say when, sirop de masala chai, authentic, bio, 950ml
say when, sirop de masala chai, authentic, bio, 950ml
fin, aromat si bine echilibrat
66,90 lei
170 în stoc
Ce este masala chai, siropul bio „Authentic” de la Say When?
Este o bautura traditionala bazata pe o reteta originala din Karakoram, cu un mix de condimente organice, melasa, zahar brut din trestie de zahar si ceai negru. Acest chai catifelat si bine echilibrat este cu adevarat usor de indragit.
Amestecul de chai este creat in Canada. Se face doar din ingrediente de cea mai buna calitate. Fiecare amestec de chai este preparat artizanal, in loturi mici, prin fierbere lenta intr-o instalatie moderna. Contine condimente bio, precum cardamom, scortisoara, piper negru si ghimbir, ceaiuri negre organice, indulcitori naturali si apa purificata din lantul muntos British Columbia, Canada. Rezultatul? Poate cel mai bun chai din aceasta parte a Himalayelor.
Ce este Karakoram
Karakoram este un lant muntos situat in Asia Centrala, care se intinde pe teritoriile Pakistanului, Indiei si Chinei. Acesta este al doilea cel mai inalt lant muntos din lume, dupa Himalaya, si gazduieste varful K2, al doilea cel mai inalt munte din lume, cu o inaltime de 8.611 metri.
Lantul Karakoram este cunoscut pentru ghetarii sai mari, trecerile montane dificile si peisajele spectaculoase, fiind o destinatie importanta pentru alpinism si expeditii montane. De asemenea, face parte din zona cunoscuta sub numele de „Acoperisul Lumii”, unde se intalnesc lanturile Himalaya, Karakoram si Hindu Kush.
Scortisoara
Scortisoara este considerată o mirodenie incalzitoare in Ayurveda, avand capacitatea de a stimula focul digestiv (Agni) si de a curata organismul de toxine. In amestecul nostru masala, scortisoara este ingredientul de baza. Se foloseste scortisoara din specia Cinnamomum cassia care este complet inofensivă. Aceasta provine de la mici fermieri din Indonezia.
Ghimbirul
Cunoscut in special sub forma unei radacini proaspete, in sirop se foloseste ghimbir uscat din Sri Lanka. Obiectivul pe termen lung este sa se obtina ghimbir din Europa, unde se lucreaza in prezent la un proces bland de uscare, care este realizat la soare in zone cu emisii extrem de scazute de CO2. Despre beneficiile ghimbirului puteti citi mai multe pe blogul nostru.
Cardamomul
In amestecul de masala, bucati verzi de cardamom integral este lasat sa se dezvolte complet in cazan. Cardamomul este un condiment cu o aroma intensa, usor dulce, care seamana cu cea a mentei. Nefiind un pe placul tuturor, o combinatie echilibrata este pentru noi cea mai importanta.
Cuisoarele
Cuisoarele sunt bobocii uscati ai florii, se lasa sa infloreasca din nou in caldare. Uleiurile esentiale, precum eugenolul, confera cuisoarelor aroma lor caracteristica si beneficiile pentru sanatate. In medicina traditionala, cuisoarele sunt folosite ca antiseptic.
Piperul
Piperul negru, cunoscut ca „regele condimentelor”, provine din boabele plantei Piper nigrum, cultivat in special in India si Vietnam. Piperul este apreciat pentru gustul sau picant si beneficiile terapeutice, cum ar fi stimularea digestiei si proprietatile antioxidante. Este esential in amestecurile de condimente, unde echilibrul dintre piper si celelalte arome este crucial pentru o experienta gustativa armonioasa.
Certificare
Masala chai „Authenitic”, sirop bio de la Say When este certificat organic.
Sustenabilitate
Produsele Say When sub forma de siropuri concentrate inseamna mai putin ambalaj, mai putin spatiu de depozitare, mai putine deseuri post-consum si mai putine camioane pe drum. Contine ingrediente organice intr-o abordare prietenoasa cu mediul pentru prepararea ceaiului. Acolo unde este posibil, se achizitioneaza ingrediente direct de la fermieri si cooperative de fermieri, si se tine cont ca acestia primesc preturi echitabile pentru culturi, comert direct, dezvoltare comunitara si gestionarea mediului.
Cum preparam acasa masala chai „Authentic”, sirop bio de la Say When?
Recomandam incalzirea laptelui (noi folosim lapte vegetal de ovaz) intr-un ibric mic, dar sa nu-l lasati sa fiarba, o temperatura de aproximativ 70° C este suficienta. Utilizați un tel (manual) pentru a spuma putin laptele sau o presa franceza. Recomandăm un raport de amestec de chai cu lapte de 1:3, asa ca acum puneti 50 ml de sirop de chai intr-o ceasca de ceramica si turnati 150 ml lapte cremos si cald peste el. Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.
