smoothie cu ceai verde summer strawberry

rețetă de 5 minute

O variantă a consumului de ceai, pe lângă infuzarea sau maceratul, constă în mâncatul frunzelor de ceai, astfel încât să nu vă mai bateți capul cu substanțele nutritive extrase din acestea. Ca să înțelegem mai bine, ne propunem să vă aratăm o rețetă de smoothie cu ceai verde summer strawberry.

Ce rost are să arunci frunzele rămase după ce ai băut ceaiul, când le poți consuma direct? În timpul procesului de infuzie sau macerare, o bună parte din substanțele nutritive trec în apă, dar nu ar fi mai bine dacă ai mânca inclusiv frunzele?

O metodă de a consuma frunzele de ceai după infuzie e să le folosiți în smoothie-uri. Dacă ceaiul băut pe stomacul gol vă produce un deranjament la stomac, puteți opta pentru această metodă.

Așadar, v-am pregătit o rețetă de smoothie cu ceai verde summer strawberry. Este delicios și e o modalitate excelentă de a vă lua doza de antioxidanți, mai ales după un antrenament sportiv sau după o zi lungă la serviciu.

ingrediente pentru o porție

  • 2 g frunze ceai verde (se folosesc frunzele dupa ce ați făcut ceaiul)
  • 250 ml iaurt (noi am folosit iaurt de soia)
  • 1 banană
  • 3-4 capșuni
  • 1 lingură semințe de chia
  • 1 lingură goji (sau merișoare)
  • 60 ml lapte de cocos sau ceai verde
  • 3 cuburi de gheață
  • fructe proaspete

mod de preparare

Adăugați totul într-un blender și porniți programul de smoothie. Se poate servi asezonat cu fructe proaspete.

Gustul este absolut delicios! Noi am ales frunzele ceaiului verde summer strawberry pentru aromele sale naturale, dar puteți folosi orice alt ceai vrac în funcție de preferințele voastre. Aromele ceaiului nostru verde summer strawberry sunt deosebite. Acesta conține frunze de ceai verde de calitate superioară, bucăți de căpșuni și bucăți de papaya deshidratate natural.

ce trebuie să știm după ce consumăm un smoothie?

Smoothie-ul poate fi diferit față de alte băuturi, deoarece conține acizi naturali. Băuturile acide pot eroda smalțul dinților. Din acest motiv, smoothie-ul cel mai bine e să-l consumați folosind paie reutilizabile (noi folosim paie reutilizabile din silicon sau inox). Dacă nu folosiți paie reutilizabile și îl consumați ca atare, vă recomandăm să vă clatiți la final dinții pentru a vă spăla de acizi.

Atenție, însă, de unde vă achiziționați ceaiul, pentru că unele ceaiuri au un conținut ridicat de plumb! Despre cum evităm ceaiul cu conținut ridicat de plumb am scris mai multe aici.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>