atenție la ceaiurile de slăbit!

lectură de 2 minute

Ceaiurile pentru slăbit sunt adesea promovate ca o modalitate de a pierde în greutate și de a curăța corpul. Teoria zice că aceste tipuri de ceaiuri stimulează digestia și ajută metabolismul. Mai zice că în unele cazuri detoxifică de impurități corpul. Însă dovezile care arată acest lucru sunt neclare și sumare. De fapt, „atenție la ceaiurile de slăbit” ar trebui să fie unul dintre cele mai importante avertismente pe care să le luați în considerare atunci când vă aflați pe piața produselor pentru pierderea în greutate. În continuare, vom discuta despre motivele pentru care trebuie să fiți precauți. Dar și cum să alegeți un ceai corect și eficient pentru un stil de viață sănătos.

ce trebuie să știți, de fapt, despre ceaiurile de slăbit

Cele mai multe ceaiuri pentru dietă, numite ceaiuri pentru slăbit sau ceaiuri de pierdere în greutate, se bazează pe o plantă numită Senna. Aceasta include ierburi, arbuști și copaci și are florile galbene. Senna, aprobată pentru tratamentul constipației ocazionale, conține substanțe chimice care irită intestinul gros și provoacă un efect de laxativ.

cum funcționează?

Ceaiurile pentru slăbit vă pot ajuta să pierdeți temporar greutatea, dar nu au un efect de durată. 

care este explicația?

Deoarece aceste plante nu conțin ingrediente „pentru slăbit” sau ingrediente „arzătoare de grăsimi”, ele nu sunt un tratament eficient pentru scăderea în greutate. Nu sunt un tratament eficient pentru suprimarea poftei de mâncare. Nu funcționează, de fapt, așa cum este publicat. Mai mult, plantele din familia Senna nu împiedică absorbția caloriilor din alimente. De ce? Pentru că stimulează intestinul gros și nu intestinul subțire, unde are loc absorbția nutrienților. În consecință, Senna efectuează numai pierderea materiei fecale și a apei din intestinul gros. Rezultatul? Deshidratarea, pierderea electroliților vitali și, uneori, crampe dureroase.

alte efecte secundare

Alte efecte secundare și reacții adverse, includ: grețuri, diaree, constipație, dependență, colon iritat. Conduc la niveluri scăzute de potasiu, care sunt periculoase pentru persoanele cu probleme cardiace. Alte efecte adverse sunt deshidratarea și crampele musculare.

ce alternative de ceai avem?

Acum ca am aflat de ce „atenție la ceaiurile de slăbit” ar trebui să fie unul dintre cele mai importante avertismente, haideți să vedem ce alternative avem.

Unele ceaiuri conțin flavonoide (un tip de nutrienți fitochimici sau „nutrienți ai plantelor”) numite catehine. Catehinele există în mod natural în frunzele plantei de ceai Camellia sinensis. Conțin antioxidanți naturali și polifenoli care ajută la prevenirea leziunilor celulare, inflamației și formării radicalilor liberi.

În plus, catehinele va pot stimula metabolismul și vă pot ajuta organismul să descompună grăsimile mai repede, ajutând astfel la scăderea în greutate a procesului. 

ce este planta perena Camellia sinensis?

Este planta din care se produce ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul oolong și negru. Polifenolii găsiți în mod natural în ceaiul verde au arătat niște promisiuni în pierderea în greutate și a îmbunătățirii metabolice în studiile pe animale și om.

Consumul de ceai pare să reducă nu doar grăsimea corporală, ci și colesterolul, tensiunea și glicemia, dar ar putea proteja de asemenea împotriva tumorilor maligne ginecologice, cum ar fi cancerul ovarian și cel endometrial.

Consumul de ceai trebuie să facă parte dintr-un stil de viață, alături de un program zilnic de exercitii fizice și o alimentație sănătoasă, cu preponderență alimente integrale de origine vegetală. Fără acest echilibru, arderile se petrec cu precadere în țesutul muscular, iar țesutul adipos (grăsimea) rămâne, în cele mai multe cazuri, intact. Așadar, după o cură cu ceai verde, putem într-adevăr să cântărim mai puțin, dar pierderea în greutate exprimă, de fapt, scăderea cantității de apă din corp și reducerea masei musculare.

Surse: medlineplus.gov și nutritionfacts.org

notă

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Scopul acestui blog este să furnizeze informații utile de ordin general în legătură cu subiectul tratat. Esensis.ro nu își propune sub nicio formă să substituie sfatul medicului sau al altor profesioniști medicali, dat în funcție de afecțiunile de care suferă cititorul, de simptomele sau grijile sale. Dacă cititorul are nevoie de asistență medicală personală, legată de sănătate, de dietă, de exercițiile fizice sau de altă natură, el ar trebui să consulte un medic competent și/sau alți profesioniști medicali calificați. Autorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru efectele negative pe care le poate resimți cititorul ca rezultat direct ori indirect al aplicării sugestiilor din acest site sau al aplicării programelor recomandate aici..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>