ciocolată caldă Mörk pentru acasă. rețeta noastră

lectură de 2 minute

Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiențe. Iată câteva rețete de ciocolată caldă Mörk pentru acasă pe care le-am pregatit pentru voi. Dar prima dată, să aflăm de unde provine ciocolata.

ce este cacao?

Boabele de cacao sau pur și simplu cacao este sămânța uscată și complet fermentată de arborele de cacao Theobroma cacao. Boabele de cacao sunt baza ciocolatei.

etimologia cuvântului cacao

Cuvântul cacao provine din cuvântul spaniol cacao, care este derivat din cuvântul Nahuatl: cacahuatl. Cuvântul Nahuatl, la rândul său, derivă în cele din urmă din cuvântul proto Mije-Sokean reconstruit kakawa.

la ce este bună cacaua?

Cacaua s-a descoperit că îmbunătățește funcția arterelor, chiar mai mult decât fructele de acai.

Cacaua conține o substanță bioactivă numită Galatul de epigalocatehină (sau EGCG, din engleză Epigallocatechin gallate). Catehinele sunt substanțe de natură polifenolică cu proprietăți antioxidante, fiind de fapt niște metaboliți secundari ai plantelor. Abundă mai ales în planta de ceai, Camellia sinensis, dar și în cacao. Aceasta produce o enzimă naturală antioxidanță care protejează ADNul de stresul oxidativ.

aliment integral sau procesat?

Știm că, pentru sănătatea noastră, ar trebui să alegem alimente vegetale în forma lor cât mai integrală. Dar, uneori procesarea poate face alimentele și mai sănătoase. Sucul de roșii, de exemplu, pare a fi singurul suc comun care poate fi de fapt mai sănătos decât fructul neprocesat, roșia. Prelucrarea produselor din tomate mărește disponibilitatea pigmentului roșu antioxidant licopen de până la cinci ori.

În mod similar, eliminarea grăsimii din boabele de cacao pentru a face cacao pudră îmbunătățește profilul nutrițional, deoarece untul de cacao este una dintre rarele grăsimi saturate (nesănătoase) din plante (împreună cu uleiurile de nucă de cocos și sâmburi de palmier) care ne pot crește colesterolul.

ciocolată caldă Mörk pentru acasă

  • timp de preparare: 5 minute
  • portii: 1

ingrediente

  • 25 g (2 linguri de ciocolată Mörk)
  • 200 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovăz dupa rețeta de aici)

mod de preparare

Puneți la foc mic într-o oală ciocolata Mörk cu un sfert din laptele pregătit și amestecați până devine cremos. Adăugați încet restul de lapte, continuând să amestecați. Aduceți ciocolata la fiert la foc mediu pentru un minut. Opriți focul, turnați într-un pahar și serviți. Și iată că am preparat ciocolată caldă Mörk pentru acasă!

E bine să știți că ciocolata noastră nu are o consistență cremoasă, ca o budincă. Băuturile cu o consistență densă conțin, de regulă, foarte mult zahăr și sunt adesea privite ca un „deliciu” pe care să îl serviți din când în când. Atunci când Josefin, unul dintre fondatori, a creat ciocolata caldă Mork a gândit-o în mod special cu o textură „proaspătă” pentru a putea fi inclusă în consumul zilnic.

Vă dorim poftă bună!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>