare cum ar fi amețeli, efect sedativ, vertij și arsuri la stomac.

Singurul efect semnalat al ghimbirului a fost apariția disconfortului abdominal, la aproximativ una din douăzeci și cinci de persoane – deși a consuma o lingură întreagă de pudră de ghimbir pe stomacul gol ar putea irita stomacul oricui (doar ca o notă de precauție).

Articol scris cu sprijinul NutritionFatcs.Org

referințe

M Maghbooli, F Golipour, A Moghimi Esfandabadi, M Yousefi. Comparison between the efficacy of ginger and sumatriptan in the ablative treatment of the common migraine. Phytother Res. 2014 Mar;28(3):412-5. doi: 10.1002/ptr.4996.

T Mustafa, K C Srivastava. Ginger (Zingiber officinale) in migraine headache. J Ethnopharmacol. 1990 Jul;29(3):267-73.

H G Desai, R H Kalro, A P Choksi. Effect of ginger & garlic on DNA content of gastric aspirate.Indian J Med Res. 1990 Apr;92:139-41.

M S Gottlieb.Discovering AIDS. Epidemiology. 1998 Jul;9(4):365-7.

S F Campbell. Science, art and drug discovery: a personal perspective. Clin Sci (Lond). 2000 Oct;99(4):255-60.

H A Ghofrani, I H Osterloh, F Grimminger. Sildenafil: from angina to erectile dysfunction to pulmonary hypertension and beyond. Nat Rev Drug Discov. 2006 Aug;5(8):689-702.

J P Vandenbroucke. In defense of case reports and case series. Ann Intern Med. 2001 Feb 20;134(4):330-4.

G D Solomon. Reducing the cost of headache medication. Curr Pain Headache Rep. 2009 Jun;13(3):227-30.

L Wood. Research and Markets: GlobalMigraine Drug Forecast and Market Analysis to 2023 – A Potential $3.7Billion Market. 2014 Sept 11. Reuters

S Wasson, V K Jayam. Coronary vasospasm and myocardial infarction induced by oral sumatriptan.. Clin Neuropharmacol. 2004 Jul-Aug;27(4):198-200.

K Laine, T Raasakka, J Mäntynen, P Saukko. Fatal cardiac arrhythmia after oral sumatriptan. Headache. 1999 Jul-Aug;39(7):511-2.

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>