- Dintr-un tretra pack de 950 ml de sirop Masala Chai puteti prepara 4 litri de bauturi.
gramaj | 950ml |
---|---|
ingrediente | apa purificata de munte, melasa*, zahar brut din trestie*, ceai negru*, scortisoara*, cardamon*, ghimbir*, piper negru*, suc de lamaie* (*BIO) |
origine | Canada |
valori nutritionale | valori energetice per 100 ml: 83 Kcal / 348 kJ; carbohidrati: 21.67 g (din care zaharuri: 20 g); proteine: 0.17 g, potasiu: 50 mg, fier: 0.17 mg; grasimi: 0 g (nu contine) |
cofeina | da |
termen de valabilitate | 24 de luni de la productie. Dupa deschidere, se recomanda pastrarea produsului la frigider si consumarea acestuia in termen de 4 saptamani |
Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata o reteta pentru acasa:
Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura calda
Timp: 3 min
Portii: 1
Ratie: 1:3 cu lapte vegetal sau lapte animal
Ingrediente
50 ml sirop
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)
Mod de preparare
Cu ajutorul unui ibric, incalziti 150 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 70 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odata ce procesul de aerare este finalizat, deveniti liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Masala Chai, cunoscuta sub numele de latte art.
Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.
- Dintr-un tetra pack de 950 ml de sirop Masala Chai „Authentic” puteti prepara 4 litri de bauturi
Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura rece
Timp: 3 minute
Portii: 1
Ingrediente
50 ml sirop
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)
Mod de preparare
Urmati pasii de mai sus, iar la final turnati bautura intr-un pahar in care in prealabil ati adăugat siropul de Masala Chai si gheata.
Lapte proaspat de ovaz preparat acasa
Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.
Numar de porti
9
Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata
Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.
Ce este masala chai, siropul bio „Authentic” de la Say When?
Este o bautura traditionala bazata pe o reteta originala din Karakoram, cu un mix de condimente organice, melasa, zahar brut din trestie de zahar si ceai negru. Acest chai catifelat si bine echilibrat este cu adevarat usor de indragit.
Amestecul de chai este creat in Canada. Se face doar din ingrediente de cea mai buna calitate. Fiecare amestec de chai este preparat artizanal, in loturi mici, prin fierbere lenta intr-o instalatie moderna. Contine condimente bio, precum cardamom, scortisoara, piper negru si ghimbir, ceaiuri negre organice, indulcitori naturali si apa purificata din lantul muntos British Columbia, Canada. Rezultatul? Poate cel mai bun chai din aceasta parte a Himalayelor.
Ce este Karakoram
Karakoram este un lant muntos situat in Asia Centrala, care se intinde pe teritoriile Pakistanului, Indiei si Chinei. Acesta este al doilea cel mai inalt lant muntos din lume, dupa Himalaya, si gazduieste varful K2, al doilea cel mai inalt munte din lume, cu o inaltime de 8.611 metri.
Lantul Karakoram este cunoscut pentru ghetarii sai mari, trecerile montane dificile si peisajele spectaculoase, fiind o destinatie importanta pentru alpinism si expeditii montane. De asemenea, face parte din zona cunoscuta sub numele de „Acoperisul Lumii”, unde se intalnesc lanturile Himalaya, Karakoram si Hindu Kush.
Scortisoara
Scortisoara este considerată o mirodenie incalzitoare in Ayurveda, avand capacitatea de a stimula focul digestiv (Agni) si de a curata organismul de toxine. In amestecul nostru masala, scortisoara este ingredientul de baza. Se foloseste scortisoara din specia Cinnamomum cassia care este complet inofensivă. Aceasta provine de la mici fermieri din Indonezia.
Ghimbirul
Cunoscut in special sub forma unei radacini proaspete, in sirop se foloseste ghimbir uscat din Sri Lanka. Obiectivul pe termen lung este sa se obtina ghimbir din Europa, unde se lucreaza in prezent la un proces bland de uscare, care este realizat la soare in zone cu emisii extrem de scazute de CO2. Despre beneficiile ghimbirului puteti citi mai multe pe blogul nostru.
Cardamomul
In amestecul de masala, bucati verzi de cardamom integral este lasat sa se dezvolte complet in cazan. Cardamomul este un condiment cu o aroma intensa, usor dulce, care seamana cu cea a mentei. Nefiind un pe placul tuturor, o combinatie echilibrata este pentru noi cea mai importanta.
Cuisoarele
Cuisoarele sunt bobocii uscati ai florii, se lasa sa infloreasca din nou in caldare. Uleiurile esentiale, precum eugenolul, confera cuisoarelor aroma lor caracteristica si beneficiile pentru sanatate. In medicina traditionala, cuisoarele sunt folosite ca antiseptic.
Piperul
Piperul negru, cunoscut ca „regele condimentelor”, provine din boabele plantei Piper nigrum, cultivat in special in India si Vietnam. Piperul este apreciat pentru gustul sau picant si beneficiile terapeutice, cum ar fi stimularea digestiei si proprietatile antioxidante. Este esential in amestecurile de condimente, unde echilibrul dintre piper si celelalte arome este crucial pentru o experienta gustativa armonioasa.
Certificare
Masala chai „Authenitic”, sirop bio de la Say When este certificat organic.
Sustenabilitate
Produsele Say When sub forma de siropuri concentrate inseamna mai putin ambalaj, mai putin spatiu de depozitare, mai putine deseuri post-consum si mai putine camioane pe drum. Contine ingrediente organice intr-o abordare prietenoasa cu mediul pentru prepararea ceaiului. Acolo unde este posibil, se achizitioneaza ingrediente direct de la fermieri si cooperative de fermieri, si se tine cont ca acestia primesc preturi echitabile pentru culturi, comert direct, dezvoltare comunitara si gestionarea mediului.
Cum preparam acasa masala chai „Authentic”, sirop bio de la Say When?
Recomandam incalzirea laptelui (noi folosim lapte vegetal de ovaz) intr-un ibric mic, dar sa nu-l lasati sa fiarba, o temperatura de aproximativ 70° C este suficienta. Utilizați un tel (manual) pentru a spuma putin laptele sau o presa franceza. Recomandăm un raport de amestec de chai cu lapte de 1:3, asa ca acum puneti 50 ml de sirop de chai intr-o ceasca de ceramica si turnati 150 ml lapte cremos si cald peste el. Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.
- Dintr-un tretra pack de 950 ml de sirop Masala Chai puteti prepara 4 litri de bauturi.
gramaj | 950ml |
---|---|
ingrediente | apa purificata de munte, melasa*, zahar brut din trestie*, ceai negru*, scortisoara*, cardamon*, ghimbir*, piper negru*, suc de lamaie* (*BIO) |
origine | Canada |
valori nutritionale | valori energetice per 100 ml: 83 Kcal / 348 kJ; carbohidrati: 21.67 g (din care zaharuri: 20 g); proteine: 0.17 g, potasiu: 50 mg, fier: 0.17 mg; grasimi: 0 g (nu contine) |
cofeina | da |
termen de valabilitate | 24 de luni de la productie. Dupa deschidere, se recomanda pastrarea produsului la frigider si consumarea acestuia in termen de 4 saptamani |
Cele mai simple lucruri duc uneori la cele mai delicioase experiente. Iata o reteta pentru acasa:
Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura calda
Timp: 3 min
Portii: 1
Ratie: 1:3 cu lapte vegetal sau lapte animal
Ingrediente
50 ml sirop
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)
Mod de preparare
Cu ajutorul unui ibric, incalziti 150 ml lapte vegetal de ovaz pana cand atinge temperatura de 70 °C. Dupa ce laptele a fost incalzit, turnati-l intr-un recipient French Press. Pasul crucial consta in folosirea pistonului French Press pentru a aerisi laptele printr-o serie de miscari rapide si ample, cu scopul de a mari volumul laptelui. Urmatorul pas presupune efectuarea altor zece secunde de miscari mai delicate, menite sa nu depasească nivelul laptelui vegetal, pentru a obtine textura dorita. Odata ce procesul de aerare este finalizat, deveniti liberi sa va puneti in aplicare talentul in arta crearii desenelor in Masala Chai, cunoscuta sub numele de latte art.
Dacă incalziti ceasca cu apa fierbinte in prealabil, astfel veti contribui la pastrarea aromei si gustului. O ceasca preincalzita poate contribui la pastrarea caracteristicilor organoleptice ale bauturi. Termenul „organoleptic” se refera la caracteristicile perceptive ale unui produs alimentar sau bautura, precum gustul, mirosul, textura si aspectul vizual, care pot fi percepute prin simturile umane.
- Dintr-un tetra pack de 950 ml de sirop Masala Chai „Authentic” puteti prepara 4 litri de bauturi
Masala chai, sirop bio pentru acasa, bautura rece
Timp: 3 minute
Portii: 1
Ingrediente
50 ml sirop
150 ml lapte (noi folosim lapte vegetal de ovaz dupa reteta de mai jos)
Mod de preparare
Urmati pasii de mai sus, iar la final turnati bautura intr-un pahar in care in prealabil ati adăugat siropul de Masala Chai si gheata.
Lapte proaspat de ovaz preparat acasa
Laptele proaspat de ovaz este un o bautura naturala, nutritiva si neutra pentru a prepara ciocolata calda. Aroma sa este atat de diferita de laptele de ovaz procesat, unde toti aditivii si indulcitorii schimba cu adevărat aroma. Folosim intotdeauna cel mai pur lapte vegetal pentru ciocolata noastra, pentru a evidentia notele delicate de cacao.
Numar de porti
9
Ingrediente
2oo g ovaz
2 litri apa plata sau filtrata
Mod de preparare
Lasati la hidratat ovazul peste noapte in frigider sau timp de 4 ore la temperatura camerei. Dupa hidratare, puneti continutul intr-un blender si mixati timp de 1-2 minute in functie de puterea blenderului. La final, treceti continutul printr-o sita fina sau tifon, iar bautura obtinuta se pastreaza la frigider, inchisa ermetic, pana la 5 zile.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.